Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

<< < (70/75) > >>

mmario73:
i to je to .. radio mi je 2x 10 min na leru... čini se da je sve ok.. nemam drugog rešenja već da razvalim pun gas pa šta mu bog da...

međutim sa ovim klipom je situacija nešto drugačija... squish mi je podešen identično na 0,55 ali opet.. napajanje gorivom je nešto drugačije.. ovde se javio manjak goriva na srednjem otklonu u odnosu na prethodni klip, i tačno je bilo da sam morao pomeriti iglu za još jedan podeok gore, i dati mu nijansu više goriva, .... moguće je da je zakrivljenje čela klipa nešto drugačije te da su uglovi uprskavanja smeše malo drugačiji...

lepo radi ... imam međuubrzanje na 13200.. krajnju nisam merio, probije brzinu do 115 i tu se već opuštam jer su mi ogromne vibracije u prenosu kod zadnje remenice, kada remen pređe u najviši stepen prenosa...  Za trku mi to sada nije potrebno,,,

evo boja svećice...

SR-ka je spremna, najbolji rezultat koji sam dobio je 6.32s na 100m, pri izlaznoj brzini od 86Kmh, osećam da se sve vreme malo propinje, ali opet ne iznenadi toliko u startu, ukoliko se nagne vozač preko volana pri kretanju...

mmario73:
kada je prošla trka rešili smo da uradimo i merenje 402m

malo da pojasnim jer pričamo na dva jezika...

-početak snimka Daniel se vratio sa kalibracije Koso = GPS identično mere
-objašnjavam mu da sa Koso-m izmeri deonicu 402m, sa laganom brzinom, nevezano za vreme i da upamti gde je to na putu, pa kada se vraća da mu 402m bude taman gde ja stojim i snimam...
-tako je uradio... 402m je kod nekog drugog malenog isključenja.. i odatle kreće posle kamiona
-skočio mu je u startu, ne mnogo ali se čuje da je skidao gas
-obrtaji su krenuli da rastu već na pola deonice, dakle pun prenos je izvukao već na 200m i krenuo da diže obrtaje 13-14-15k
-čuju se vibracije iz prenosa...

-rezultat na 402m je 16,12s sa izlaznom brzinom od 120Kmh

nije loše a moglo je i bolje...

mmario73:
evo još jedan test odmah nakon prvog

ovde je uspeo da zadrži motor da se ne propinje na zadnji točak, međutim čuje se da više ne podiže obrtaje u drugoj deonici, što smo i sami ustanovili, da ugrejan motor ne reaguje na zadnjih 1cm otklona ručice gasa.. dakle predebela je smeša...

rezultat je vrlo sličan

vreme 16,16s sa izlaznom brzinom 118Kmh, dakle dobili smo nešto u startu, a izgubili u krajnjoj jer motor ne podiže obrtaje u krajnjem stepenu prenosa.. vibracije su očigledne.. jednostavno ubijajau...

da ne zaboravim da se zahvalim Daniki, na pomoći oko merenja i snimanja, on je jedan od onih koji ima grč u zglobu kada se nešto meri-proba.. živeli

2TDottore:
meni se cini da vi stvarno imate zelju ubit taj kit kad forsirate stalno tih 400m  ;D

btw. odlicni uvjeti i oprema za testiranje al zasto niste isprobali i na 150m  :dontknow:

mmario73:
ovo je sve ...vidiš po datumu na videu 10. Septembar... isprobaćemo i 150m budi bez brige...

meni ovih 402m figurira kao neki parametar za komparaciju od ranije.. stvarno nema smisla, predugačko je..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju