Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

<< < (67/75) > >>

2TDottore:
ma nisam vise u bolnici doma sam vec dva tjedna.nevolim ti ja bas tu matematiku vise volim dokazivat to na terenu  :laughing7:

mmario73:
tako je, mnogo detalja utiče na dobro vreme, konkretno ja sam eksperimentisao sa kvačilom... da li vredi više ukoliko je podešeno da diže na zadnji ili ukoliko skroz proklizi...

meni se čini da je ipak najbolje ako diže, međutim tu se više puta izgubi jer treba zadržati motor, na kraju je najbolje rezultovala podešenost gde tek malo podiže, pa se pritiskom na prednjicu može umiriti, ali recimo imao sam da mi prednji točak i kod 30Kmh lebdi, taman kada se želim spustiti još malo u ramu i plastike, osetim da baš ne upravljam prednjicom...

ono gore gde su vremena 9,1 i 9,4 na 1/8 milje, je bio Airsal T6  sa Mikuni 16 i sa Reverce Duo spuhom, to je kao recimo Yasuni R, negde na 9000-9200 centar, i naravno da nisam podesio kvačilo da diže jer mala nije imala toliko voznog iskustva, ali eto težina vozača je vrlo bitna.. stoga moramo na dijetnu ishranu pre trke ...

Dottore,  nisam u toku zašto i kako, stoga neću ni smarati.. brz oporavak...

BetaArk12:
mario gledao sam ovaj tvoj projekt na SKUTERI BIH , i citao sam sve kao lektiru :D , malo tko ovako nesto savrseno moze uradit i pazit na svaku sitnicu , da je svaki sarafcic na mjestu , svaka ti cast , nek ima jos ljudi kojima je vazna svaka sitnica  :icon_thumright: , sretno ti , nmam sta da ti vise kazem :)

mmario73:
I tako nisam mnogo ni vozio, nešto malo po dvorištu, u prenosu su rolnice od 5,05g i crvena centralna, kao i podešeno kvačilo za Airsal-a i nekih 10500 obrtaja, motor preliva na leru i na pilotki, dosta dobro povuče i diže na zadnji već na 11500, i uvidim da mi zadnji točak ne stoji kako valja...

jednostavno od varenja se subframe malo deformisao, i zadnji točak nije u osi... nema mi druge tu smo izgubili jedan ceo dan, seci, pa meri.. proveravaj tri puta...

imam jedan veliki uglomer koji koristimo za obeležavanje većih predmeta metala, pa je on poslužio i uz pomoć libele (vodomer-a), sam iscentrirao motor da stoji 100% vertikalno, i podesio uglomer da stoji na centru gume.. itd zagledali smo 10 puta sa svih strana i merili.. moram priznati, ovo je teška rabota, nikad nisi siguran je li sada dobro ili nije..

ovako je ok, sledi ponovo varenje, ali oprezno-kratko i uz hlađenje vazduhom..

mmario73:
I kreće ludilo sa karburatorom, imam dva pakovanja Mikuni dizna najveća u setu mi je 235, a imao sam i 6-7 dizni koje su mi višak, duple iz nekih ranijih pakovanja, te sam pripremio sebi 245, 255, 265, 275, 285, 295... pošto mi se javlja manjak goriva, rešio sam da fabričku koja je 190 otvaram dok ne dođem do opadanja snage od previše goriva.. I tako stigao sam do 350, za nepoverovati je kako je nerealno loviti odgovarajuću diznu na ovakvom setupu, od 0-100 dođe za čas, i sa 190 diznom i sa 350 diznom, boja svećice je uvek smeđa..

Već sam i razmišljao da je bezveze i pokušavati podesiti karburator ovde u dvorištu, a izlazak iz grada je smoran, imam nekih 1km dve ulice, dok ne uspem da dobijem put gde mogu da testiram, u ulici me već svi mrze itd, mada vodim računa koliko odvrćem gas...

Pilotku sam spustio do 20 a fabrička je bila 40, i imam još uvek prelivanje.. i tako rešim da se posvetim plovku i nivou goriva u karburatoru... Ovde je onaj mali ispust odlično projektovan i sa parčetom cevi uvek može da se vidi koji je nivo goriva u lončetu, metodom "spojenih sudova"...

evo kako to kod mene izgleda sada

kada sam podesio da plovak sa svojim zarezom zatvara nešto ranije igličasti ventil goriva

ovako izgleda skopljen

sve pilotke koje su u upotrebi se završavaju na 30, i 17,5 mi funkcioniše, i podesiva je ali slabo umiruje motor, tako da sam na 22,5 pilokti ostao, i 245 glavnoj dizni...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju