Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

<< < (66/75) > >>

mmario73:
Na red dolazi sedište, opet krojim plastiku, ovoga puta samo toliko da sajla prođe...

i to je to, palimo, palimo... karburator je u stock izvedbi glavna dizna 190, pilotka 40, powerjet 80, igla na sredini

2TDottore:
sad sam bas proucavao iz dosade ova vremena vozac+motor 140kg  i nekom mojom matematikom ispada da bi mi napravili vrlo slicno vrijeme ako se uzme neki prosjek tih njegovih svih vremena od 9,2s na 1/8milje iliti 200m.ako uzmemo u obzir neku jednostavnu matematiku ako je nase prosjecno vrijeme recimo 7.7s na 150m i na izlazu imamo nekih 100kmh a vjerojatno imamo i koji kilometar vise i ako to preracunamo u metre u sekundi dobijemo da ako se nastavimo kretat istom brzinom a sigurno ubrzavamo al nema veze recimo da nastavimo istom brzinom dolazimo do rezultata da bi na 200m imali vrijeme od nekih cirka 9.5s vjerojatno i bolje ako se uzme u obzir da se ubrzava nakon 150m.u svakom slucaju bilo bi jako interesantno napravit usporedbu  :)

mhr-team:

--- Citat: 2TDottore - 04 Listopad, 2012, 08:16:45 ---sad sam bas proucavao iz dosade ova vremena vozac+motor 140kg  i nekom mojom matematikom ispada da bi mi napravili vrlo slicno vrijeme ako se uzme neki prosjek tih njegovih svih vremena od 9,2s na 1/8milje iliti 200m.ako uzmemo u obzir neku jednostavnu matematiku ako je nase prosjecno vrijeme recimo 7.7s na 150m i na izlazu imamo nekih 100kmh a vjerojatno imamo i koji kilometar vise i ako to preracunamo u metre u sekundi dobijemo da ako se nastavimo kretat istom brzinom a sigurno ubrzavamo al nema veze recimo da nastavimo istom brzinom dolazimo do rezultata da bi na 200m imali vrijeme od nekih cirka 9.5s vjerojatno i bolje ako se uzme u obzir da se ubrzava nakon 150m.u svakom slucaju bilo bi jako interesantno napravit usporedbu  :)

--- Kraj citata ---

oooo i doktur se baca u matematiku i fiziku :jerk: ;D
kažem ti mario aprilia je prema izračunima i više nego konkurentna, e sad, da je u izračunu mala greška kod mjerenja očitanih podataka sa GPS-a, odmah sve pada u vodu, tako da pravi test bi bio onaj sa vozačima iste težine i to na istom mjestu da se testira...

2TDottore:
jel vis sta dosada radi kad si potrgan, nemocan i ovisan o krevetu  ;D

nisam ja reko da aprilia nije konkurentna jer bilo bi zalosno da s tolko znanja i muke i truda a najvise ulozenih novaca se nemoze slozit konkurentan motor.veci problem je tu snagu uspjesno prenest na cestu a to najvise ovisi o vozacu i njegovoj reakciji na startu a dalje nije problem.

nije sad tolko bas bitno da ta tezina bude u kilu kod nas je neki prosjek vozac+motor 160+kg tak da i tu smo malo u hendikepu naspram marievih 140kg al posto kod nas kraljuju BB masine kod njih 10kg sim tam ne igra neku preveliku ulogu al opet velim sve je u dobroj reakciji na startu.djabe ti brz motor ak neznas startat jer niko bas nema tolko jaci motor da se propust u startu moze nadoknadit kad je sve u desetinkama.

mhr-team:

--- Citat: 2TDottore - 04 Listopad, 2012, 08:54:09 ---jel vis sta dosada radi kad si potrgan, nemocan i ovisan o krevetu  ;D

nisam ja reko da aprilia nije konkurentna jer bilo bi zalosno da s tolko znanja i muke i truda a najvise ulozenih novaca se nemoze slozit konkurentan motor.veci problem je tu snagu uspjesno prenest na cestu a to najvise ovisi o vozacu i njegovoj reakciji na startu a dalje nije problem.

nije sad tolko bas bitno da ta tezina bude u kilu kod nas je neki prosjek vozac+motor 160+kg tak da i tu smo malo u hendikepu naspram marievih 140kg al posto kod nas kraljuju BB masine kod njih 10kg sim tam ne igra neku preveliku ulogu al opet velim sve je u dobroj reakciji na startu.djabe ti brz motor ak neznas startat jer niko bas nema tolko jaci motor da se propust u startu moze nadoknadit kad je sve u desetinkama.

--- Kraj citata ---

slažem se sa svim... nego, kad izlaziš iz bolnice? i jel da je zanimljivo bavit se tim proračunima pa čekaš rezultat koji će dati  :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju