Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Aprilia SR-1 Pyrotherm team
mmario73:
Narednih dana sam spakovao MHR-a, podesio squish na 0,55 nema nešto posebno slika, ne tajim već sam se jednostavno posvetio poslu, te se nisam setio da uslikam.. Cilindar je dorađen i toga već ima u prethodnim stranicama, u njemu je novi klip tek razrađen, koji sam početkom prošle sezone posle farbanja spakovao... tako da su ti delovi svi došli na mesto... paljenje sam vratio na 2,25m pre GMT kako Malossi kaže za ovaj cilindar, pre toga sam vozio nešto laganije predpaljenje, na Airsalu.. itd..
Moja prva ideja, kada sam radio distancere za motor, se sada uklopila... nemam više TM24 karburator, na ovaj način mogu spakovati YSN 21 racing iz BGM pakovanja, dobra kopija dellorto 21-ice radio sam već sa njime... Ovako okrenut prema napred može sa kratkim usisom da se spakuje i ne smeta
tih dana sam montirao i doppler nosač volana i taj drag volan.. sa kojim baš i nisam nešto oduševljen..
naime radi se o tome da je ta kandža za recimo 2-3/10mm jača u meri od osovine volana, i da se veoma lagano stavlja, ali i da sa tim imbusima ništa spektakularno ne može da se stegne.. sad može, ali meni to deluje nesigurno, i evo reći ću vam, ako se malo nasili može volan da promeni pravac u odnosu na točak, jer jednostavno proklizi... sigurnosna osovina koju su dali je fi 6mm i ona prolazi kroz kandžu na jednom mestu, koje bi trebalo da bude kao osgiruač, a to mesto naravno nije na mestu gde je rupa na osovini T račve.. pa sam tu kasnije probušio kandžu na 8mm koliko je i na osovini i dodatno učvrstio šrafom kao i kod fabričke izvedbe...
slažem se ja da se lovi na težini, i da je sve od nekih aluminijuma, ali mi ovi detalji gde se upravlja motorom ne idu u razum, da i to rade od mekih materijala, sad budi pametan pa stegni te imbuse da drže kako valja i da ne proklizi navoj u aluminijumu...
evo kako je to neki naredni dan završeno
2TDottore:
projek ti je famozan zato ga necu previse ni komentirat,ukratko svaka cast :icon_thumright:
detalji oko masine me nezanimaju jer sve se to vise manje zna sta i kako nego jedina stvar koja mene zanima kolko su vasi skuteri i konkretno tvoj brzi na drag-u.pretpostavljam da se vozi 150m pa me zanimaju vremena tek tolko da malo usporedimo sa vremenima naseg drag-a :)
mmario73:
e hvala Dottore, pa vidi ovi na drag-u nemaju merenja jer je ovo manje više provincijska utrka, dok smo recimo na Batajnici 2009 imali redovne slip-e, ali se vozilo 400m.. ima negde u ranijim postovima...
ono što ti ja sada mogu reći, setovao sam Koso i meri identično GPS-u.. (ovaj RX1N ima to merenje prolaznog vremena)
pošto smo mi ovde spremali sada 100m, ja sam podešavao tu rutu,
i dobio 6,32s sa izlaznom brzinom 86Kmh, sa mojih 120Kg..
2TDottore:
400m za skutere je definitivno previse jer vec nakon 200m dodju do max brzine i nikakve koristi od toga samo ubijes masinu bezveze.
s obzirom da ti nisi pravi covjek sa vozit drag posto imas 120kg pogotovo ne na tak maloj kubikazi koja osjeti svaku kilu ovo vrijeme znaci nije bas neko mjerilo.trebalo bi na taj tvoj skuter posjest nekog sa nekom prosjecnom tezinom 70 do max 80kg i onda vidjet vrijeme.
evo kod nas prva trojica na 150m su unutar par desetinki a vrijeme je oko 7.6s-7.8s bilo ove godine u Virovitici na drag-u
mmario73:
gledao sam snimke, i h** ga žao mi je što smo opet propustili, videt ću da izmerim 150m sa nekim lakšim vozačem pa ću postovati..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju