Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

<< < (58/75) > >>

mmario73:
radio sam nekoliko testova zadnjih dana, uglavnom moju težinu 125Kg izvuče plafon do 105Kmh, zavisi od vremenskih uslova.. Komšu Zoliku izvuče do 110Kmh.. Ovo je na 12000 obrtaja u najvećoj izlaznosti remena..

ranijih dana sam imao problem da mi ponestane goriva u lončetu karburatora pri punom gasu, pa sam juče tom prilikom ponovo setovao plovak, ovog puta na radnom stolu i doveo ga do otvorenosti da tek ne preliva... vidi se na snimcima koliko je sad bogatiji na igli pa je zbog pomerenog nivoa treba ponovo setovati... I zaista Zolika sa svojih 76Kg-a nije imao problem da ponestane goriva..

ovo su moji snimci, prvi je 99,6 uz jak bočni vetar

i drugo je 103 u povratku sa vetrom u leđa, i ovde se u oba testa čuje kada ponestane goriva..

mmario73:
u ovoj euforiji kako mi ponestaje goriva u karburatoru, već nekoliko puta setujem ceo sistem napajanja gorivom.. zadnji put sam podešavao nivo goriva u lončetu i već sam doveo plovak u stadijum da preliva i curi, kasnije sam vraćao natrag do granice da tek zatvara. Metodom spojenih sudova, tačnije crevom na odušku u dnu lončeta, gledao na kojem nivou mi se nalazi gorivo, već mi polako ide na živce podešavanje i tog plovka i to što mi ponestane goriva na punom gasu, uvek se presečem kada motor izgubi snagu na punom gasu, ko je par puta zalepio klip u cilindru zna o čemu govorim. Bez uspeha, već mi se javlja prelivanje na igli toliko da je moram ponovo setovati, a motor opet ostane bez goriva.

OMG vakumski ventil, koji sam pre nepunih mesec dana ugradio radi besprekorno, na njemu je novo silikonsko kapilarno crevo i sve funckioniše normalno. Juče sam imao prilike da se provozam 40km i uvideo da i na 2/3 gasa i na nekih 10000 obrtaja isto tako ponestane goriva, kao i na punom gasu i 11500, i reših danas da izbacim taj ventil i vratim natrag OMG slavinu, neki tip za F12, koja me je nervirala jer ume da umasti prste, uz to ako je u nekom međupoložaju ume i da kaplje.. I za divno čudo problem rukom odnešen.. Kako i zašto vakumski ventil ne funkcioniše na višljim obrtajima ne znam, po svoj logici vakuma bi na višljim obrtajima trebalo biti više, preostaje da ispitam da nije možda silikonsko crevo premeko i da se spoji u preseku na jačem vakumu pa da otuda zatvori protok ventilu, ili je jednostavno konstruktivni problem kod ovih vakumskih membrana, da na većem vakumu ne rade kako valja...

Najzad T6 pršti punom snagom i pored laganog prelivanja na igli, glavna dizna 98 je pogođena, sad opet moram vratiti nivo u lončetu na normalan.. itd..

evo jedan test sa mojom težinom 125Kg i blagim vetrom u leđa.. dobio sam 111Kmh po GPS-u.. 3.03 ima malo interferencije na display-u

i malo kasnije Zolika sa 76Kg je imao 109Kmh, krajnja zavisi od dosta faktora

na kraju sam zadovoljan, i mogu reći da od replike ne očekujem ništa više, najveći obrtaji koje smo danas videli su 11920 i mislim da je centralna rezonanca ovoj stock portmapi sa ovim auspuhom negde na 11600-11900..

ivanm:
meni je pežo zacvikao zbog vakum ventila.
Voziš se normalno i nakon 2km se iznenada uguši. Tak mi se par puta dogodilo i izgubio je kompresiju. Nije stao al nije bilo za vozit.

mmario73:
naredne nedelje sam samo natankovao goriva do vrha i rešio da se provozam ovoga puta sam, za svoju dušu..

i problem se opet javio, interesantno je da sam vozio dosta dugo dok nije počela mašina ponovo da mi propada usled nedostatka goriva.. tačno potrebno malo sačekati da uteče gorivo u lonče da bi se moglo ponovo dati gas.. dok recimo ukoliko naizmenično vozim nema problema, ima dotoka, samo se na punom gasu javlja problem..

na videu sam dva puta imao propadanje snage

prvi put na 1.22
i drugi put na 6.18

mmario73:
i tako razmišljam šta se menjalo od zadnjeg puta, kada mi je perfektno radio.. .sipao sam gorivo i to je sve.. jedino što je moglo da preostane je da se stvara vakum u rezervoaru, jer je prošli put na probi bilo nešto manje od pola rezervoara goriva.. ako je tako onda sam morao i stegnuti sada čep ko sivonja, i da proverim.. zaista čep stegnut redovno..

gde li je odušak SR-ki na ovom rezrvoaru nemam pojma, očigledno da je zapušen, ili da nije dovoljan... reših jubilarno da probušim čep sa 1mm burgijom..

i problem je najzad rešen...

vozio sam ga 5km pod punim gasom i derao koliko god sam imao ravnog i vozivog puta i sve OK...

kasnije razmišljam koliko je ovaj problem bezveze a ustvari kompleksan, 20 puta sam skidao karburator i podešavao nivo u plovku, podešavao dizne i iglu, i desilo se da nekada nije bio pun rezervoar nekada jeste, zatim da je nekada bio čep jako zategnut, a nekada manje.. to je naravno uslovilo da se problem pojavljivao povremeno i ne uvek podjednako.. sa druge strane nisam ni sumnjao da Aprilia nije fabrički rešila odušak na rezervoaru, ili možda jeste samo ne dovoljno.. kada bolje razmislim imao sam tih problema i na HE setupu, sreća pa se ustanovilo ovde...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju