Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Aprilia SR-1 Pyrotherm team
pralas:
sve odlicno kao i uvijek,samo mi se nikako ne svida taj mikuni 16 karb-pogotovo kada je jos i roost dosao...
19-ica bi sijela savrseno
mmario73:
@pralas .. neće biti roost gore, stavio sam ga samo iz radoznalosti, da vidim kako radi Airsal T6, replika treba da ide sa Reverse spuhom koji je u klasi Yasuni R, za do 10k
evo danas sam uradio test, da proverim teoriju o kojoj polemišemo, vratio sam 100-ku glavnu diznu koja je za nijansu jača i malo zatrokira u startu, pisao sam već da mi se zagrevanje na 11000 dešava i sa 100 i sa 102 diznom identično, jer je na tim obrtajima još veliki ugao predpaljenja..
danas sam ubacio 1g lakše rolnice da vidimo šta se dešava na nešto višljem obrtaju, i evo na 12400
učinilo mi se kao da prevrti, i da nema toliku snagu, mada gledam po snimku i ne deluje mi slabiji, temperatura ostaje zakovana na 60-61, i ne raste koliko god dugo vozili...
evo i neka izmerena krajnja, 99,3 Kmh, možda bi moglo i malo bolje
meni to sada nije toliko bitno, potvrdio sam ono što sam i zamislio, idemo nazad sa obrtajima u spektar do 11000 i pomeram početnu tačku MHR paljenja na 20 stepeni, kako bi mi cela mapa bila za toliko manja i na 11000 imao manji ugao i manju temperaturu...
ajd možda ova mapa pojasni o čemu govorimo, iako nije MHR, predpostavimo da je slična onoj SP tuning mapi
bosko_matica:
malo off-a... gledam sad tu ovaj graf i nije mi jasno zašto je naprimjer na sr-u 150 serijsko fixno paljenje na 19 stupnjeva prije GMT, a po ovom grafu je paljenje na 1500 i 8000 okretaja, u kojem je području okvirno ta mašina iskoristiva, na oko 23 stupnja prije GMT (a u srednjem režimu je 27+ stupnjeva :o )!! Zašto je tak kasno paljenje na toj mašini? Jel to do kubikaže pa bi dolazilo do prevelikih opterećenja s ranijim paljenjem ili ...?
fatal1ty:
to je graf od paljenja na cagivi mito 125... tako da nema veze sa skuterima, samo ilustrativno predstavlja ono šta je čovjek htio objasnit.
mhr-team:
baš sam se pitao što se dešava sa ovim projektom i vidim da je bilo dosta zanimljivih stvari :icon_thumright:
što se tiče protektora, kupite one što stavljaju roleri, biciklisti, skejteri i ta ekipa, jeftine su a služe svrsi :icon_thumright:
a što se projekta tiče, kao i uvijek :notworthy: :icon_thumright:
a zvuk je posebna priča, dere se aprilija ko ciganka kad brata ženi ;D :laughing7: :laughing7:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju