Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

<< < (53/75) > >>

enel:

--- Citat: mmario73 - 09 Rujan, 2011, 22:53:43 ---

Usput sam uvideo da su mi prednje viljuške pretvrde, da mi prednji disk osciluje, da mi se čuje Malossi primar gore nego stage6, čak štaviše i nešto melje, i evo da nemam izlaznost, pa mi uošte nije žao što sam smirio setup da bi sve ove sitnice pohvatao i doterao na mesto...

--- Kraj citata ---

Mario ako moze samo kratko pitanje, ovo zujanje prilikom ubrzavanje, tamo mozda na oko 50km/h pa dalje koje se cuje i prilikom usporavanja, jel getriba za to kriva? Primar ili sekundar?

Posto sam ja na minarelli AC stavio LC sekundar od aeroxa i u toku sezone odjednom pocelo tako da zuji i sada se uvijek pojavljuje kada vozim 45 km/h pa dalje...

Ne znam zasto se to desilo jer sam sve lijepo zamijenio, nasuo ulje odgovarajuce gustine, odgovarajuci volumen, al eto desilo se  :dontknow:

Hvala puno za ovako lijep i detaljan projekt  :icon_thumright:

mmario73:
primar i to malossi, nema pravila... zviždi i kad ubrzavaš i kad usporavaš...

JogFromYamaha:
to fuckanje ti je dok kuta zubi na primaru i sekundaru
ovi serijski su pod koso a sto su ti vise vodoravni to ti vise fuckaju
zubi koji su vodoravni imaju najvecu nosivost al se u serijalama koriste kosi jer
ne proizvode buku

mmario73:
evo pošto se situacija koliko toliko sredila, na drag nismo izašli jer se vozačica prizemljila u zadnjem danu treninga pri zaustavljanju.. prednji točak je prokliznuo po kamenčićima pored ivice puta, pri brzini od cca 30... od povreda je dežurno bilo desno koleno, srećom duboka travuljina je ublažila salto, nema preloma samo udarac i otok.. ovde ću se osvrnuti samo na full face kacigu, nikad nisam ni pomišljao da kupujem manju, ovde je posao odradila, i bradu i usta je sačuvala... da smo imali punu opremu sa protektorima kolena i ruku bilo bi sve drugačije... na žalost delimo se na one koji su pali i na one koji će tek da padnu, pa je evo ovde moja starija imala priliku da se upiše u veliku knjigu.. nadam se da je ovo prvi i poslednji put..

manje važno...apilija je dobila po plastikama sa strane, prednje staklo desnog migavca i malo se ulubio reverse, koliko vidim moći ćemo da ga izvučemo.. ostalo su sitnice, sledi ponovo farbanje preko zime, bar ovih delova koji su potpisani...

u međuvremenu stavio sam roost na mašinu, i pozabavio se malo setovanjem ovog miknui 16 karba... u airbox-u je sada malossi red sponge, i najzad sam rešio napon za saug, sa napajanja vodene pumpe... kakav propust, ostavio sam saug nepovezan, u žurbi i nasetovao karb tako da radi.. to je naravno uslovilo da je kompletna slika isporuke goriva u zbiru sa diznom za saug, i da sve vreme vožnje imam nalivanje na manjim otklonima više, a na većim otklonima ručice nedovoljno...

prekidač za poziciju mi služi i da uključujem vodenu pumpu, a evo sad i da isključim saug, pa je paljenje motora u stadijumu sa saugom kada voda ne cirkuliše, i tako ga uglavnom ostavljam da radi 30-ak sekundi, posle čega kreće cirkulacija i postepeno iskljčenje sauga.. merio sam, ovom bimetalnom saugu treba 10-sekundi da se iglicom potpuno zatvori saug diznu, tj. da je izgura cca 2mm...

usput neki dan sam izmanjao centralnu i malo dotegao kvačilo, sada je žuta malossi i rolnice od 4,5g, težio sam da motor uhvatim tik preko 10k obrtaja jer tu roost već počinje da se javlja, veoma lepo radi na 12k, međutim malo mi je to preterano za mirniji setup... a evo kako karb dolazi u precizniji stadijum probijamo se i preko 11k... psujem koliko je smorno skidati airbox i karb sa ov e SR-ke jednostavno je ram sa onim ojačanjima baš na putu za sve pristupe šrafovima, i kod 4-og skidanja već ide paleta psovki.

nisam još sasvim zadovoljan, ovo je sa spuštenom iglicom na predposlednjem zarezu mikuni 16-ke i 98 diznom, čini mi se da pre rezonance nijansu preliva, a u rezonanci da je na srednjem otklonu malo tanak... probao sam i 100-ku, tu je nešto bolji ali je prelivanje na početku preveliko pogotovu kada dobijem radnu temperaturu od oko 60-70C..

evo jedan video sa testiranja od sinoć... malo se slabije vidi, ali se zato čuje

mmario73:
danima lovim gde mi se javlja propadanje snage na punom gasu posle nekih 500m -1km, i juče vratim paljenje u agresivniji početni stadijum, gde je 2,25mm pre GMT startni delay 25 stepeni, (dok smo spremali motor sa Reverse spuhom na 9300 vratio sam na 1,5mm jer mi je motor mirniji, a svakako ne prelazim 10k obrtaja, te sam prevario mapu za celih 5 stepeni jer je početak na 20 stepeni).. danas odlučim da probam i propadne mi snaga već posle 200-300m punog gasa, bukvalno se ne izvučem ni do 100-ke po satu..

jasno je sada već da fali goriva u lončetu i da mi nivo na plovku nije dovoljan za ovu isporuku snage... otvorio sam ventil za dodatnih 1mm, već mi se učinilo da preliva, koja kap se i pojavila na odušku.. evo sa 98 diznom jedan test..

lepo ubrzava, i drži obrtaje preko 11k, do nedavno su mi ova podešavanja prenosa nosila 10700 u međuubrzanju...

međutim nisam zadovoljan porastom temperature, uočio sam da posle 20-ak sekundi punog gasa temperatura naglo počinje da raste konkretno od 62-69

i pored velikog hladnjaka, i relativno niske temperature oko 15C vazduha...  kasnije sam probao i 100, i 102 diznu i problem je identičan, jednostavno u ovom početnom položaju ostaje prevelik ugao predpaljenja na 11000 obrtaja, trebalo bi mi ili veći obrtaj, gde bi eprom spustio ugao predpaljenja na još manje ili da opet varam u početnom stadijumu... kasnije sam probao i 105, tu već preliva i trokira, i u rezonanci na punom gasu, dakle ne mogu bogatiju smešu da namiksam...

moram sačuvati ovaj airsal, svi znamo koliko je osetljiv, a ne treba mi replika setup na 13000 da se vrti, dosta mi je plafon 11k obzirom da se roost javlja preko 10k, kada popravim reverse najverovatnije on ide nazad na ovaj setup do pripreme za trku i sledeću sezonu..

replika setup sa snimka je

Airsal T6 LC termogrupa
Stage6 R/T radilica
MHR Inerrotor 2,25 paljenje
Roost sprint HR spuh
Mikuni 16 / dizna 98 +Airbox otvoren 23, Malossi red sponge filter
MHR overrange vario+torque+remen
Pollini EVO2G kvačilo
Primarni prenos +15%

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica