Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Aprilia SR-1 Pyrotherm team
mmario73:
ovih dana smo radili par testova i analiza na replika setupu.. od zadnjeg podešavanja ništa nisam radio.. mašina je dobro spremna, a mogla bi biti još bolja.. o HE setupu ne razmišljam ove sezone...
ovo je na putu gde nema saobraćaja, ova deonica se trenutno ne koristi...
ovde su tačke ubrzanja, 100m bi trebala biti tačka br.5 gde sam otvorio parametre
evo i tablice sa podacima za svaku tačku
ovde mašina razvija snagu od 9kw na točku odnosno 11kw na radilici, težina vozača i motora je ukupno 140kg..
i maksimalna izmerena brzina..
a evo i slipovi sa različitih merenja koja iz ovih parametara proizilaze.. vidimo da je ubrzanje na 1/8 milje odnosno 201m dobro da bi na 1/4 milje odnosno 402m splasnulo, motor u drugoj polovini puta već prevrti i rezonancu i prenos.. vremena su bolja nego moja u Batajnici 2009-e godine...
evo slipova sa batajnice, na svakom su po dva rezultata, moj i takmičara koji je startovao paralelno...
Drnda:
uvijek sve do detalja rijeseno, poslikano, pojasnjeno, nego jesi rjesio oko kvacila ono ili se ceka jos, jer max brzina je ok
inace moj prvi spamm u temi :toothy11:
mmario73:
pa to je što je na slikama, možda bi još 0,5mm mogao torque da se otvori, kada bi izbacio kvačilo malo višlje, meni deluje ok...
i ako sam na HE setupu imao bolju izlaznost remena, možda bi se mogao ovaj reverse opteretiti nešto težim rolnicama... videćemo...
Drnda:
cim ti se stanje u brzini i ubrzanju popravlja mjenjanjem centralnog, znaci da bi ti sa mijenjanjem rolica te finim stelanjem prijenosa sigurno se moglo ostvariti neke dobitke
mmario73:
moraću sad kupovati teže rolnice, :toothy12:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju