Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Aprilia SR-1 Pyrotherm team
ivanm:
poliamidne ležaje grijati fenom :icon_scratch:
ja radim ovako sa čeličnima jer njima nije bed ak se zagriju i jače ali poliamid je osjetljiv na temperaturu...
u tom slučaju njih bi grijao u ženinoj kuhinjskoj pećnici, namjestim na 80°C pola sata unutra i super..
a blokove sa fenom...
jednom sam čak cijele blokove ugurao u pećnicu :zubo:
SRAD:
--- Citat: ivanm - 27 Siječanj, 2011, 06:59:19 ---poliamidne ležaje grijati fenom :icon_scratch:
ja radim ovako sa čeličnima jer njima nije bed ak se zagriju i jače ali poliamid je osjetljiv na temperaturu...
u tom slučaju njih bi grijao u ženinoj kuhinjskoj pećnici, namjestim na 80°C pola sata unutra i super..
a blokove sa fenom...
jednom sam čak cijele blokove ugurao u pećnicu :zubo:
--- Kraj citata ---
Kod poliamidnih je malo zeznutije i treba biti pažljiv, ali ako je radilica dobro smrznuta dovoljno je malo zagrijati unutarnju krunu.
mmario73:
@srad da shvatam šta pričaš mogao bi na fen imati onaj nastavak koji dolazi i zagreva samo krunicu, meni je isto malo neverovatno bilo grejati fenom po poliamidnom kavezu
@ivan ženina rerna će da radi sledeći put za cele blokove, to je tajna ! samo da mi se farba ne oljušti i da me ne istera iz kuće :icon_scratch:
mmario73:
naredni dan sam krenuo da grejem oba bloka, postepeno, prva brzina, malo jedan malo drugi.... silikon do 300C je spreman, radilica je još uvek u zamrzivaču...
mala pauza u grejanju ide nanos silikona prvo tanko pištljem...
i rukom da bude sloj ujednačen
i nastavljamo opet sa grejanjem ovoga puta intenzivnije, iako je blok već dobro ugrejan, želim biti siguran da će ležajevi ući ovde bez posebnih pritisaka
evo i nje, Zoksi poznata ti tkanina, odlična je za zamrzivač jer je perforirana, mnogo bolji efekat i manje vreme je potrebno nego kada je u najlonu... zaboravio sam da napomenem da smo sa Cvele-tom polemisali i odlučio sam da poliamidne kaveze gde su otvoreniji okrenem prema bloku... mada je podmazivanje po meni podjednako, i prozračno, Cvele kaže da je njemu ležaj na 0,6mm zazoru od polutke radilice, videćemo....
ulaz u veliki blok je odličan, pomogao sam malo sa wd40 tankim uljem, po spoljnoj površini ležaja
i gornji blok je uz umereni pritisak sa obe ruke dobar... malo je peklo... zaboravih rukavice
mmario73:
na prethodnoj slici se vidi da ležaj u mali blok nije legao do kraja, i pored toga što se blok sklopio, radilica je pritegnuta i ne može se rukom okrenuti.. nisam mogao da se poslužim čaurom koju sam izradio prošli put jer je predugačka, pa sam munjevitom brzinom skoknuo do velike radionice i fleksom odsekao kraće parče cevi, mislim da je od cola... i evo nas posle 5min ide pritezanje...
velika platna će biti odstojinik da bi ovim putem pritegao blok na ležaj...
umerenom snagom pritežem i čuje se kako ležaj ulazi u kućište, dolaze zvuci klak, klak.... odokativno deluje u centru
uhh izgleda je otišla više desno...
sledi provera
1,2mm sa desne i 1,15 sa leve strane, tako da nije slučaj kao kod Cveleta 0,6mm, ima ovde dosta mesta za podmazivanje ako se uzme u obzir koji je obim ležaja, ne mora da se računa površina, definitivno je veća nego ona rupa u bloku koja unosi odnosno iznosi mešavinu u prelivne kanale...
sledi pritezanje moment ključem, ja sam pritegao na 1kps
i gle sad imam zazor 1,15mm sa obe strane....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju