Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

<< < (33/75) > >>

ivanm:
sve pedantno kao i uvijek dr.sc. mmario  :icon_biggrin:

mmario73:
radilica se okreće odlično, i naravno klima, uduvao sam u ležajeve wd40, da ipak pobijem kondenzat vode koji je nastao jer su ležajevi iz zamrzivača izašli... i sada definitivno može pod rukom da se osti zračnost C4 ležajeva.. nema više dileme svaki je isti i mora da klima ukoliko je dobro centriran...

na redu su semerinzi, ja stavljam Corteco, malo litijumske masti ubacujem u unutrašnjost kanala, da lakše klizi i da ovde sigurno zaustavi prašinu...

alati su cev ključ sa gedore 27, i ova cevka od cola, i mali čekić, sledi tanko kuckanje... za sada ovoliko, kasnije sam proverio može još unutra...

i druga strana

po postavljanju semeringa hod se nešto umanjio, ali je ipak osetan pod rukom, radilica se okreće lagano bez problema

ivanm:
to je taj luft, da... kad se blok ugrije košuljice se šire i zazor se smanjuje...
razlog stavljanja ležaja sa većom zračnošću na racing blokove je taj što se pri pustim okretajima ležaj više ugrije i kad zračnost nebi bila dovoljna ležaj bi se dodatno pregrijavao, cvikao i na kraju proružio..

mmario73:
znači da i ukoliko postavim recimo C4 ležajeve i ne centriram dobro krunice, pa ne klimaju.. to nije dobro jer su ležajevi praktično pritegnuti u jednu stranu, pa zato ne klimaju, ..

jbg tako isto može da propadne ležaj, samo ukoliko se sama krunica od upotrebe ne pomeri u centar..

ivanm:
da, radi se o stotinkama mm..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju