Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Luna prloblematus  (Posjeta: 1319 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zmijavci
Luna prloblematus
« : 26 Lipanj, 2009, 23:55:12 »
 Prijatelju mi jedan lik nesto prckao oko lune i nesto je se pokvarilo :dontknow: Rastavio sam karb i ocistio ga, kao i filter od zraka. Iskra ide dobro, a svjecica je ociscena. Upalimo lunu preko kablova s golfa i cim se doda malo gasa ona se ugasi. Zna li itko u cemu bi mogao bit problem :help:

Offline Tihomir11

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: Luna prloblematus
« Odgovori #1 : 27 Lipanj, 2009, 07:48:55 »
previse zraka ili premalo goriva
za početak smanjite ler (suprotno od smijera kazaljke na satu)
obavezno stavite airbox kod paljenja

i pusti je da malo odstoji, kresnut ce.

Offline luna500rr

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 27 Lipanj, 2009, 10:59:07 »
Upali ona, ali se na dodavanje gasa ugasi, da nije do svjecice ili lamelica :dontknow:

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #3 : 27 Lipanj, 2009, 13:40:42 »
Auuu...
Valjda postoji neki majstor da zna objasnit ovaj fenomen :binkybaby:

Offline animatrix

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #4 : 27 Lipanj, 2009, 13:40:52 »
provjeri da ne vuce fals zrak, a lamelice isto lako provjeris, skini samo prirubnicu karba.. ja mislim da samo treba smjesu postimati
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 16 Srpanj, 2009, 22:02:26 »
Jučer očistio lamelice, bilo malo prašine i  sada se negasi pri punom gasu, ali se gasi na ler gasu i guši se kao luda. Filter zraka i spuh sam joj očistio, začepio onu sljepu cjev na grani auspuha i stavio novi dihtng od klingerita, sada prducka kao ptičica ali neradi kako treba...
Karb je serijski 19 mm izlaz, a zbog suženja u sredini karba je to zapravo kao 16mm, serijska je i dizna 68...
Isprva nije povukao ulje pa sam istekao cjev od ulja i ulio mješavinu...
Ima li tko kakvu ideju, sutra cu ponovo pokušat očistiti karburator totalno i ispuhat ga kompresorom, i staviti staru svjećicu od moje lune...
Na full gasu se vrti malo brže nego obična luna na ler-gasu, a na puštanje gasa se gasi...
Želio bih je napraviti da mi se rođak može učit vozit motor, s moga ce pasti sigurno a njegov stoji u kutu garaže pun novog goriva i ulja i nemiče se već puna 4 mjeseca... PLIZZZZ....... hElP :help:

Offline doritos

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Moj Skuter: ZIP SP1
  • MojSetup: grinč mi fkral sve :/
« Odgovori #6 : 16 Srpanj, 2009, 22:03:44 »
...bokte prodaj to korito i kupi posteni skuter da se svaki dan vozas a ne to sto imas...

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 16 Srpanj, 2009, 22:10:10 »
moja luna radi bez problema i pere sve moguće serijske pedesetke, a ovu je lunu pokvario neki debil iz Gornjeg Podbablja, išao skidati blokadu s lune i poremetio uljnu, pumpu karburator i pukao neku sajlu IZ MRZNJE STO JE SE NJEGOVA GILERA POKVARILA DVA PUTA DOK JE SERIJSKA LUNA S BLOKADOM BEZ IJEDNOG KVARA PRESLA +7000Km...
Ja se vozam svaki dan i danas sam napravio 130km od cega 80km iz jednog puta bez ijednog kvara ikada...

Offline doritos

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Moj Skuter: ZIP SP1
  • MojSetup: grinč mi fkral sve :/
« Odgovori #8 : 16 Srpanj, 2009, 22:15:36 »
moja luna radi bez problema i pere sve moguće serijske pedesetke, a ovu je lunu pokvario neki debil iz Gornjeg Podbablja, išao skidati blokadu s lune i poremetio uljnu, pumpu karburator i pukao neku sajlu IZ MRZNJE STO JE SE NJEGOVA GILERA POKVARILA DVA PUTA DOK JE SERIJSKA LUNA S BLOKADOM BEZ IJEDNOG KVARA PRESLA +7000Km...
Ja se vozam svaki dan i danas sam napravio 130km od cega 80km iz jednog puta bez ijednog kvara ikada...
...sta dajes drugima da ti kopaju po skuteru, teraj ih u k**ra*...das jedino prijatelju u kog imas povjerenje da ti ga sredi ili malo provoza i ciao...i ti si lud... :icon_biggrin:

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #9 : 16 Srpanj, 2009, 22:47:20 »
...sta dajes drugima da ti kopaju po skuteru, teraj ih u k**ra*...das jedino prijatelju u kog imas povjerenje da ti ga sredi ili malo provoza i ciao...i ti si lud... :icon_biggrin:

Meni nije nitko kopao nego prijatelju, moja luna radi bez greške :icon_biggrin:
Ajde reci samo otprilike sto bih radio, dosadno mi je cjelo jutro, mislim da ce mi sutra bit jos dosadnije ako kisa bude padala...

Offline crazy marek

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
« Odgovori #10 : 17 Srpanj, 2009, 00:00:23 »
rastelan fergazer 100% i meni bilo tako..... jer ovi fergazer koji su na lunama su za k**ra* rade dobro prvih 500km ako i tolko.....malo to postelaj i bit ce dobro :icon_thumright:

Offline marko189

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Križevci
  • Moj Skuter: Pedu Shark
  • MojSetup: a, uvjek na mjestu :)
« Odgovori #11 : 17 Srpanj, 2009, 00:10:04 »
kak se stelaju ti jebeni fergazeri. jbt meni to nema ko postelati. a sam neznam. ja kak god da onaj saraf za smjesu zraka okrenem odvinem isto ide. a svjecka je uvje ok boje. fakat neznam, al skut je iso dobro prije. a sad s dvojicom ide slabije prije nego sto je prije iso. remen i rolice sam nove stavio. i ide on. al s dvojicom nejde tak kak je prije iso. prije je nabirao a sad nece.  :confused5:

Offline J.U.R.C.A

• MS Technical support
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • Mobitel: 091 9081 857
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Kawasaki Z1000,Zip 210 2T X Factory Team
  • MojSetup: Ported by X Factory Team
  • MojSpuh: Fabrizi 210
« Odgovori #12 : 17 Srpanj, 2009, 01:04:51 »
Probaj drugu svjecicu.  pogledaj jel ima masu spojenu na ramu!

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #13 : 17 Srpanj, 2009, 01:08:58 »
provjeri jel sve ok sa strujom.. i tu sajlu sto si rekao provjeri sto je sa njom, jel uredu stavljen klipic u karb...?
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 17 Srpanj, 2009, 10:30:26 »
Idem sad do kumća, ako nebude mogao raditi s ovim karbom, stavit cu mu malog deltora 12mm s neke yamahe, pa nek sam pravi mjesavinu i vooza se do ile volje :)

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #15 : 17 Srpanj, 2009, 12:36:01 »
Problem rješen :headbang:
Nakon svih mogućih pozicija na igli, motor je i dalje bolje radio bez filtera nego s filterom, nije mi bilo logike nimalo :dontknow:
Deltoro je ispuhan i kad sam skinuo lunin karb, cuo sam da nesto suska, nije mi bilo jasno pa sam skinuo casisu i u časici sam zatekao odvidanu diznu :BangHead:
Ja Idiot kad sam cistio karb zaboravio stegnuti diznu i ona ispala...
Navidao je nazad na mjesto, stavio sve natrag i sada luna radi bolje nego prije, a rođak se može ponovo vozikati ;D
Puno hvala svima na pomoci :hello: