Tehnički kutak > Tuning skutera
top variomat vs serijski minarelli
Aleks:
A vidi ovo slow, na kopiji minarellija je remen 788, na prijenos isto jako utjecu sajbice, kao i na minarelliju. Da stavis 2mm sajbicu, da start ubija, i da stavis duzi remen, npr. 804 ili 808, po nekoj logici bi trebao imat i dobar start, a krajnja se nebi trebala smanjit.
dhorvat:
--- Citat: Aleks - 22 Rujan, 2009, 13:27:39 ---A vidi ovo slow, na kopiji minarellija je remen 788, na prijenos isto jako utjecu sajbice, kao i na minarelliju. Da stavis 2mm sajbicu, da start ubija, i da stavis duzi remen, npr. 804 ili 808, po nekoj logici bi trebao imat i dobar start, a krajnja se nebi trebala smanjit.
--- Kraj citata ---
A oscilacije okretaja? :icon_scratch:
Drukčije se ponaša duži remen :dontknow:
Aleks:
A nemam pojma stvarno. ovo govorim teoretski.
samo znam da kad stavis 2 mm podlosku, remen u polutkama nece bit ni priblizno na vrhu, i tu je duzi remen plus. a za dalje neznam kako bi se to sve ponasalo.
Pupo:
--- Citat: SlowRider - 17 Rujan, 2009, 21:59:51 ---Neka meni netko objasni zasto serijski variomat nece da dize remen do vrha, a TOP hoce? Radi se o minarelliju.
Da li je to samo zbog remena koji se dobije uz TOP variomat? On je inace nesto duzi od serijskog remena.
jer ako se ne varam, kada je vario u max. omjeru, na vrhu variomata je vise od 16.5mm udaljenosti, sto znaci da nema teoretske sanse da remen od 16.5mm sirine dodje do vrha:
--- Kraj citata ---
Potpis za ovo, serijski remen se nemože do kraja popeti na orig mina variomatu a ni na multivaru (samo je manje izraženo) jer je u najvećem opsegu razmak između ventilatora i varijatora veći od 16.5mm. Ak se nevaram fali jedno 2 milimetra. Pomogao bi širi remen al u to nebi ulazio.
DvdAerox:
a reci ti meni dali bi se taj manjak krajne od 10 na sat rjesio prijenosima?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju