Tehnički kutak > Tuning skutera
top variomat vs serijski minarelli
dhorvat:
--- Citat: DvdAerox - 22 Rujan, 2009, 14:20:52 ---a reci ti meni dali bi se taj manjak krajne od 10 na sat rjesio prijenosima?
--- Kraj citata ---
Naravno! Ali izgubiš malo start. Jer 10 na sat krajnje ti je oko 15% duži primar ako se ne varam :icon_thumright:
SlowRider:
--- Citat: Aleks - 22 Rujan, 2009, 13:27:39 ---A vidi ovo slow, na kopiji minarellija je remen 788, na prijenos isto jako utjecu sajbice, kao i na minarelliju. Da stavis 2mm sajbicu, da start ubija, i da stavis duzi remen, npr. 804 ili 808, po nekoj logici bi trebao imat i dobar start, a krajnja se nebi trebala smanjit.
--- Kraj citata ---
evo danas sam stavio duzi remen, taman da bude na vrhu polutki, sirina je ista kao sto je propisano... i masina se prevrtava vec na 80km/h gps :icon_scratch:
uglavnom, sirina je najvaznija i sigurno daje krajnju, ali to je dvosjekli mac, ubija start...
--- Citat: DvdAerox - 22 Rujan, 2009, 14:20:52 ---a reci ti meni dali bi se taj manjak krajne od 10 na sat rjesio prijenosima?
--- Kraj citata ---
isprobao sam i to, 10km/h je bilo po cukici kada sam imao serijalu, znaci po gpsu je to manje...
jucer sam vozio sa sajbicom 1.6mm, danas sam stavio 1.85, razlika u krajnjoj je nekih 5-6km/h, s tim da se sada vise vrti nego jucer, a manja je brzina, zbog toga sto je skracen prijenos...
znaci razlika se nadoknadi donekle sa okretajima koji idu dosta visoko, kod mene je danas doslo do 11000rpm...
kada usporedim obicni malossi multivar + torq, ili sa serijskom polutkom i ovaj serijski variomat i polutke mogu reci sljedece;
malossi prijenos je bolji u startu i manjim brzinama, slabije ubrzava od nekih 70km/h, jedva nabire krajnju i treba mu dosta
serijski prijenos ima solidan start, ali bez ispucavanja, nesto sporiji odaziv na gas pri nizim brzinama, bolji je poslje 70km/h i kada krene u okretaje nema stajanja
--- Citat: dhorvat - 22 Rujan, 2009, 14:41:21 ---Naravno! Ali izgubiš malo start. Jer 10 na sat krajnje ti je oko 15% duži primar ako se ne varam :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
ma ta produzenja su mi jako cudna, vise izvucem preko variomata :laughing7:
dhorvat:
Ja sam najjaču krajnju sa skuterom imao na ZX-u sa TOP variomatom i TOP remenom koji je bio sa njim u paketu i bez ikakve šajbice između bolcne i ventilatora. Start je bio koma :laughing7:
DvdAerox:
--- Citat: SlowRider - 22 Rujan, 2009, 14:47:27 ---evo danas sam stavio duzi remen, taman da bude na vrhu polutki, sirina je ista kao sto je propisano... i masina se prevrtava vec na 80km/h gps :icon_scratch:
uglavnom, sirina je najvaznija i sigurno daje krajnju, ali to je dvosjekli mac, ubija start...
isprobao sam i to, 10km/h je bilo po cukici kada sam imao serijalu, znaci po gpsu je to manje...
jucer sam vozio sa sajbicom 1.6mm, danas sam stavio 1.85, razlika u krajnjoj je nekih 5-6km/h, s tim da se sada vise vrti nego jucer, a manja je brzina, zbog toga sto je skracen prijenos...
znaci razlika se nadoknadi donekle sa okretajima koji idu dosta visoko, kod mene je danas doslo do 11000rpm...
kada usporedim obicni malossi multivar + torq, ili sa serijskom polutkom i ovaj serijski variomat i polutke mogu reci sljedece;
malossi prijenos je bolji u startu i manjim brzinama, slabije ubrzava od nekih 70km/h, jedva nabire krajnju i treba mu dosta
serijski prijenos ima solidan start, ali bez ispucavanja, nesto sporiji odaziv na gas pri nizim brzinama, bolji je poslje 70km/h i kada krene u okretaje nema stajanja
ma ta produzenja su mi jako cudna, vise izvucem preko variomata :laughing7:
--- Kraj citata ---
haha, znam to jos iz vremena kada sam samo zx imo :toothy3:
dhorvat:
Ja sam u fazi brutalnog uštelavanja serijskog variomata na svom setupu DR+Stage II(tvornički spuh) odnosno DR+Yasuni R
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju