Tehnički kutak > Tuning skutera

top variomat vs serijski minarelli

<< < (3/15) > >>

DvdAerox:
@slow,
grijesis, topov tpr se dobije u 2 inacice, onaj sa federom i podloskama kao sta si stavio sliku ili onaj sa remenom (prva slika)
ja sam imo taj vario i mogu rec da je puno bolji od originala mina, daje vecu krajnu a bolje je i ubrzanje.... recimo sa orig variom imate rupu u ubrzanju i tesko dize okretaje ako niste pri 70 na sat, sa topovim variom sam imo ravnopravno ubrzanje na 40 ili 70 sta god bilo....tako da ne razumim te pike ne valja ovo ono...
slicni je minarellijevom samo zatosto se u istoj tvornici proizvodi, ali nije isti po nicemu osim dimenzijama, recimo klizaci su razliciti, kutevi staza rolica itd....

a ako hocete pretjerat, stavite vario od overa i ventilar od topa, drzat ce vam okretaje konstantno, naravno uz dobre role....

aeroxtuning:
znaci kod tpr-a se ne dobije remen,ali se dobije zuti centralni....to bi trebalo testirat....mene zanima,ako ces ga slow kupiti ja ti dam dio novaca za taj vario,pa ga testiraj na svom roxu,bas me zanima  :icon_thumright:

SlowRider:

--- Citat: DvdAerox - 17 Rujan, 2009, 23:24:59 ---@slow,
grijesis, topov tpr se dobije u 2 inacice, onaj sa federom i podloskama kao sta si stavio sliku ili onaj sa remenom (prva slika)
ja sam imo taj vario i mogu rec da je puno bolji od originala mina, daje vecu krajnu a bolje je i ubrzanje.... recimo sa orig variom imate rupu u ubrzanju i tesko dize okretaje ako niste pri 70 na sat, sa topovim variom sam imo ravnopravno ubrzanje na 40 ili 70 sta god bilo....tako da ne razumim te pike ne valja ovo ono...
slicni je minarellijevom samo zatosto se u istoj tvornici proizvodi, ali nije isti po nicemu osim dimenzijama, recimo klizaci su razliciti, kutevi staza rolica itd....

a ako hocete pretjerat, stavite vario od overa i ventilar od topa, drzat ce vam okretaje konstantno, naravno uz dobre role....

--- Kraj citata ---

e ovo je vec nesto, zahvaljujem na informacijama  :notworthy:

samo jedno pitanje, ako su mu klizaci drukciji od serijskog variomata, gdje ih onda nabaviti  :toothy3:

druga stvar, ovako je to prikazano u katalogu :icon_scratch: :

i treca stvar, prvi put da sam isprobao serijski variomat sa koliko toliko dobrim rolicama, jer nikada nisam imao istovremeno lakse rolice, serijski variomat, i volju za isprobavanjem u isto vrijeme...
ja neznam o kakvim vi rupama pricate ja sam ostao paf kada sam isprobao skuter  :o :o :o

sve je u stelanju  :laughing7:

dhorvat:
Neznam zašto vi tolko pljujete po serijskom variomatu. On je odličan i nema preveliku rupu između 15 i 40 km/h, ima MANJU rupu od Multivara, jedino mu je problem start s mjesta i krajnja brzina  :icon_thumright:

A TOP vario je to isto samo sa boljom krajnjom. Kuree, neznam na koju foru si ti zaključio da su to identični variomati  :dontknow: Ja stavim jedan unutra pa drugi sa istim rolicama i motor se očigledno drukčije ponaša  :icon_scratch:

TPR variomat vjerojatno nitko od nas nije imao. Obratite pažnju na okrugli rub na variu. Nardo izgleda ko serijski a TPR skroz drukčije  :icon_thumright:

EDIT:
I još nešto. Na većini stranica predstavljaju TPR vario a šifra je od Narda  :dontknow:

SlowRider:

--- Citat: dhorvat - 18 Rujan, 2009, 09:08:38 ---Neznam zašto vi tolko pljujete po serijskom variomatu. On je odličan i nema preveliku rupu između 15 i 40 km/h, ima MANJU rupu od Multivara, jedino mu je problem start s mjesta i krajnja brzina  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

pa to i jest dovoljan razlog da se variomat proglasi losim  :laughing7:, odnosno tu je multivar bolji...

ali kada sam ja isprobao serijski, jedini problem koji sam primjetio je u startu, i to je slabo izrazeno, to cu rijesiti jer kvacilo hvata na nepunih 4000rpm...

i potpuno drukcije razvijanje momenta i snage od multivara...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju