Tehnički kutak > Tuning skutera

runner - pomoc oko tuninga

<< < (11/19) > >>

ivanm:
po 100-ti put, rolice 5.5-6 gr, dizna 66 je ok, trese u startu jer si razvuko jedan feder pri montaži, sjest će s vremenom, i meni malo zatrese kad lagano startam, kad krenem jače, ne..
probaj serijski feder kontrasta, meni a i još nekima je bolje radio s multivarom od ovog bijelog..
žuti federi ako su malossi ok je..

hellboy_90:

--- Citat: ivanm - 16 Svibanj, 2007, 09:30:14 ---po 100-ti put, rolice 5.5-6 gr, dizna 66 je ok, trese u startu jer si razvuko jedan feder pri montaži, sjest će s vremenom, i meni malo zatrese kad lagano startam, kad krenem jače, ne..
probaj serijski feder kontrasta, meni a i još nekima je bolje radio s multivarom od ovog bijelog..
žuti federi ako su malossi ok je..

--- Kraj citata ---

pazi, ja bih kupio 5.5g rolnice ali ovde u beogradu NE MOŽEŠ da nađeš malossi rolnice.. štaviše, ne mogu da nađem bilo koje rolnice tih dimenzija i da imaju 5.5-6.0g

niste razumeli, kada sam stavio žute federe kretao je ko nevreme, znači nije tresao ni ništa... i kretao je mnogoooooo bolje. pre neki dan je počeo sam od sebe da se trese (kad sam otvarao deklo, pa posle toga) tako da mislim da sam možda masnim rukama pipnuo ono na kvačilu što te kači za zvono pa se to izmastilo... moram da otvorim da vidim, ali sam planirao da nađem rolnice i odmah da sve sredim jer sam više sje*o šrafove koliko puta sam otvarao deklo... (pa gledam da budem ekonomičan  :toothy12:)

kad nisam imao multivar, a stavio sam auspuh skuter je išao mnogoooo loše... zato sam uzeo multivar i odmah sam stavio u oprugu kontrasta i skuter je išao 896234568 puta bolje. e sad, da li je to samo zbog multivara ili i opruge, ne znam...

2igor.sb, ja imam na skuteru 6.3 i PRETEŠKE su... ne verujem da će skuter ići mnogo bolje ako uzmem 6.1. to je samo 0,2g razlike... a meni treba da se vrti još 500rpm više...

ivanm:
vjerujem da nemaš za kupit, ali sigurno imaš nekog urara, koji ima vagu i raznorazne borere, odnesi njemu, nek ti olakša rolice iznutra izbuši, možeš i sam okruglom turpijom, znači onaj mesing iznutra turpijaš ravnomjerno sa svih strana, ali treba ti precizna vaga, apotekarska ili neka slična koja pokazuje u decimalu grama..
netreba tu puno skinut, možda koju desetu sa svih strana, tako sam ja olakšavao na pamet bez vage pa je ispalo dobro..
stavi serijski centralni za probu, malossi žuti moooraju bit dobri jer su to najjači federi za serijsko kvačilo..
pitanje je ako si bušio diznu, (i ja sam to radio :icon_tongue:) dali je stvarno 66 ako je 70-80 može bit prevelika, pa ga zagušuje benzin..
broj dizne označava desetinku mm, znači 66 dizna je široka 0.66 mm..
kažem, lakše role, ili ih probaj olakšat, a federe na kuplungu ostavi, eventualno probaj stavit bijele malossi (srednje), oni će hvatat prije..
kuplung pakne i zvono pobriši nitrorazređivačem isto kao i remen, variomat i polutke na nebudu masni, kad to sve raskopaš, i očistiš, operi dobro ruke da budu čiste i suhe, pa tek onda kreni u slaganje..

osim toga imaš novi runner sa obrtomjerom, mora se vrtit, u startu na oko 9500, kasnije okretaji smiju pasti na 8800, ali ne niže jer onda pada u rupu..
imaš obrtomjer, kak misliš da je meni koji ga nemam?

hellboy_90:
danas idem da uzmem rolne od druga pa ću videti koje su, pošto ni on ne zna. kući imam neku bezveznu vagu ali pokazuje jednu decimalu, tako da kad stavim svih 6 rolnica, otprilike znam na čemu sam :)

obrisaću sve kako si mi rekao pa se nadam da neće biti proklizavanja...

evo i malo o obrtajima:

sa rolnicama 6.3g - u startu ode do 9200 i posle padne do cca. 8800 i tako ostaje... samo na uzbrdici padaju do 8200

sa rolincama 4.8 - start 10000rpm (uz ogromno dranje skutera i maximalno privlačenje pažnje  :toothy12:) pada na oko 9500, pa na 9200 i ostaje na oko 9200...

znači po ovome više odgovaraju 4.8, ali je problem što skuter nije išao preko 85...

ivanm i ostali, hvala vam na pomoći i trudu koji ulažete  :icon_thumright: :notworthy:

ako se nekada sretnemo, što vi kažete, imate cugu od mene...  :toothy10:

ivanm:
moraš nać sredinu između te dve gramaže, znači oko 5.5 gr, što je i pisalo već prije.. nema tu puno nauke samo grami..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju