Tehnički kutak > Tuning skutera
runner - pomoc oko tuninga
hellboy_90:
trenutno na runneru (nova verzija) imam tecnigas next-r, multivar i trenutno imam neke narandžaste original gilera rolnice (mislim da su to one od 4.8g kao na starom runneru). sada mi skuter ide relativno dobro nego kako je išao sa rolnicama od 6.3g, ali svejedno znam da može da se dobije više i na startu i na krajnjoj. imam belu centralnu orpugu (dobio uz multivar) i serijske federe kvačila. na startu je mnogo loš. sf2 me dere do 60km/h... da li će samo tvrđi federčići rešiti problem? da li da uzmem neko sportsko kvačilo da bih to lepše naštelovao? sa ovim narandžastim rolnicama mi je krajnja oko 95km/h, što mislim da je malo i da iz toga može da se izvuče malo više. imam serijski remen, prešao oko 5600km pre stavljanja multivara (na oko 5000km) sam merio širinu i bila je 17,3, ne znam koliko treba da bude kada je nov. znači, nisam baš zadovoljan skuterom iako samo probao dosta toga... danas sam stavljao zx i čak je i sa njim skuter išao bolje. kod sebe imam rolnice od 5.0g, 6,3g, 7,2g i te narandžaste. šta biste mi preporučili da uradim sada. samo da na pomenem da je dizna serijska, za koji dan ide dizna 66.
izvinjavam se na ovolikom tekstu, ali to je u što kraćim crtama tako da će možda biti i malo nejasno...
p.s. o brzini sam pričao koliko pokazuje po satu i nemojte sada raspavu oko toga koliko je to pravih itd...
Nikon:
hmz nemos stavit 2 stvari i ocekivat cuda...
ako stavljas, onda se stavlja komplet garnitura a ne samo vario i puvalica..
uglavnom sa puvalicon i varion neces dignit krajnju jer moras stavljat lakse rolice.. odma je skidas, al dobijas ubrzanje probaj stavit 3 lakse i 3 teze rolice (laksa.teza,laksa,teza...itd..)
uglavnom..
mozes jednostavno stavit ajslabiji kit od 70 ccm i ic ce ti 100 na sat s malom potrosnjim :)
Mr J:
nije bas tocno da se sa laksim rolicama smanjuje krajnja brzina, to je malo kompliciranije... tu jos ulogu igraju i okretaji... Sa protocnijim auspuhom se skuter vrti na visim okretajima...
Uglavnom... ako zelis bolji start, onaj trzaj na startu onda stavi tvrdje opruge na kvacilo, ne isplati ti se mijenjati kvacilo i zvono ako nemas barem mid-race kit... (barem TP due+)
Rolice ces vidjeti hoce li ti trebati teze... Uglavnom sa variomatom i next-r -om je brzina oko 100 po cajgeru sasvim o.k.
stavis si te tvrdje opruge i bude bolje ubrzanje... sada, ako zelis jos malo bolje medjuubrzanje onda stavis i tvrdju centralnu oprugu ali mislim da skuter nema jos toliko dovoljno snage da ju stisne na max brzini pa bi ti se max brzina smanjila za oko 5km/h... dakle jos za sada ostavi bijelu oprugu...
hellboy_90:
--- Citat: Mr J - 23 Travanj, 2007, 22:26:31 ---nije bas tocno da se sa laksim rolicama smanjuje krajnja brzina, to je malo kompliciranije... tu jos ulogu igraju i okretaji... Sa protocnijim auspuhom se skuter vrti na visim okretajima...
--- Kraj citata ---
evo malo o okretajima: sada kad dam pun gas ode u 10200 rpm, pa se vraća na oko 9500, spusti na oko 9300 i posle se podiže na 9500 gde i ostaje... sad ne znam, ali meni se čini da su tu lake rolne ili šta već... jer je meni sada krajnja brzina 85, što je smešno... i na serijali je bila veća... samo je ubrzanje mnogoooo bolje..
Mr J:
cekaj, ti nemas nikakav kit?! Skuter ti se prevrtava... trtebaju ti teze rolice, ali i svakako stavi tvrdje opruge na kvacilo da ti hvata na oko 6000 rpm
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju