poslije registracije sam napravio oko 2500 km... dosta sam se navozio ali eto stao je motor...
evo rastavljena masina, i utvrdilo se stanje... GENERALKA potrebna...
klip i cilindar dobili svoje, puno su kuhali i kad je otisao dihtung je doslo malo vode i pocelo je struganje... kad smo rastavljali masinu to je smrdilo kao 100 leševa, odvratan miris...
osim toga razletio mi se ležaj u getribi, i to ležaj koji je vec bio mjenjan... dakle desilo se ovo da mi nekako odsarafio šarafić na getribi koji sluzi kao čep za ispustanje ulja... i tako da mi je u vožnji sve iscurilo... a taj ležaj nije imao podmazivanje i hlađenje tako da je zacvikao.... vodena izgleda dobro, lijepo se okrece i sve... ali negdje curi vjerovatno je semening malo losiji i tu pusta vodu... budem se malo igrao s njom i probao je rastaviti, mozda se da nešto složiti...
Sada definitivno slažem komplet struju da sve radi kao švicarski satić, bilo bi dobro jos kada bi stavio neke digitalne ipak nekak vise njima vjerujem nego ovima od gilere, ovi su mi skroz čudni... jos bi bio najsretniji kad bi uspio si sloziti sam digitalne satove i to programirati... tako da bi se odmah skinuo ove satove i ostavio gol governal... ali naravno gore moraju biti prekidaci i retrovizori...
definitivno moram mjenjati ova crijeva za hlađenje... vidio sam u bauhausu neka crijeva sa spiralom, i kak god da ga okrenes i svines ona ostaju okrugla, samo su dosta tvrda tako da bi ih bilo malo teže stegnuti s ovim obicnim šelnama, to bi trebale onda biti one šelne sa šarafom i maticom... tak dok stegnes da si siguran u to... a sada preko ljeta bi onda mogao i staviti prednju felgu od ranera i posloziti to kak spada...
ovo sve je bilo složeno nabrzinu i
fuš, jel sam htio se voziti... vise sam pizdio, al dobro mislio sam da bi moglo se ovakvo sta desiti i je... nisam imao srece da izdrži... hehe, nema veze
najveci problem je sada caca, razumije se u to sve pa ga ne mogu muljati... a vec mi od prije pametuje da ga moram prodati jel je to krš i obicna krama... znam ja da to je, al nebih to prodavao jel ipak znam sve na tom motoru... i želio bi si ga sloziti tako da znam da je to mojih ruku proizvod... i kasnije kad sjednem na njega, da znam nitko nema takav motor
ovako sada najvjerovatnije ce biti... moram cijelo ljeto raditi da skupim neke pare, a onda cu najvjerovatnije uzeti novi klip, cilindar 200 (gus) ili cu kupiti polovni kit 209... s tim dolaze naravno nove karike i dihtunzi...
možda se nađe odmah neka bregasta, al otom potom jel vidjet ce se koliko ce novaca biti...
uglavnom sada bi ga stvarno želio srediti da kad ga prvi put upalim, nemoram ga rastavljati ni kemijati po njemu malo dulje vrijeme, samo rolice, klizači, ulje, remen...
eto živi bili pa vidjeli kako ce biti....
evo sada malo slika....
ovo je još od prije kako sam mjenjao ležaj na polutkama... ima neka cudna dimenzija, tako da sam morao kupiti manji ležaj i dati raditi košuljicu za njega... pa ga staviti i cak je dobro
a ovo su bile zadnje prinove, dakle malossi sekundar i polini variomat...
sada idu slike od trenutnog stanja motora
eto pozdrav... na greškama se najvise naući, mada bile skupe