Eh ovako..stojo je skuter nekih 5 dana radi kisa koje su padale i tako...i danas ajde zove me frend da se provozamo malo i ajde ok...izvucem ga ispred garaze....podignem chok i upali motor od prve..saceko da se zagrije na 3 crte temp i kreno lagano prvih 5 km ...mozda nekih 30%gasa i ajde vozo se tako sa frendom ..nekih 20 km mozda onako i posto vidim prljav mi skut ...ajde da ga reko operem odemo na praonu i posto je bio zagrijan sjedemo u kafic preko puta reko da odstoji ...i odstojo je nekih 40 min onako u hladu i kad sam dao kontkat 1 crta samo temp...i kazem momku da ga opere...bio sam tu dok je prao i sve je kao i dosad prao..miniwashom pa onda sapunicom i sapere opet miniwashom i obrise sve...i kad je opro sacekam 15 min onako na suncu ga ostavim da se osusi jos malo i da upalim..on se samo upali i ugasi...i da si bog nece da upali ni sa saugom ni bez....ostavim ga jos nekih sat na suncu ..probam ponovo nista ....gledaj dobija gorivo,svjecicu skido mokra po gorivu..skino airbox nema vode ...ali nece i ajde onda pokusam prvo druga svjecica nece ...skinem poklopac magneta ..ne vidim vode ali za svaki slucaj ispusem kompsorom i kabal od svjecice tj onu kapu sto ide na svjecicu,,ispusem magnet ,namotaje sve ...onaj relej ili sta je vec gdje idu zice od alnasera ...nazad skinem onaj dzek na onom cudu ispod sjedista..tj regleru i ispusem..ma sve sto je bilo kablova i dzekova ispuho sam kompresorom...ali nece....i uzmem da pogledam jel baca iskru kad ono nema iskre uopste ...uopste ne daje iskru motor ...do cega moze biti ???ostavio sam ga evo sad na suncu pa nek stoji jedno 3-4 sata malo ....eto pitanje i vase misljenje:
1.Do cega moze biti da nikako ne baca iskru ??nakon pranja motora miniwashom i to je prat samo onako sa vanjske strane nije po plastikama nije zavlacen mini wash sad da prska po rami i slicno...
2.sta da uradim ,probam,vase misljenje ??