Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Motor od KTM-a na skuter!  (Posjeta: 11979 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ToNYGP1Racing

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Zgazi me!!!!!!!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Derbi GP1 500 TwinTurbo
  • MojSetup: Nexus 500
  • MojSpuh: Akrapović ( i to 2)
Motor od KTM-a na skuter!
« : 28 Svibanj, 2009, 09:33:37 »
Dosta mi ej vise kitova i svega sto ide uz to. Naime posjedujem KTM 85 SX kojeg vise i ne vozim jer sam dobio vozacku, buduci da KTM-a ne mogu vozit po cesti.. Vec sam se raspito za super moto kit koji ukljucuje nove šire felge i gume.. al to lijepo kosta 10000 kn sto mi je "malo" skupo.. Pa sam odlucio da motor iz ktm-a koji ima 85 kubika i 35 ks da stavim u svoj skuter. :headbang: :headbang: :headbang:  Mislim da to nebi trebao biti problem jer vozim derbi gp1 revolution s lancem.

Po meni trebo bi izvadit kompletan motor iz skutera sa prijenosom i svime.. i napraviti nosace za motor od ktm..

ali imam jedan problem! ktm ima lanac na lijevoj strani a derbi na desnoj! Neznam kako da to napravim...???

Offline smmania

• OPREZ na tržnici
  • forumski skuteraš
  • *
  • ?ovik sa Škoja
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • http://bikepics.com/members/dino0706/
  • Mjesto: Baška-Rijeka
  • Moj Skuter: RR -bike patike
  • MojSpuh: YOSHIMURA TRC
Odg: Motor od KTM-a na skuter!
« Odgovori #1 : 28 Svibanj, 2009, 09:55:32 »
nikako a smijesniji i gluplji projekt nisam cuo  :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12: pa bogte rade prodaj jedan i drugi i uzmi si neki supermoto homologiran za cestu   ;D
ja danas se vracam doma i murija na stanici bila,izade mi pandur na cestu i pocne mahat(a nema palicu),a ja iz kulture poceo njemu mahat i secer na kraj prodem pokraj njega i potrubim iz postovanja

Offline dino_sk

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • 099 /672-1765
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Petrinja
« Odgovori #2 : 28 Svibanj, 2009, 09:56:40 »
ja mislim da si ti malo veci lovac  :)  
prvo bi najmanje midrace , pa dođeš na tcr ,pa onda se vratis na mhr replicu .... ::)

Offline doritos

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: ZIP SP1
  • MojSetup: grinč mi fkral sve :/
« Odgovori #3 : 28 Svibanj, 2009, 10:14:03 »
ma vidis da je lud...daj odi nekaj delat u zivotu,ocito da nis ne delas pa ti svakave gluposti padaju na pamet....

Offline stipe

• Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 250
  • Moja Kaciga: Nolan N85
  • MojSpuh: 4road
« Odgovori #4 : 28 Svibanj, 2009, 10:25:06 »
mene vise zanima odakle si izvadio da ima 35ks?

Offline RideRR4EveRR

• maxi forumaš
  • Stunt Яide
    • Stuntbase
  • Mjesto: Zagreb-dubrava
  • Moja Kaciga: Head armor
« Odgovori #5 : 28 Svibanj, 2009, 10:30:47 »
Ima oko 30 i nešto sitno  :icon_thumright:
Potpis

Offline area mf

• forumski skuteraš
  • pusti nek selo priča...
  • Mjesto: vinkovci
« Odgovori #6 : 28 Svibanj, 2009, 10:33:51 »
šta drkate lika,nek stavi šta hoće na derbija...sve se može kolega napravit al ti treba vremena i volje,ak misliš to stvarno napravit samo naprijed,samo me muči jedna informacija-otkud ti to da ta mašina ima 35ks na 85 kubika?to mi je mali čudno.

Offline RideRR4EveRR

• maxi forumaš
  • Stunt Яide
    • Stuntbase
  • Mjesto: Zagreb-dubrava
  • Moja Kaciga: Head armor
« Odgovori #7 : 28 Svibanj, 2009, 10:35:23 »
sx je full cross lol. Ugavnom ima oko 30,31 ks dok je mašina još dobra...
Potpis

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #8 : 28 Svibanj, 2009, 10:50:54 »
Kako se je sjecam, novi ima 32ks :glasses2: Usput je to cross masina, nju bi variomat unistio za par dana, tako da nije isto serijski 32ks na crossu i skuteru :icon_thumright:
Ja nebih prckao oko straznjih derbijevih vilica, vec bi stavio SX-ove, samo bih promjenio tocak ili samo gumu :)

Offline alfist159

• Tržnica : (+27)
  • forumski skuteraš
  • Honda Helix
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Honda Helix CN250
  • Moja Kaciga: Zaštitna
  • MojSetup: Bude...
  • MojSpuh: Sadomazođubrilović
« Odgovori #9 : 28 Svibanj, 2009, 11:09:40 »
Mislim stavljaju ljudi makinu i od gsxr-a na vespu ali brate to što ti pitaš pitaš bezveze i taj projekt neće nikad zaživiti stog prodaj oba i kupi što ti paše...

Offline ToNYGP1Racing

• maxi forumaš
  • Zgazi me!!!!!!!
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Derbi GP1 500 TwinTurbo
  • MojSetup: Nexus 500
  • MojSpuh: Akrapović ( i to 2)
« Odgovori #10 : 28 Svibanj, 2009, 11:33:12 »
Kako se je sjecam, novi ima 32ks :glasses2: Usput je to cross masina, nju bi variomat unistio za par dana, tako da nije isto serijski 32ks na crossu i skuteru :icon_thumright:
Ja nebih prckao oko straznjih derbijevih vilica, vec bi stavio SX-ove, samo bih promjenio tocak ili samo gumu :)

Ne nebi bilo variomata jer bi to bio skuter na brzine..  Gume su ok kao i amortizeri.. jedino sto bi promjenio stavio bi felgu od derbia 250 koji ima 2 diska.. Skuter bi iso najmanje 160. to treba i zaustaviti..

Neznam zato projekt nebi uspio. Pa i nije to tako strasan posao. Buduci da mi skola jos uvike traje, projekt cu napraviti preko ljeta.

Iskreno da idem neki dobri kit kupit , pa na to jos radilica, pa ferg, pa usisne lamaelice, pa kompletni prijenos i jos na kraju stelanje..  :confused5: I dođe ti lijepo sve oko 15k. i kaj onda? jedino sta imas je 15-20 ks, a ovako sa KTM masinom imas 35( standardna ima 30ks, 35 ima zbom FMF spuha). Tako da cu ja lijepo prije svega kupiti novi klip, tako da sam siguran i motor hop gore na skuter a KTM prodat u dijelovima!

Ako mi projekt uspije, javim vam se, pa nabacimo koji race!  :frajer:   :hello:

Offline animatrix

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #11 : 28 Svibanj, 2009, 11:47:38 »
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
  • Mjesto: DBK
  • Moj Skuter: SR50R
« Odgovori #12 : 28 Svibanj, 2009, 11:59:57 »
trebas onda i kuplung na volan stavit, zadnu kocnicu premjestit dolje, nesto sa zupcanikom smislit jer je na drugoj strani, ima tu vrlo puno posla, onda jos masinu uklopit u cijeli kostur.. razmisljas o kocnicama a trebas prvo saznat kako masinu stavit na ramu.

laksa je opcija onda od sp roknut gore makinu.
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #13 : 28 Svibanj, 2009, 12:07:20 »
Poluga straznje kocnice mu je vec najvjerovatnije na blokovima, a nosac masnie je jednostavan za napraviti, vise ce ga muciti koviljanje auspuha i struja :)

Offline animatrix

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 28 Svibanj, 2009, 12:18:41 »
ja bih radije od sp-a motor nutra, ipak kubikaza

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #15 : 28 Svibanj, 2009, 12:45:54 »
ja bih radije od sp-a motor nutra, ipak kubikaza

Ako vec mjenja nek stavi od T-maxa 500, jeli!?
I ja bi na lunu stavio od ZX6r ili kako se vec zove, kawasakija, ali nemam ni masinu od kawe niti imam volje prckat po necemu sto mi samo mjenja biciklo.
Ako on vec ima volje, znanja, djelova i sto je najbitnije - vremena, nek se zabavlja, ja mu zelim srecu u svakom pogledu, i ako sam u mogucnosti, pomoci cu sto god treba, pa makar samo rjecima :hello:

Offline animatrix

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 28 Svibanj, 2009, 12:50:09 »
a istina... a bit ce zanimljiv projekt ako uspije, je da po kubikazi ne ulijeva povjerenje, al ono, cvajo sa preko 30ks, mjenjac, gp1, vise nece bit skut, bit ce motor, jebeno

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #17 : 28 Svibanj, 2009, 12:53:44 »
a istina... a bit ce zanimljiv projekt ako uspije, je da po kubikazi ne ulijeva povjerenje, al ono, cvajo sa preko 30ks, mjenjac, gp1, vise nece bit skut, bit ce motor, jebeno

Ocito nikad nisi vozio krosa, jeli ::)  :laughing7:
Bitna je snaga, kubikaza je sao bitna nizbrdo, sto imas vise kubika, manje ces trositi kocnice nizbrjeg. Prijatelj ima 85kubika malog suzukija, ide max 100-110 a do 100 dodje za cas, neznam koliko sekundi, ali ga nijedan serijski skuter ni vidit nemoze :notworthy:

Offline animatrix

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 28 Svibanj, 2009, 12:56:19 »
ma znam, cross treba bit lagan, okretan, al ovo ce ic po gradu.. ma svejedno, snaga govori za sebe :icon_biggrin:

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 28 Svibanj, 2009, 13:21:31 »
ma znam, cross treba bit lagan, okretan, al ovo ce ic po gradu.. ma svejedno, snaga govori za sebe :icon_biggrin:

Drzimo se mi nasih luna, neka oni gone svoje :glasses2: