Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: kolika je kazna ako nemas retrovizore na scooteru?  (Posjeta: 31216 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Pupo

• MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
Odg: kolika je kazna ako nemas retrovizore na scooteru?
« Odgovori #100 : 19 Lipanj, 2009, 20:05:30 »
Ma ok, samo kažem da neprolazi ono "nisam zaposlen". Uvijek možeš prodat skuter i platit kaznu.  :)

Offline mrcina

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #101 : 04 Srpanj, 2009, 11:23:53 »
Moj frend je bio na tehničkom u 10.tom mjesecu prošle godine,nije imao retrovizore,nema osvijetljenje tablice,nije imao žmige i prošo je...ja neznam šta vi pričate pa ja cijelo vrijeme znam da se nemora na mopedu ništa od toga imati ;) Bitno je da ti rade svijetla,da ti rade kočnice,imaš trubu,kilometar sat ispravni i naravno da ide 50km/h.Ja nemam retrovizore 4 godine već na skutu i nikad nisam kaznu za to dobio,a polagao sam s 14 godina na skuteru koji također nije imao retrovizore...tako da me inst. učio za moped da se okrećem,a ne da gledam u retrovizore i tako je i najbolje...ja ionako na te retrovizore na skuteru ama baš ništa nevidim i nesluže mi ničemu samo mi smetaju.

A to šta ste vi popušili kaznu to je vjerojatno zato jer u slučaju da ako imaš rupu za retrovizor,a nemaš njega gore onda spadaš pod onaj članak zakona 236...stavite neke vijke da to prikrijete i bok,šta vam mogu reć,jedino će na tehničkom možda skužiti jer kruži puno takvih skutova pa znaju da mora imat retrovizore.
povodom tvog posta da ti je prijatelj prošao a da nije imao.
ti to kaži policajcu i ovaj na tehničkom bu dobio nogu te krivičnjak za primanje mita. tvoja glupost tj. tvog prijatelja može napraviti samo puno veče sranje jer buš i ti tj. tvoj prijatelj dobili krivičnjake kako sam gore rekao za davanje i primanje mita.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #102 : 04 Srpanj, 2009, 11:27:23 »
za tehnički da, ali ako ih na cesti nemaš, gumene čepove, prekrit rupe i nema tog zakona koji te može kazniti...
zna se što su mopedi,skuteri,motocikli.

moped je bicikl sa pomočnim motorom tj. ono što je netko napisao oldtajmeri, tomos automatik,apn, dok pod skutere ide sve što nema dodatni pogon(pedale) a ima plastični oklop i mašinu do 50ccm, ne 49,5ccm.

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #103 : 04 Srpanj, 2009, 11:29:41 »
ja neznam kaki su murijaci kod vas
ovom jednom frendu su napisali kaznu sto na skuteru nije imao okvir za tablicu ,vec je izbusio rupe na tablici i zavrnuio ju vijcima
a za retrovizore je sebi policija sama nametnula zakon onda,ako ste vi sigurni da ga nemora biti
bas cu pitat murjaka koji me prvi zaustavi,
pa cemo vidit sta kaze'????
ja bi isto volio da retrovizor ne mora biti
 :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:

u zakonu ti piše da se tablica nesmije oštetiti pa svako neovlašteno bušenje i prepravljanje ima za posljedicu krivotvorenje službenih dokumenata što povlači za sobom krivičnu prijavu  pa ti izvoli.

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #104 : 04 Srpanj, 2009, 11:30:50 »
skuter je moped i to jasno pise u papirima i kubima nema 50 nego 49 sto isto jasno pise u papirima..

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #105 : 04 Srpanj, 2009, 11:36:32 »
Smijes imati elektronsku, recimo nove Lune su elektronski zablokirane. Jedina kazna koju mozes "popusiti" je da ides preko ogranicenja ili da te snimi sa radarom.
E sad neznam kako bi bilo da se vozi iza tebe i vidi da ides recimo 70, odvede te na mjerenje brzine i tamo pokaze manje od 55km/h. Mozda bi i proslo ako ti faca ne postane kao crveno svijetlo na semaforu  :icon_biggrin:

Evo kako sam prosao prvi put na izvanrednom, morao sam ici jer skuter nije bio u voznom stanju i oduzeta je plocica:

nitko se nije zalio na brzinu koju sam zaboravio podesiti na visu vrijednost, svaki dan podesavam drugima, a nemam vremena za sebe  :laughing7:

Ovo je taj drugi put, taj pregled nisam ja platio nego MUP:

ovdje je prijenos bio vise zagrijan pa je ostvario nesto vecu brzinu, ali pred policajcem me tehnicar gnjavio zbog toga sto skuter ne ide 50km/h pa su krenuli kopati po skuteru...

jel imao sudski nalog za kopanje po skuteru.
ako nije imao imaš ih pravo tužiti za prekoračenje ovlasti.

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #106 : 03 Kolovoz, 2009, 18:58:23 »
jel imao sudski nalog za kopanje po skuteru.
ako nije imao imaš ih pravo tužiti za prekoračenje ovlasti.

nije imao nikakav nalog, kasno je sada, ali hvala na informaciji za ubuduce, biti ce jos toga.

Offline kristijanSR70

• maxi forumaš
  • I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: NG
  • Moj Skuter: RUNNER VXR 200
  • Moja Kaciga: N61
  • MojSetup: je jedini sisavac prilađođen životu u prirodi, imaju pluća i mogu disati zrak,množe se aktivnošću testisa.
  • MojSpuh: + cijev + 2 šarafa
« Odgovori #107 : 03 Kolovoz, 2009, 19:47:37 »
Da nesto prije svega navedem za mjerenu brzinu do 100km/h moraju oduzet 10km/h   npr  60km/h -10 je zapravo 50
                                         za veću brzinu od 100km/h uzima se 10%  npr 130km/h-10% =  117km/h

e sad po tome znaci da bi ja smio voziti skuter pravih 60km/h uz toleriranje da je to 50km/h

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #108 : 03 Kolovoz, 2009, 19:59:27 »
e sad po tome znaci da bi ja smio voziti skuter pravih 60km/h uz toleriranje da je to 50km/h

JAci je zakon onaj koji je strozi, a taj kaze da ne smijes brze od 50 km/h + 10% tolerancije

Offline kristijanSR70

• maxi forumaš
  • I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !!
  • Mjesto: NG
  • Moj Skuter: RUNNER VXR 200
  • Moja Kaciga: N61
  • MojSetup: je jedini sisavac prilađođen životu u prirodi, imaju pluća i mogu disati zrak,množe se aktivnošću testisa.
  • MojSpuh: + cijev + 2 šarafa
« Odgovori #109 : 03 Kolovoz, 2009, 19:59:51 »
SAD ONO VAZNIJE :
 jutros ja ranije za novu gradisku krenem i sretnem na parkingu murjaka i dvije murjakinje u oktaviji karavan sjede i gledaju......
dođem u stanicu za tehnicki pregled jer sam trebao da mi stave u papire visebojan sa efektom i tako ja cekam reda za pregled boje do nekih 08:40h i odjednom cujem kako u dvoriste tamo ulazi jedno 5 skutera ja ono reko vidi ovi ko da se dogovorili za tehnički kad ono murja iz njih (pajkan i dvije pice pajkan) izasli iz auta i ovi sa skuterima na vanredni svi redom i naravno skidaju tablice, cuo sam od ovog kao kazna moze bit i do 2000kn za to....ja ono sav ko pokiso reko sada ce i mene jer su pogledavali prema mojoj f15ici ali su mislili valjda da idem na registraciju pa su pretpostavljali da imam blokadu,inače bi pao ko kruška......reko mi lik na tehničkom da slabije hvataju ove sta imaju normalne skutere makar imali kit,ali kao ove koji mrdaju tablice,i tako to kao mi takvi su redovni na vanrednom tehničkom......

zaključak iz svega je da je najbolje stavit prekidač u supljinu odakle izlazi ručka kočnice i biti hladne glave u susretu sa murjom, kad ih vidite smanjit na nekih 45 i upalit blokadu i biti hladan kao da je sve ok, jer svaka panika,mucanje ili bilo sta samo otkriva ono sto je protuzakona....ovi su bili pokisnuti svi crveni od straha.....zato ja stavljam za dva tri dana el blokadu, nezelim ovo ljeto radit da im plaćam kazne......

e sad sta je još tu ovi s pravom blokadom pa to dreči kad ide ful gas 50km/h, a recimo ja dok sam imao sr-ku idem 50km/h kraj murje (bez blokade) a motor tako tih da se gotovo nečuje, moš mislit da neznaju da nemam blokadu, ma nisu ni oni vise glupi, hvataju svuda, pa kod mene doma i u oblinjim selima su se nahvatali od skutera bez blokada do onih bez registracije i vozacke, pa kod mene klinci 1 razred osnovne voze skutere...neće ni oni vise automatike, sve neka gospoda u danasnje vrijeme.... no dobro moram ić jest sarmu, dosta sam natipkao

Offline dino gp1

• MS elite
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Gdje god te život nosi, uvijek moraš znati tko si
  • Mjesto: Rijeka
« Odgovori #110 : 04 Kolovoz, 2009, 10:23:20 »

e sad sta je još tu ovi s pravom blokadom pa to dreči kad ide ful gas 50km/h, a recimo ja dok sam imao sr-ku idem 50km/h kraj murje (bez blokade) a motor tako tih da se gotovo nečuje, moš mislit da neznaju da nemam blokadu, ma nisu ni oni vise glupi, hvataju svuda, pa kod mene doma i u oblinjim selima su se nahvatali od skutera bez blokada do onih bez registracije i vozacke, pa kod mene klinci 1 razred osnovne voze skutere...neće ni oni vise automatike, sve neka gospoda u danasnje vrijeme.... no dobro moram ić jest sarmu, dosta sam natipkao

Jednom su vozili iza mene a skuter se čuje na 2 km udaljenosti i ništa nisu poduzeli, valjda imam sreće :toothy9:

Offline ProDriverGT(TGB)

• forumski skuteraš
  • Moj Skuter: R50X
  • MojSetup: Polini Sport
  • MojSpuh: Chrom
« Odgovori #111 : 21 Kolovoz, 2009, 14:28:10 »
Jednom su vozili iza mene a skuter se čuje na 2 km udaljenosti i ništa nisu poduzeli, valjda imam sreće :toothy9:

Pa jel te smije kaznit zbog buke?Ja nemam vunu..

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
« Odgovori #112 : 21 Kolovoz, 2009, 17:47:53 »
Danas opet bio na tehnickom  :icon_puke_r:

ovo nisam ja ljepio, nego "strucna" osoba  :toothy3:

a ovo je moj rezultat sto se tice blokiranja skutera  :frajer:

Offline bongo_vk

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Jarmina
  • Moj Skuter: Peugeot SF2 wrc 2002
  • MojSetup: -nema
  • MojSpuh: serijski
« Odgovori #113 : 21 Kolovoz, 2009, 18:27:17 »
Citat:
u zakonu ti piše da se tablica nesmije oštetiti pa svako neovlašteno bušenje i prepravljanje ima za posljedicu krivotvorenje službenih dokumenata što povlači za sobom krivičnu prijavu  pa ti izvoli.

Sad mi baš nešto nije jasno zašto te može kazniti ako je tablica probušena? Kad tablica koju sam ja dobio na registraciji ima na sebi dvije rupe za vijak ili nešto da se pričvrsti. Znači rupe su na njoj serijske.

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #114 : 21 Kolovoz, 2009, 19:21:35 »
Sad mi baš nešto nije jasno zašto te može kazniti ako je tablica probušena? Kad tablica koju sam ja dobio na registraciji ima na sebi dvije rupe za vijak ili nešto da se pričvrsti. Znači rupe su na njoj serijske.

I sto je nejasno?
Tablica mora izgledati kao kada si ju dobio. Nema prepravljanja tablice.

Offline ProDriverGT(TGB)

• forumski skuteraš
  • Moj Skuter: R50X
  • MojSetup: Polini Sport
  • MojSpuh: Chrom
« Odgovori #115 : 21 Kolovoz, 2009, 19:27:16 »
I sto je nejasno?
Tablica mora izgledati kao kada si ju dobio. Nema prepravljanja tablice.

Dobro valjda nece zajebavat zbog dvije male rupe..sta bi tek napravili onda ovima sta ih pigaju da se manje vidi?  :angry7:

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #116 : 21 Kolovoz, 2009, 19:29:57 »
Dobro valjda nece zajebavat zbog dvije male rupe..sta bi tek napravili onda ovima sta ih pigaju da se manje vidi?  :angry7:

Ako je "tvornicki" na tablici i 100 rupa - takva mora ostat.

Problem je kad vozaci auta probuse tablicu jer ju hoce stavit bez nosaca tablice ili vozaci motora/skutera koji ju  malo skrate kako bi ju stavili gdje njima pase

Offline DvdAerox

• maxi forumaš
  • Mjesto: nigđe
  • Moj Skuter: nista
  • MojSpuh: nema vise
« Odgovori #117 : 22 Kolovoz, 2009, 00:47:08 »
ja sam svoju ukrasio sa 2 dodatne rupice i nitko mi nije nis rekao vec vise od 2 godine, niti murja koja mi je ljepo prekontrolirala skut a niti likovi sa tehnickog... valjda se tolerira..

Offline yamaha544

• forumski biciklist
  • Moj Skuter: Yamaha Aerox
« Odgovori #118 : 26 Kolovoz, 2009, 02:33:10 »
ovo sta kazete za retrovizore kad ides na tehnicki stavis ljevi i kad prodes (ako prodes xD) skines i kad te murja zaustavi i pita te zasto nemas kazes da si imo jedan ali da si razbio staklo da si dao da ti stave novo i gotovo.

Offline mario_f15

• Tržnica : (+11)
  • maxi forumaš
  • 2T Power !
  • Mjesto: ...sB...
  • Moj Skuter: ...derbi...
  • Moja Kaciga: ..uvex ps400s..
« Odgovori #119 : 26 Kolovoz, 2009, 03:13:48 »
ovo sta kazete za retrovizore kad ides na tehnicki stavis ljevi i kad prodes (ako prodes xD) skines i kad te murja zaustavi i pita te zasto nemas kazes da si imo jedan ali da si razbio staklo da si dao da ti stave novo i gotovo.
ma govorio sam ja svašta
govorio sam da su mi ukrali i da ima zapisnik u murij(  što je i istina nisu mi ukrali retrovizor ali su motor odgurali par km )
njih to ne zanima sta je s nasim retrovizorom
i kad ides na tehnicki moras imat obadva,bar je tako u brodu :toothy9: