Tehnički kutak > Tuning skutera

odzračivanje zadnje kočnice SP180

<< < (3/4) > >>

3alfa3:
Bilo bi dobro i sto brze obavit odzracivanje kako bi se zatvorio poklopac rezervoara kocione tekucine jer je ona higroskopna, tj. privlaci na sebe vlagu koja potom zakuha od temperature prilikom kocenja i dolazi do parnog cepa kada kocenje vise nije moguce.

Dakle, kociona tekucina ne smije dugo biti izlozena zraku (zapravo vlagi koja je u zraku)

Rossi:
i ja sam se namucio sa promjenom ulja ...i rijesio sam to ovako...neznam ko mi je tacno objasni..i ja sma pumpo ko budala i nista ....ako si skroz ispraznio ulje iz kocnica...uzmes otvoris ventil na celjusti onaj..uspes u casicu ulja do vrha...i vratis poklopac samo onako da stoji da ne ulazi sto sta u ulje i pricekas 20sec mozda bez ikakvog pumpanja i ulje ce samo pocet dole izlazit...kad pocne izlazit....zavrnes ventil...pumpas kocnicu vise puta sto jace i onda je drzis jako stisnutu a neko odvrne ventil samo malo da izadje jak mlaz ulja i cim izadje prvi odma zavrne a kocnica ce propast...ponovis taj postupak par puta tako..da bi izaso sav zrak...samo pazi u casici u bilo kojem trenutku ne smijes ostat bez ulja...jer ce povuc zrak....najbolje ti je akd ti neko pomaze....

lik-bj:

--- Citat: dr.josip - 15 Svibanj, 2009, 10:30:30 ---Prednja kočnica ima bolji pad, i kraće je crijevo...
I ja sam se napatio na roxu dok sam ozračio zadnju kočnicu...prednju je puno lakše.

--- Kraj citata ---
šta da moraš na autu ozračivat kočnice ili kvačilo ili još gore na kamionu kvačilo onda bi se tek napatio   ;D

doritos:
odzarcivao sam na astri 2.0dti i sve laganini, nis tesko :icon_thumright:

bude valjda jean dan dosel i kamion pa da njega odzracimo malo :toothy11:

speed:
ja sam prekjucer odzracivao zadnju  kocnicu

otvoris dole ventil i gore posudu,tocis ulje i dole malo curi ulje i zrak,kad pocne kontinuirano tec ulje bez prestanka,zatvoris ventil i gore casicu i stisnes par puta kocnicu i ona je tvrda,najlaksi i najbolji posap

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju