Tehnički kutak > Tuning skutera

odzračivanje zadnje kočnice SP180

(1/4) > >>

fatal1ty:
Danas ja krenuo nalit ulje i odzračit kočnicu,pumpam ko kreten,a ulje iz čeljusti ne izlazi na ventilu,ono izađe,pa uđe nazad u čeljust,pumpam brze i onda uopće nejde van,samo mi stoji u cjevčici,kao da nema tlaka,a neznam zašto,ima tko ideju ?

Samo da napomenem prednju sam uspješno odzračio,ali ovdje baš nešta zajebava...

marko209vx:
slicno bilo frendu, isto na sp-u mada je to nebitno.. pumpa losa.
90% ti otisla pumpa...a da ti nisu cilindri od stajanja blokirali pa ne vuče ulje. jel bila kočnica u funkciji u zadnje vrijeme?

Benjamin:
kaj brijete vi...pa naranvo da ulje ide nazad u celjust ak je ventil otvoren..tak se niti ne odzraciva kocnica...

ispravno se odzraciva tako da se nalije u casicu ulja najprije ulje...i onda se pocne pumpati kocnica brzina nebitna...ali ventil ili ti ga odzracivac mora bit ztvoren...nakon par puta pumpanja sedrzi rucica stisnuta i odpusti se odzracivac...i opet zaserafi..i onda se pusti rucica i ponovno pocne pumpati..i taj postupak treba nekoliko puta ponoviti...i onda s vremenom pocne kocnica bit sve tvrda...

A ak pustite kocnicu a odzracivac je otvoren potegne nazad zrak u celjust i onda mozete sve ispocetka raditi...

tolko od mene

Adler:
Ovaj postupak kako je Benjamin opisao je ispravan. Inace kocnica se ozracava sve dok ne pocme curiti novo, svjeze ulje i za ozracavanje je pozeljno da budu dvije osobe jedna da napumpa i stisne dok druga ispusti ulje i tako sve dok novo ulje ne pocme izlaziti posto kada izbacis staro ulje prije nego ulijes novo ostane ti u sistemu jos malo staroga i naravno zraka. Pozeljno je da kada stavis kljuc na ventil za ozracivanje nataknes i komadic crijeva tako da ti ulje ide u posudicu u koju izlivas a ne da se sliva i prska svugdje :icon_biggrin:

doritos:
specijalci :toothy12:

znaci pumpas, pumpas jedno min pa tisnes bremzu,drzis i isto vremeno otpustis dole sraf da ode van zrak i ulje pa zategnes i opet ponavljas postupak do se ne stvrdne :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju