Evo da se malo pohvalim, danas sam dovezao novi scooter Yamaha Aerox, dakle 50ccm.
Ne znam da li je ovo itko pisao igdje, ali ja ću iz svog iskustva.
Ono što želim reći je da sam prije imao Yamahu Neosa 2T i želim samo naglasiti da se ova 2 skutera nikako ne mogu uspoređivati iako su oba Yamaha.
Zašto ?
E ovako, kada sam imao neosa (također novi sam kupio) imao sam brdo problema od prvog dana:
1. Retrovizori na Neosu su bili klimavi da nije normalno,
2. plastika kod kazaljke mi se konstanto maglila
3. Onaj digitalni mjerač za gorivo nije pokazivao gorivo kako treba kada se natenkira do vrha,
4. Skuter se gasio sam od sebe ponekad kada stojite (na servisu kažu da se ništa ne treba dirati i da je to normalno što mi je bilo smiješno)
5. Morao sam ga paliti s gasom (što ja opet smatram da se dalo podesiti kao i ovo gore, ali na servisu ništa)
6. Motor na neosu je bio znatno bučniji nego na aeroxu
Uglavnom, ne sjećam se svega, ali ništa od navedenoga nije bio slučaj na aeroxu. Skuter radi puno bolje što me ugodno iznenadilo i dovelo do šašavog pitanja da li je Neos uopće Yamahin proizvod !?
Ne znam da li su na novom Neous slični problemi, ali ugođaj vožnje Neos vs Aerox...Neos dosta lošiji, manji, tvrđi itd. i lošija izrada...te plastike i sve....kao da nije na mjestu.
Iako se moje točke čine kao tehnički rješivi problemi, vjerujte Neos kao da je napravljen zbrda-zdola. Naravno onaj model prije ovog novog. Za novi ne znam