Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Piaggio - Stage 6 PRO info  (Posjeta: 3389 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ghoul

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Facebook
  • Mjesto: Zagreb\Skut u Varaždinu
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP '03
  • Moja Kaciga: Nitro N-800V
  • MojSetup: Stage6 sport PRO
  • MojSpuh: Stage6 PRO
Piaggio - Stage 6 PRO info
« : 11 Svibanj, 2009, 17:18:53 »
pred kraj sezone cu imat određenu paru i htio bi zamjenit ovu staru kramu od RR-a kaj imam gore...prvi favorit mi je PRO spuh od S6 i zanimaju me neke stvari kod prelaska na jaci auspuh...

dakle, vidio sam na SA da na AC Trophy-u na minarelli bloku daje oko 11 konja...ja imam piaggio LC pa me zanima na cca. kolko obrtaja taj spuh radi svoj max tak da se znam pripremit koje popratne dijelove za ustelavanje kupit (rolice, federe, dizne)...

zanima me i nacin rada sa malossi sport-om...kit je u tip top formi bez obzira na 18k km predjenih, skupa sa radilicom i lagerima koji su prosli generalku prije par mjeseci...znaci, procitao sam da je iznimno torqy auspuh, skoro ko mhr replica, ali radi vecu top end snagu, pa me zanima da'l bi trebal cilindar dat na obradu kanala ili bi se to dobro slagalo i ovak?

razlog za kupnju tog auspuha mi je vecinom cijena od 157€, i bez obzira na made in china i te sprehe, vjerujem da uz malo brige oko montaze, taj auspuh moze bit tip-top...znam da ima slab lak, pa zato ide i motip-ov prozirni zastitni lak za spulje odma gore, ALI, ako netko moze rec jos pokoji savjet oko S6 spulja ili bas oko PRO modela, na kaj pazit itd itd...

i ovak samo pitanje na kraju...svidjaju mi se jos 2 spulje: TP Line i Technigas RS II....za Line-a znam sve jer je isti vrag ko i Yasuni R, ali za Technigas RS II nemrem nis nac...kakav je to auspuh? jel to kvalitetno? kolka je snaga? u svakom slucaju, kaj bi vi preporucili od ta 3 auspuha?

disclaimer  :icon_biggrin: :ne dolaze mi u obzir Yasuni, Hebo, Polini i ovi ostali skupi auspusi pa molim da mi ne govorite "ah sta ce ti to, kupi Yasuni R" jer stvarno nedam tolku paru za kilu lima!  :toothy3:

hvala!
« Zadnja izmjena: 26 Listopad, 2009, 22:50:55 Benjamin »

Offline Pupo

• MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
Odg: Stage 6 PRO info
« Odgovori #1 : 11 Svibanj, 2009, 17:25:15 »
TP line i RS2 su iste spulje :D A i možeš pitat pitaNS sa foruma, prije par dana je ubo novog RS II :D

Offline Losinj

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Republika Losinj -- Rijeka
  • Moj Skuter: F15 Ducati 70RR
  • MojSetup: budzen
  • MojSpuh: Yasuni R BlackEdition
« Odgovori #2 : 11 Svibanj, 2009, 17:33:38 »
po meni s6 dosta dobar spuh,al nekvalitetan sto se tice izrade
▀█▀ █ ▀█▀ ███ ™

Offline Ghoul

• forumski biciklist
    • Facebook
« Odgovori #3 : 11 Svibanj, 2009, 17:41:18 »
aha kul, ak su isti Line i RSII onda super...

a ovo za S6, a videl sam po forumu ovak da se neki zale na te spulje, nekima su super....ali nisam jos nikog vidio da vozi PRO spuh!? vecinom su to pro replice koje se tesko stelaju jer imaju narrow powerband, a i to su base spuhovi....zato me bas zanima PRO auspuh...kolko sam skuzio, on ne dolazi sa homologacijom i nema blokade, radjen je kakti za stazu i valjda bi ga smjestio u neki nizi midrace...samo kaj nigdje nemrem nac neke konkretne podatke za pia LC i opcenito dal se taj auspuh slaze sa sportom!?

disclaimer: sad vidim da sam se zaj#bo! na SA su radili na S6 PRO kitu i dobili 11 konja na AC-u...znaci sad jos vise ne znam.. haha  :toothy12:

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #4 : 11 Svibanj, 2009, 19:27:02 »
mislim da nitko nije imo na forumu taj auspuh, uglavnom je nešto kao polini forrace po snagi
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline dino gp1

• MS elite
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Gdje god te život nosi, uvijek moraš znati tko si
  • Mjesto: Rijeka
« Odgovori #5 : 11 Svibanj, 2009, 19:38:11 »
Ima ti nesho_SR stage6 pro pa ga piaj što te zanima... :icon_thumright:
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=7608.30
« Zadnja izmjena: 11 Svibanj, 2009, 19:41:01 dino gp1 »

Offline aeroxtuning

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • ..:::K T M:::..
  • Mjesto: Dubrovnik
  • Moj Skuter: AEROX,KTM 660 SMC
  • Moja Kaciga: Shark RSI Lavilla
« Odgovori #6 : 11 Svibanj, 2009, 19:41:34 »
dosta dobar spuh,malko je jaci od yasuni r-a....neshov sr je imao trophy tuned by hac,stage 6 pro,multivar 2000,karb 20,5 mm i usis sa runnera 180sp....ja vidio svojim ocima,motor je letio sa time :) kidao sve 125-ice

Offline Kemo_nrg

• forumski skuteraš
  • Mjesto: BiH
  • Moj Skuter: NRG
  • Moja Kaciga: MTR
  • MojSetup: u garazi
  • MojSpuh: nema ga
« Odgovori #7 : 11 Svibanj, 2009, 20:34:45 »
to je preskupo 157 €

Offline Losinj

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 11 Svibanj, 2009, 20:51:27 »
aha kul, ak su isti Line i RSII onda super...

a ovo za S6, a videl sam po forumu ovak da se neki zale na te spulje, nekima su super....ali nisam jos nikog vidio da vozi PRO spuh!? vecinom su to pro replice koje se tesko stelaju jer imaju narrow powerband, a i to su base spuhovi....zato me bas zanima PRO auspuh...kolko sam skuzio, on ne dolazi sa homologacijom i nema blokade, radjen je kakti za stazu i valjda bi ga smjestio u neki nizi midrace...samo kaj nigdje nemrem nac neke konkretne podatke za pia LC i opcenito dal se taj auspuh slaze sa sportom!?

disclaimer: sad vidim da sam se zaj#bo! na SA su radili na S6 PRO kitu i dobili 11 konja na AC-u...znaci sad jos vise ne znam.. haha  :toothy12:

sta je to :dontknow:
▀█▀ █ ▀█▀ ███ ™

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #9 : 11 Svibanj, 2009, 21:29:23 »
sta je to :dontknow:

usko podrucje okretaja gdje spuh ima navise snage pa ga je potrebno rolicama savrseno pogodit bas na te okretaje

Offline Losinj

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 11 Svibanj, 2009, 23:47:52 »
e onda ce oni koji znaju valda potvrdit da s6 pro replica nema nikakvu snagu na startu,kako got ustimo a poslje ide ko metak....aj nek neko kaze da nije,izj#bo se ko konj oko starta sve zive kombinacije i nis nema start s mjesta da ga j,,,,, :angry9:
▀█▀ █ ▀█▀ ███ ™

Offline Ghoul

• forumski biciklist
    • Facebook
« Odgovori #11 : 12 Svibanj, 2009, 01:03:58 »
e super decki, hvala za link na ovaj projekt od neshe! dost mi pomoglo jer pise koje sve popratne dijelove ima za stelanje...dobra stvar je da ih i ja imam sve pa nije bed, spreman sam....  :toothy3:

jedino jos me brine frga...imam onaj mutavi dell 17.5 sa 2 neka vakuuma...jedan ide na frgu, a drugi u blok kod usisa i taj frgic je sav neki cudan...pa jel neki bed ostavit taj fergazer? usis od 180 vec imam gore, ali nema nekog utjecaja jer je tak i tak mali karb...

Offline aeroxtuning

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • ..:::K T M:::..
  • Mjesto: Dubrovnik
  • Moj Skuter: AEROX,KTM 660 SMC
  • Moja Kaciga: Shark RSI Lavilla
« Odgovori #12 : 12 Svibanj, 2009, 01:08:38 »
bilo bi super kad bi nabavio bas taj 20.5 sa sp-a ili 21 dellorto....a moze i 19....mislim mozes i taj 17.5 ali nije to to...  :icon_thumright:

Offline Ghoul

• forumski biciklist
    • Facebook
« Odgovori #13 : 12 Svibanj, 2009, 02:10:13 »
bilo bi super kad bi nabavio bas taj 20.5 sa sp-a ili 21 dellorto....a moze i 19....mislim mozes i taj 17.5 ali nije to to...  :icon_thumright:

hmmh...a mozda naleti nes rabljeno po nekoj ok cijeni, al to tek mozda za drugu sezonu jer sumnjam da cu imat para i za frgu jer sam brijo par styling dijelova uzet za cifru frge...dileme, dileme...  :toothy9: ...ah fuck it, brijem da ce bit performance tuning all the way...kome treba bling bling kad te tak i tak ne vide kak brzo proletis!!  :laughing6:

Offline josip_93

• Tržnica : (+10)
  • forumski skuteraš
  • Gilera
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vinkovci
  • Moj Skuter: vxr 200
  • Moja Kaciga: Grex,iXS
  • MojSpuh: Serdarevič
« Odgovori #14 : 25 Listopad, 2009, 08:08:50 »
ljudi ja imam stage 6 jel moze netko rec sta da radim  da nastelujem skut imo sam zx i motor je iso savrseno
<a href="http://www.imagesforme.com/show.php/751029_682411391421949011117791870303526271991287n.jpg"
« Zadnja izmjena: 25 Listopad, 2009, 08:11:56 josip_93_vk@hotmail.com »

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
  • Mjesto: Zaprešić
« Odgovori #15 : 25 Listopad, 2009, 12:01:42 »
S6 Pro ti se vrti previsoko za sport cilindar. Sasvim 2 različite filozofije. Radije uzmi Tecnigasa RSII 70 koji se sa base termogrupom tipa Malossi ili Polini SPORT slaže predobro.
S6 rezonira oko 9k rpm (pravih, ne po čukama od scootera) što je previsoko za sport cilindre bez neke prerade dok Tecnigas je niži i počinje davati snagu več od nekih 7800 što se super slaže sa torquey karakteristikom sport cilindara. S6 je baš rađen za njihovu termogrupu S6 sport PRO70 koja je alu sa jednom karikom i traži okretaje. S obzirom da ja nisam u mogučnosti nabaviti S6 auspuh za svoje vozilo, onda sam si uzeo Tecnigasa koji mi je davao snagu podosta prenisko naspram onoga što ja trebam pa sam se upustio u kemijanje sa rezonancijama. Naime, dignuo sam mu rezu za 1.5k rpm pa sad ostaje vidjeti dali sam to uspio ili sam usrao stvar do koljena.
To ču znat sad popodne samo da spuh namontiram na skut.
Nisu se svi rodili savrseni, neki nemaju sluha, neki se rode invalidi, neki slovenci.

Dežurni forumski Gargamel. :D
 Dobriša Cesarić u recesiji... "Gle malu plaću poslije kiše, platiš račune i nema je više"

Offline Brla

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Sveti Ivan Ž
  • Moj Skuter: Runner VX
  • Moja Kaciga: HJC fg-15
  • MojSetup: 209, polini, vxr, itd.
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #16 : 25 Listopad, 2009, 13:02:51 »
ma s6 pro replica...  :angry7: jednostavno nije za serijalu i gotovo... ja sam uspio dobit start samo na serijskom variomatu sa žutim federima a na multivaru nema šanse... trebala bi delta da to rješim... treba 70 kubika za to pa nek on fino čeka u garaži na trofija  :icon_biggrin:

Offline tomof10

• maxi forumaš
  • Mjesto: Neum
  • Moj Skuter: MaLaGuTi F10 LC
« Odgovori #17 : 25 Listopad, 2009, 13:46:05 »
ja ti bas imam staeg 6 pro spuh i ima siri powerband nego pro replica spuh je meni dobar al kao sto kazu ako ga hoces vrtit na sport cilindru trebas ga preradit ja ga imam na minarelliju :icon_thumright:

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
  • Mjesto: DBK
  • Moj Skuter: SR50R
« Odgovori #18 : 25 Listopad, 2009, 14:55:55 »
ma s6 pro replica...  :angry7: jednostavno nije za serijalu i gotovo... ja sam uspio dobit start samo na serijskom variomatu sa žutim federima a na multivaru nema šanse... trebala bi delta da to rješim... treba 70 kubika za to pa nek on fino čeka u garaži na trofija  :icon_biggrin:
istina ja sam pro replicu sa 5,0 valjcima a opruge na kuplungu i centralni su bili serijske, start je bio ko da sam ga stelo nafinjaka a nisam nis diro. :D

inace ja imam proreplicu vec godinu dana, i spuh mi nije hrdjo dok sam ga redovito prelazio wd-om i uljem, al cim to ne napravis jedan duzi perio i spuh ti stoji na vlagi pozdravi se, ili ga ostruzi negdje i odmah iduci dan imas hrdju na tome djelu. nemas potrebe dok je nov spuh prelazit nanovo bezbojnim iako je najlakse, al isto je meni dosta dugo drzo i jos drzi na neki mjestima taj lak i spuh manje vise izgleda ko nov osim sto je cijeli crni od topline posto a bio je siv. :D

i ja si mislim uzet s6 pro kad budem pri parama dobar spuh za te pare.
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline Lazo

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Bošnjaci
  • Moj Skuter: Yamaha X-Max 250
« Odgovori #19 : 25 Listopad, 2009, 18:48:31 »
imam ja stage6 pro već duže vrijeme i nemogu se požalit na kvalitetu jer još nisam imao problema s njime... o preformansama ti neću pričat jer taj auspuh je za peugeot i za piaggio potpuno različita priča

Peugeot

Piaggio