Opruge se moze i nemora smirglati i brusiti . Sve ovisi da li imate alat i materijal s kojim se radi ili ne.
Ako imate odlicno, ako nemate nije problem jer ja na vxr-u nisam skidao boju. Samo sam dobro ocistio oprugu i osusio. Uzeo sam obican prajmer za plastiku cisto reda radi da se boja bolje primi i pospricao. Kada se osusilo krenuo sam sa bojom u spreju. Nako 2 ruke spreja stvar je bila gotova.
Jedini minus ovakvog nacina je to sto ona serijska siva boja ( plastifikacija ) na amortizeru zna sama od sebe vec puknuti tamo gdje se opruga dodiruje i onda kada se to izlakira tu ce prvo boja nestati ( to nakon pola godine i usljed pranja itd ) ali to je pri vrhu i tako i tako se nekuzi ali ono..to je jedini minus.
Hammerite ti je po meni malo pre gust za farbanje tog ali kako hoces. SKuplji je od spreja u ostalom. Btw za ove koji nevjeruju boja nece pucati kod sabijanja opruge i to su neistine. Bitno je staviti prajmer da ne otpadne prilikom pranja itd..
Ja sam sada svoj amortizer na sp-u ispjeskario i plasrificirao al nemam slike tu. Evo kako je bilo na vxr-u