dalje sam radio na preciznijem podešavanju karburatora... uspeo sam da ubodem dobru veličinu glavne dizne, kada je motor naj agresivniji na punom gasu, međutim ostali otkloni ručice su bezveze.. pilotka se javlja kako valja...
evo i nekih slika svećice kada je dizna ok
nadalje sam otvorio klipić koji je ovde povezan sa membranom pa deluje na principu vakuma, i za divno čudo u njemu je podešavajuća iglica... na starom fabričkom karburatoru je kod mene ona fiksna, pa nisam očekivao da će ovde biti ovakva...
iglica je bila skroz podignuta pa je jasno da nije bilo usklađenog napajanja gorivom na pola i na punom gasu... krećemo ponovo od sredine...
i sada je bilo potrebno povećati broj dizne... na žalost kupio sam naraku set 100-120 ali pošto neke dizne nisu odgovarajuće oznakama morao sam da proveravam situaciju...
evo i slike svećice.. sada je već ok, samo mi se čini da je malo slabašan na otklonima do polovine ručice...
na kraju sam podigao iglu za još jedan stepenik, i umanjio diznu na 108 po naraku set-u, i ovako mi se javlja karburator na svim otklonima odlično, a na punom gasu imam najveću krajnju brzinu, odnosno u punom prenosu nabere najviše obrtaja...
evo i neke slike svećica kada je karb ok, na svim otklonima
evo i jedan video, koliko sam mogao da snimim, vidi se da u maksimalnom prenosu podigne obrtaje još do 8500-8600...
kasnije sam uspeo bez kamere da ga dovedem 2mm pred kraj sata, a to je po GPS-u tačno 77,7 Kmh
pošto je karburator ok... preostaje mi da doteram još malo prenos... ubacio sam malo mekše oprugice u kvačilo, jer sam se pre par godina vodio teorijom da utegnem kvačilo, mada na 4T motoru nema potrebe.. nije to baš toliko više ali recimo da sam spustio da kvačilo hvata na 4500 umesto na 6000... u tom kompletu sam ubacio i malo teže rolnice da bi motorić bio voziv do 75-80 i sa malo otklona ručice gasa, računam da će ga žene u mojoj porodici uglavnom tako voziti...
evo i slike multivara, zaista je očuvan... u njemu su sada 6,9g rolnice i nova stock centralna opruga u zadnjoj remenici...
verovatno bi mogao da ponese još prenosa, ali ne moju težinu od 120 kg već nekog lakšeg vozača.... sada je međuubrzanje na nekih 7600-7800 veoma je raspoloživ, čini mi se da je ovde nekako najbolji... videćemo..
sledi mi reparacija prednjih viljuški i zamena zadnjeg amortizera, katastrofa je kako se ponaša na putu, i kako poigrava pri većim brzinama...