Nakon dve nedelje vožnje primetio sam da motor nešto bolje ide.. moguće je da je vazduh hladniji, ostavio sam karburator za nijansu bogatije podešen, a nisam proveravao kako stoji remen, koliko se isteglio... u normalnoj vožnji od posla do kuće, motor se odlično javlja na gas.
Sa 1/3 otklona ručice imam 80 po satu i solidno dobru akceleraciju, u punom gasu lepo prebacuje 80 pa čak i udara sat u patos, ako ga baš ne vozim uz vetar...
utisci su ok, doterao sam još donju plastičnu tacnu na kojoj su popucali mostići nosači, kao i masku oko sata, gde kinezi nisu uvrnuli treći šraf nosač, tako da mi je mašina sada kompaktna.. malo su mi tvrde prednje viljuške u koje sam nalio 15w ulje, to ću najverovatnije izmenjati na neko malo ređe, i nervira me sajla gasa koja postepeno propada u lulicu kod ulaza na karburatoru, tu sam posle skraćivanja bužira zaboravio staviti neku platnu graničnik ili slično.. prednja kočnica mi hvata sve bolje i bolje, reći ću da sam zadovoljan, zadnja je još uvek slabašna, moram nju pregledati detaljnije..
Rešio sam da izmerim potrošnju ekonomične vožnje.., evo slika koliko sam natankovao i stanje brojača sata
-vožnja je 70% otvorenog puta 30% grad
-lagani start, solidno ubrzanje, do najviše 1/2 ručice gasa
-otvoreni put, vožnja do 80 po satu, prosek oko 70 sa 1/3 otklona ručice
-grad, vožnja do 60-70 po satu.. uglavnom sa 1/3 otklona ručice
-štedljiva varijanta
evo i slika kada sam stao da tankujem ponovo
potrošnja je 3,16 L / 100 km
nisam nešto posebno zadovoljan, mada ako uzmem u obzir da sam i sa fabričkom postavkom 50cc-a imao 2,55/100 potrošnju, a sada sam se vozio značajno brže, moguće je da neće biti manje... vodim se onim parametrima koliko ume da potroši 125cc fabrički, po navodu drugara 2,8 i katkad manje pa me interesuje gde se ja tu nalazim... Sledi merenje potrošnje agresivnije vožnje, i više gradske, pa nakon toga ponovo rekalibracija karburatora...