Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Aerox - Lampica za temp.  (Posjeta: 7302 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline andy

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Aerox - Lampica za temp.
« : 17 Travanj, 2009, 13:53:55 »
Jedno složim drugo nevalja...  :hmh:
Kad se vozim i kazaljka dođe skroz do tamo onog znaka za temp i preko malo i tak se vozim tom brzinom jedno 500 m i malo više i upali se lampica za temperaturu.. Ja normalno stanem i ugasim sve i tak jedno 10-15 sec i lampica se ugasi... I dalje vozim normalno koda niš nie bilo..
Vodu sam mjenjao kad sam karb skidao i ispustio dolje jer imam karb s grijanjem.. I nalio sam novu vodu.. Odzračio sam ga sada, nije se nimalo smanjila razina vode znači da nije do tog al svejedno čak sam ga i turirao i vidi se da termostat počne tjerat vodu i znači on radi.. Nemože onda niš drugo bit osim struje  :icon_scratch:
Jer nesmije se Aerox pregrijat po ovom vremenu a ni inače jer ima jako dobro hlađenje..

Eo kako tjera vodu snimio sam, i onako posudica je jakooo vruća i nemože se držat ruka jako dugo i vidi se da se iz vode jako puši i cijevi su vruće al to je jer je radio na mjestu 10 min i turirao sam ga dost.. Valjda je do tog..

E sad recite zaš me lampica j#be  :angry7:

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ogulin
Odg: Aerox - Lampica za temp.
« Odgovori #1 : 17 Travanj, 2009, 13:56:50 »
pa ako su crijeva jako vruca i pusi se,onda je normalno da ti lampica svijetli

Offline andy

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 17 Travanj, 2009, 14:00:53 »
pa ako su crijeva jako vruca i pusi se,onda je normalno da ti lampica svijetli

Pa dobro to je sad dok je stajao i nisam ga vozio da kiler hladi naprijed.. Inače nie baš tak jako..
Al zaš bi onda mogla bit vruća crijeva i voda, koji razlog ?

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 17 Travanj, 2009, 14:02:19 »
Pa dobro to je sad dok je stajao i nisam ga vozio da kiler hladi naprijed.. Inače nie baš tak jako..
Al zaš bi onda mogla bit vruća crijeva i voda, koji razlog ?
ako je toliko vruce jako,onda nije dobro odzraceno

Offline andy

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 17 Travanj, 2009, 14:05:31 »
ako je toliko vruce jako,onda nije dobro odzraceno

Pa j#bo ga eo 10 min sig sam ostavio na leru da radi i sve isto.. Al palila se lampica i prije neg sam vodu mjenjao.. Nekužim koji mu je  :drunken_smilie:

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #5 : 17 Travanj, 2009, 14:07:37 »
Pa j#bo ga eo 10 min sig sam ostavio na leru da radi i sve isto.. Al palila se lampica i prije neg sam vodu mjenjao.. Nekužim koji mu je  :drunken_smilie:
znaju termostati zastekat pa se onda brzo griju,meni je i bez termostata temp najoptimalnija

Offline andy

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 17 Travanj, 2009, 14:09:16 »
znaju termostati zastekat pa se onda brzo griju,meni je i bez termostata temp najoptimalnija

Pa termostat radi čim tjera vodu, vidi na filmiću da baca skoro van..  :)
Neznam, ma ta lampica je sranje, trebam uzet ono digitalno od s6 i miran budem...  :(

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 17 Travanj, 2009, 14:15:55 »
Pa termostat radi čim tjera vodu, vidi na filmiću da baca skoro van..  :)
Neznam, ma ta lampica je sranje, trebam uzet ono digitalno od s6 i miran budem...  :(
moze i sama para tjerat vodu gore,najbolje ces znat po crijevima,temp bi trebala biti oko 60 stupnjeva i tada moze rukom crijevo drzati par sek

Offline andy

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 17 Travanj, 2009, 14:21:15 »
moze i sama para tjerat vodu gore,najbolje ces znat po crijevima,temp bi trebala biti oko 60 stupnjeva i tada moze rukom crijevo drzati par sek

Pa cijevi su oke kolko tolko, niš strašno.. Al posudica je dost, max držim 3-4 sekunde..
A struja, niš mi nepada na pamet oko tog di i šta bi moglo srat.. Ugl. sranje neznam kaj da napravim, ima ko ideju kakvu, di da krenem kopat i kaj radit  ???

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 17 Travanj, 2009, 14:25:53 »
Pa cijevi su oke kolko tolko, niš strašno.. Al posudica je dost, max držim 3-4 sekunde..
A struja, niš mi nepada na pamet oko tog di i šta bi moglo srat.. Ugl. sranje neznam kaj da napravim, ima ko ideju kakvu, di da krenem kopat i kaj radit  ???
posudica se grije jer dolazi u nju voda iz cyl...neznam,ako ti se jako pregrijava onda ti nije to do lampice,jer ona ima negdje senzor koji mjeri temp vode,

Offline andy

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 17 Travanj, 2009, 14:28:02 »
posudica se grije jer dolazi u nju voda iz cyl...neznam,ako ti se jako pregrijava onda ti nije to do lampice,jer ona ima negdje senzor koji mjeri temp vode,

Senzor je dolje na mašini i s njim bi trebalo bit sve oke.. Da je on otišo onda bi stalno svjetlila lampica...

Aj ak netko ima neki savjet pa da pomogne ;)

Offline andy

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 17 Travanj, 2009, 17:26:00 »
Evo sad se vozio, prošao uff negdje 30 km ugrubo.. I lampica se upalila na 20-om kilometru.. A vozio sam se malo živčano tj stalno ga tiskao.. I natjero i do lampice čak i niš nie bilo i samo odjednom se upali za bezveze, vozio sam se 80 negdje po čuki.. Ja neznam više kaj bi reko ni napravio.. Koji mu je k... :angry9:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #12 : 17 Travanj, 2009, 18:51:58 »
Kada se upali lampica skuter bi trebao ici osjetno slabije, jer se ona pali kada je temperatura rashladne tekucine 112°C.

Evo danas sam probao skuter i nema sanse da temp. predje 63°C, sada imam serijski spuh na malossi sportu pa je temp. puno niza, i manje se vrti.

Stavi obicnu destiliranu vodu unutra, pa ako prokuha kada se upali lampica znati ces u cemu je problem.  :toothy3:
« Zadnja izmjena: 17 Travanj, 2009, 18:53:47 SlowRider »

Offline PitBull Aerox

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Mjesto: Orašje, BiH
  • Moj Skuter: Yamaha Aerox
  • MojSetup: zaribao...
« Odgovori #13 : 17 Travanj, 2009, 19:00:18 »
vodu ne tjera termostat niti ima kakvog ucinka u njenom kretanju. pumpu vode pokrece radilica.

Offline andy

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 17 Travanj, 2009, 19:04:29 »
Ma ide skuter normalno kad se upali lampica, samo ja stanem odmah da nebi bilo cvikanja  :toothy11:
Neznam, da sve raskopam i struju vidim, al kaj da gledam  :drunken_smilie:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #15 : 17 Travanj, 2009, 19:04:55 »
vodu ne tjera termostat niti ima kakvog ucinka u njenom kretanju.

Nisam siguran za ovo  :icon_scratch:

Offline andy

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 17 Travanj, 2009, 19:13:15 »
Nisam siguran za ovo  :icon_scratch:

I ja bi rekao, netko je već prije spomenuo da termostat tjera vodu.. Mislim da Igor  :icon_scratch:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #17 : 17 Travanj, 2009, 19:14:58 »
I ja bi rekao, netko je već prije spomenuo da termostat tjera vodu.. Mislim da Igor  :icon_scratch:

Propeler tjera vodu, termostat je "prepreka" koja ima mogucnost smanjivanja i povecavanja protoka vode.

Offline Brla

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sveti Ivan Ž
  • Moj Skuter: Runner VX
  • Moja Kaciga: HJC fg-15
  • MojSetup: 209, polini, vxr, itd.
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #18 : 17 Travanj, 2009, 19:27:14 »
prošli tjedan frend (Vrbančića znaš  :icon_biggrin: ) sa aeroxom i ja sa srom smo išli nekih 20 km do Žabjaka i isto mu se pali lampica od temperature... gore ima samo zx-a a skuter normalno ide dok se upali ta lampica...

Offline andy

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 17 Travanj, 2009, 19:31:58 »
Propeler tjera vodu, termostat je "prepreka" koja ima mogucnost smanjivanja i povecavanja protoka vode.

Pa da.. Pa reko meni kolega da to skinem :happy8:

prošli tjedan frend (Vrbančića znaš  :icon_biggrin: ) sa aeroxom i ja sa srom smo išli nekih 20 km do Žabjaka i isto mu se pali lampica od temperature... gore ima samo zx-a a skuter normalno ide dok se upali ta lampica...

Da znam.. Pa neš mi smrdi oko te lampice jbt#..  :icon_scratch: