Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Aerox - Lampica za temp.  (Posjeta: 7295 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ogulin
Odg: Aerox - Lampica za temp.
« Odgovori #20 : 17 Travanj, 2009, 19:58:06 »
vodu ne tjera termostat niti ima kakvog ucinka u njenom kretanju. pumpu vode pokrece radilica.
a sta sprecava protok vode????

termostat je taj koji regulira protok vode

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #21 : 17 Travanj, 2009, 22:17:52 »
Ja bih skinuo termostat.

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #22 : 17 Travanj, 2009, 22:22:36 »
Ja bih skinuo termostat.
ja na svom nemam termostat,i kad ga tjeram popne se temp vode  na pola,sta je i normalno,iako Sf ima jedan od vecih kilera

Offline andy

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #23 : 17 Travanj, 2009, 22:40:00 »
Ja bih skinuo termostat.

Moram ispustit vodu i rastavit tamo kod auspuha vodenu i ono.. Ima ko kakvih slika da mi pomogne jer ja neznam ni kak izgleda termostat da nebi kaj krivo skino  ;D

I da nije možda sve to zbog smjese, karb je 12 gurtner a vrti rox na 9 negdje i ide dost.. Da ga to ne j#be zaš se pregrijava  :icon_scratch:

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #24 : 17 Travanj, 2009, 22:47:47 »
Moram ispustit vodu i rastavit tamo kod auspuha vodenu i ono.. Ima ko kakvih slika da mi pomogne jer ja neznam ni kak izgleda termostat da nebi kaj krivo skino  ;D

I da nije možda sve to zbog smjese, karb je 12 gurtner a vrti rox na 9 negdje i ide dost.. Da ga to ne j#be zaš se pregrijava  :icon_scratch:
moras skinuti kapu(glavu) cyl i on ti je na jednom federu

Offline andy

• maxi forumaš
« Odgovori #25 : 17 Travanj, 2009, 22:56:14 »
Znači nejdem preko vodene.. Isss, ak ja dobro mislim moram skut rasturit na pol  :drunken_smilie:

Nemojte se smijat al oko ovog prvi put mrdam, pa ak pitam gluposti.. Da  ;D

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #26 : 17 Travanj, 2009, 22:59:57 »
Na serijskom skuteru bi skinuo termostat samo ako bi posumnjao na njega, moguce da on ima ogranicen protok koji nije dovoljan, a mozda je nesto drugo problem.

Offline andy

• maxi forumaš
« Odgovori #27 : 17 Travanj, 2009, 23:00:51 »
Na serijskom skuteru bi skinuo termostat samo ako bi posumnjao na njega, moguce da on ima ogranicen protok koji nije dovoljan, a mozda je nesto drugo problem.

Vidim da Slow sumnjaš na neš drugo još.. Ajde reci  :)

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #28 : 17 Travanj, 2009, 23:08:47 »

Nisam vidovnjak, da napravim krug na skuteru vrlo brzo bi otkrio problem.

Offline Losinj

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Republika Losinj -- Rijeka
  • Moj Skuter: F15 Ducati 70RR
  • MojSetup: budzen
  • MojSpuh: Yasuni R BlackEdition
« Odgovori #29 : 17 Travanj, 2009, 23:10:13 »
imam ja slican problem samo mi se nepali lampica,na skuteru(F15) imam digitalne satove i sad onaj pokazivac temperature bi bilo ok negdje 3 do 4 crtice medjutim meni je nekad na 4 a nekad na 6 ili 7.....8 je zadnja i poslje nje se pali lampica al to mi se nedesava,izvadjen je termostat,.....na performansama negubim nis ni kad je na 6-7 ili na 3-4 isto sve....

kazu mi neki da mozda nije ok ozraceno,,kako da ozracim buduci da nisam nikad radio,sta upalim ga i otvorim posudu s vodom i pustim ga da radi malo il kaj,,,,
▀█▀ █ ▀█▀ ███ ™

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #30 : 17 Travanj, 2009, 23:14:06 »
tesko je ovako reci,najbolje znas kad provozas skut,isto ti je tako kad karb stelas,mi ti kazemo tu ogrubo,ali fino stelanje ti je najvise ovisi kad netko tko zna proveze skut

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #31 : 17 Travanj, 2009, 23:14:42 »
kazu mi neki da mozda nije ok ozraceno,,kako da ozracim buduci da nisam nikad radio,sta upalim ga i otvorim posudu s vodom i pustim ga da radi malo il kaj,,,,

na jednu od ovih cijevcica ispusti malo tekucine iz rashladnog sistema, trebao bi prvo izlaziti zrak pa onda cisti mlaz bez zraka.

Offline andy

• maxi forumaš
« Odgovori #32 : 17 Travanj, 2009, 23:21:31 »
tesko je ovako reci,najbolje znas kad provozas skut,isto ti je tako kad karb stelas,mi ti kazemo tu ogrubo,ali fino stelanje ti je najvise ovisi kad netko tko zna proveze skut

Pa ne al kad ga ja provozam i kad se upali lampica i kad vozim prije nego stanem on ide istooo.. Tak da mora da je struja onda  :angry9:

Ma jbt#..  :sad3:

Offline Losinj

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #33 : 17 Travanj, 2009, 23:56:50 »

na jednu od ovih cijevcica ispusti malo tekucine iz rashladnog sistema, trebao bi prvo izlaziti zrak pa onda cisti mlaz bez zraka.

dobro,dal dok otvaram jednu od tih cjevcica dal treba bit otvorena posuda za vodu,i kolko dugo da motor radi i da budu otvorene te cjevcice .?
▀█▀ █ ▀█▀ ███ ™

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #34 : 17 Travanj, 2009, 23:57:39 »

dobro,dal dok otvaram jednu od tih cjevcica dal treba bit otvorena posuda za vodu,i kolko dugo da motor radi i da budu otvorene te cjevcice .?
ne treba ti biti otvoreno,otvoris i malo ti vode izadje pa zraka i kad ti voda konstantno ide van onda je zatvoris

Offline Losinj

• maxi forumaš
« Odgovori #35 : 17 Travanj, 2009, 23:58:37 »
odlicno isprobam pa cemo vidjet dal je do tog

thx :icon_thumright:
▀█▀ █ ▀█▀ ███ ™

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #36 : 17 Travanj, 2009, 23:59:49 »

Vjerojatno imas onaj odusak spojen sa cijevcicom pa ne trebas skidati cep. Treba ti nekoliko sekundi za to.

Offline pajs

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Mjesto: orij (split)
  • Moj Skuter: aeroxx
  • MojSetup: tp trophy 70
  • MojSpuh: ARROW
« Odgovori #37 : 18 Travanj, 2009, 00:34:10 »
ma kod mene je pricvikan taj kabel na senzoru i nikad nisan ima problema sa prigrijavanjen... :toothy12:
...odaziva se na gas ko beskucnici na besplatni rucak...

Offline andy

• maxi forumaš
« Odgovori #38 : 18 Travanj, 2009, 10:25:15 »
ma kod mene je pricvikan taj kabel na senzoru i nikad nisan ima problema sa prigrijavanjen... :toothy12:

Haha, trebat ću i ja tak  ;D

Offline PitBull Aerox

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Mjesto: Orašje, BiH
  • Moj Skuter: Yamaha Aerox
  • MojSetup: zaribao...
« Odgovori #39 : 18 Travanj, 2009, 14:31:54 »
vodu tjera propeler koji je spojen na magnet, a magnet vrti radilica. termostat se nalazi na kapi na mjestu na kojem nemoze nikako niti zaustavit niti sprijecit tok vode i nema nikakvog utjecaja na kretanje vode jer se propeler vrti koliko i radilica, tj imaju jednake obrtaje. neznam kako je na piaggiu i peugeotu ali na minareliju je tako. on jednostavno sluzi kao pokazatelj temperature. :icon_thumright: