Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Gorivo 95vs98  (Posjeta: 5823 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sanatorium

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: vinica-macedonia
  • Moj Skuter: Kymco SUper 9
Gorivo 95vs98
« : 09 Travanj, 2009, 12:45:56 »
koje gorivo stavate koje je bolje za skut od 50cc i dali ima razlika i rada motora megu ova 2 goriva znaci 95oktani i 98oktani

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: Gorivo 95vs98
« Odgovori #1 : 09 Travanj, 2009, 12:52:44 »
Oktanski broj ne oznacava kvalitetu goriva

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #2 : 09 Travanj, 2009, 12:57:22 »
isto ti je, ovisi kako ti je ustelan karb. Moze ti ici bolje sa 98, a moze bolje sa 95. U svakom slucaju je sto manji broj detonacija pozeljan pa je iz toga bolji 98 i 100 ali to su veoma mali postoci. Isto tako savrseno ustelan 100 bi trebao ici bolje od savrseno ustelanog 95 ali to su nijanse. Ako imas preko 90kg neces ni osjetit

Offline PROOF

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • aj ne seri jeate
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin-Vratno
  • Moj Skuter: ide u blokadu đitn vu-vu
  • Moja Kaciga: head inside
  • MojSetup: cul sam nekaj o kitu ali neznam,on zivi u vodi jel?
  • MojSpuh: kaj si njim?ja mislim da imam,moram pitat mamu
« Odgovori #3 : 09 Travanj, 2009, 13:00:20 »
isto ti je, ovisi kako ti je ustelan karb. Moze ti ici bolje sa 98, a moze bolje sa 95. U svakom slucaju je sto manji broj detonacija pozeljan pa je iz toga bolji 98 i 100 ali to su veoma mali postoci. Isto tako savrseno ustelan 100 bi trebao ici bolje od savrseno ustelanog 95 ali to su nijanse. Ako imas preko 90kg neces ni osjetit
zrnce mudrosti  :laughing9: :laughing9: :laughing9: :laughing9:
ĐITN ĐITN......
FUCKING ZAŠIKJENIC :ajdeajde:
PIČKIN PRDEC
KALAFUNĐIJA RULZ :pottytrain4: We are the best, Fuck all the rest

Offline veka84sb

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
« Odgovori #4 : 09 Travanj, 2009, 13:05:56 »
Sipaj ono jeftinije ,bolje je ,osjetit ces razliku po novcaniku.

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 09 Travanj, 2009, 13:07:09 »
zrnce mudrosti  :laughing9: :laughing9: :laughing9: :laughing9:

sta sam falio  :icon_scratch:

Offline PROOF

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • aj ne seri jeate
  • Mjesto: Varazdin-Vratno
  • Moj Skuter: ide u blokadu đitn vu-vu
  • Moja Kaciga: head inside
  • MojSetup: cul sam nekaj o kitu ali neznam,on zivi u vodi jel?
  • MojSpuh: kaj si njim?ja mislim da imam,moram pitat mamu
« Odgovori #6 : 09 Travanj, 2009, 13:11:06 »
sta sam falio  :icon_scratch:
nis nisam rekel da so fulal :icon_biggrin:
ĐITN ĐITN......
FUCKING ZAŠIKJENIC :ajdeajde:
PIČKIN PRDEC
KALAFUNĐIJA RULZ :pottytrain4: We are the best, Fuck all the rest

Offline ivan007

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: Gilera ST 200
  • Moja Kaciga: HJC IS-17ARMADA
« Odgovori #7 : 09 Travanj, 2009, 13:21:31 »
za motorice poput ovih 50 kubika sa 3-5ks nema ama bas nikakve veze sta tocis  tako da ...... :toothy3: to ima veze sa autima visokim stupnjom kompresije a za skuter nema ni teoretske veze
đaba se kurčiš i bacas mrki pogled kad upali se zeleno trebat ce ti dvogled .......XD

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 09 Travanj, 2009, 13:23:10 »
ma nema veze
ja lijem ono najeftinije, samo gledam je li dizel ili benzin, nijanse su oktani a mos kupiti zvake za razliku cjene jedne kante  :icon_thumright:

Offline NeoDJW

• Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Djakovo
« Odgovori #9 : 09 Travanj, 2009, 13:47:47 »
Ustelavao staru srku s omv 100 kad sam kit stavio, potrosio rezervar i stari mi doneo u kanisteru inin 95 kad sam se provozao ostao sam zapanjen, isao je bolje sa omv 100 ! Moje iskustvo !
Never gave a shit, never gave a fuck.

Offline Scoot_Fan

• forumski biciklist
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Piaggio Carnaby 125
« Odgovori #10 : 09 Travanj, 2009, 14:27:21 »
Ma kakve su ovo price da ide bolje??  ???

nema sanse da ide bolje s gorivon vece oktanske vrijednosti, pogotov skuteri i motori male kubikaze koji imaju mali omjer kompresije.

-Samo motori koji imaju npr. kompresiju 12:1 ili nesto tako mogu eventualno dobit 2-5ks koristenjem viseoktanskog goriva... Tako osim ako nevozis 1000RR ili nesto tako ne brini oce li gorivo bit 95, 98 ili 100.
Pivo sadrzi zenske hormone. Ako ga previse popijes, pocnes pricati gluposti i ne znas vise voziti auto.

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Xciting 400i
  • Moja Kaciga: SMK Hybrid
  • MojSpuh: Yasuni black ed.
« Odgovori #11 : 09 Travanj, 2009, 14:51:12 »
..meni je iskustvo pokazalo da visi "broj" donosi manju potrosnju

..neki put visi broj je znacio i , subjektivno , bolje performanse za nijansu

:toothy11:
Mi ništa ne obećavamo, i to ispunjavamo!

Offline ivan007

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 09 Travanj, 2009, 15:00:17 »
ja opet kazem da je nemoguce da ide bolje ovo ono manje trosi to je stvar psihe natocis 98 pa brijes da ide bolje.....lol!vec sam napisao a i Scoot_Fan vam je reko isto sto i ja
đaba se kurčiš i bacas mrki pogled kad upali se zeleno trebat ce ti dvogled .......XD

Offline Scoot_Fan

• forumski biciklist
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Piaggio Carnaby 125
« Odgovori #13 : 09 Travanj, 2009, 15:10:55 »
Pa da psiha... utocis 100 i onda racunas a sad sam lud utocio sam 100 idem letit  :toothy12:

-Po meni sipaj Eurosuper 95... najbolje je za skuter po meni, jer jest da je skupnje za nijansu od Supera95, ali je i kvalitetnije... a Superplus 98 nema smisla tocit jer je skuplje samo zbog vece oktanske vrijednost s obzirom na 95.

INA Eurosuper 95

Bezolovni motorni benzin, koji po svim zahtjevima kvalitete i primjenskjm svojstvima odgovara istoj vrsti benzina u EU; sukladan je važećoj europskoj normi EN 228:2004.
Pored udovoljavanja ostalim svojstvima, kao što je najvažnije svojstvo oktanski broj (IOB/MOB=95/85), sadržaj sumpora je najviše 50 mg/kg (ppm) što odgovara sadašnjim i budućim (do 2009. godine) zahtjevima kvalitete goriva i emisija u Europi - EURO IV zahtjevi.
Kvaliteta ovog benzina potpuno odgovara zahtjevima suvremenih automobila opskrbljenim sofisticiranim motorima i uređajima za pročišćavanje ispušnih plinova (katalitički konverteri).

INA Super 95

Bezolovni motorni benzin iste oktanske razine kao i Eurosuper 95, ali koji u nekim svojstvima odstupa od Eurosupera 95; sadržaj sumpora je veći u ovoj vrsti benzina. Mogu ga koristiti stariji tipovi automobila i automobili koji nemaju ugrađen katalitički uređaj za pročišćavanje ispušnih plinova, a koji zahtijevaju ovu oktansku razinu (IOB/MOB = 95/85).

INA Super plus 98

Bezolovni motorni benzin najviše oktanske razine (IOB/MOB = 98/87) i obično ga koriste stariji tipovi automobila. U nekim ostalim svojstvima odstupa od zahtjeva u EU; sadržaj sumpora je u ovoj vrsti benzina veći. Dosadašnje korisnike benzina s olovom Super 98 upućujemo da koriste Super plus 98 koji će u potpunosti zadovoljiti zahtjeve njihovih motora.

Pivo sadrzi zenske hormone. Ako ga previse popijes, pocnes pricati gluposti i ne znas vise voziti auto.

Offline Crni91

• Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: ST
  • Moj Skuter: VX
  • Moja Kaciga: RSI
  • MojSetup: 209
« Odgovori #14 : 09 Travanj, 2009, 15:11:29 »
ja opet kazem da je nemoguce da ide bolje ovo ono manje trosi to je stvar psihe natocis 98 pa brijes da ide bolje.....lol!vec sam napisao a i Scoot_Fan vam je reko isto sto i ja
ajde kad ste tako pametni...ulij pun rezervar eurosuper 95 na ini.....i potrosi do kraja i ulij onda omv 100.....ja ti kazem da ima razlike....manje trosi..performanse za nijansu bolje....nas 5 je probalo  :headbang:

Offline ivan007

• maxi forumaš
« Odgovori #15 : 09 Travanj, 2009, 15:29:37 »
na ini netocim tako i tako tocim na omw-u ali eurosuper 95 pa jbt vi onda imate opasne pile  :toothy3: super sportski auti dobe max 5ks a vi na skuterima sto max imaju 20ks osjetite razliku znaci ako se nemoze dobit snaga neznam kak vi dobijete

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 09 Travanj, 2009, 18:10:19 »
na ini netocim tako i tako tocim na omw-u ali eurosuper 95 pa jbt vi onda imate opasne pile  :toothy3: super sportski auti dobe max 5ks a vi na skuterima sto max imaju 20ks osjetite razliku znaci ako se nemoze dobit snaga neznam kak vi dobijete

ja na luni osjetim razliku kada mi je rezervar pun, a kada prazan tih 4kg razlike u tezini na 150(otprilike) ja + luna je osjetno. To je dakle 2,6%. Razlika u oktanima (95 i 100)  daje razliku od 5%. Dakle razlika je otprilike u ta dva goriva kao da sa 100 vozite prazni, a sa 95 nosite gajbu pive ispod noga.
Nadam seda vam je uz pivu lakse skuzit  :icon_biggrin:

Offline RideRR4EveRR

• maxi forumaš
  • Stunt Яide
    • Stuntbase
  • Mjesto: Zagreb-dubrava
  • Moja Kaciga: Head armor
« Odgovori #17 : 09 Travanj, 2009, 18:41:29 »
placebo efect
Potpis

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #18 : 09 Travanj, 2009, 20:37:08 »
ja na luni osjetim razliku kada mi je rezervar pun, a kada prazan tih 4kg razlike u tezini na 150(otprilike) ja + luna je osjetno. To je dakle 2,6%. Razlika u oktanima (95 i 100)  daje razliku od 5%. Dakle razlika je otprilike u ta dva goriva kao da sa 100 vozite prazni, a sa 95 nosite gajbu pive ispod noga.
Nadam seda vam je uz pivu lakse skuzit  :icon_biggrin:

Jos samo objasni zasto mislis da vise oktana podize snagu i sve rijeseno.

Offline ivan007

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 09 Travanj, 2009, 20:48:08 »
ma ja nisam nis vise ni pisao ako misle da je tako ne bude i ako oktani daju snagu opet dobro kak zele nek misle :sad1: