...zakon za 50 kubika i 50 je donesen zbog sve vise poginulih balavaca od 14 godina koji friziraju skutere tolko da nemreju stat kad treba zakocit, pola njih nema ni vozacku itd...
taj zakon nije donesen jucer, nego prije 100 god., ali se poceo primjenjivati zbog sve veceg broja nesreca, a ljudi prvenstveno ginu zbog ne nosenja kacige, sto se mene tice treba biti milion kn kazna, jer jos uvijek ima onih prepametnih kojima kaciga na glavi smeta
ok zakon je takav kakav je ne smijes ici brze od 50, a i u dokumentima ti stoji max brzina tolika a stoji zato sto i serijsko tvornicko stanje skutera ne dozvoljava vecu brzinu od 50
a da li se time povecava sigurnost na cestama?? naravno da NE, jer svi znamo kako ta voznja izgleda kad se vozis sa blokadama, jer ti u takvom stanju vozis sa strane kao da si biciklist a startniji si samo od puza i naravno da nikome ne pada na pamet da se voza sa blokadamam, jer moze nastradati samo tako a pogotovo u vecim gradovima gdje su ogranicenja i veca od 50
a glavni razlog zasto ne smijes ici brze od 50, je zato sto ti ne mozes zakociti normalno ako ides brze od te brzine, da bas price za malu djecu ili je to tako bilo prije 100 god., jer ipak nisu danas skuteri, mopedi ili sta vec isti kao nekada
po meni taj zakon nema veze sa mozgom i te price o kocenju, jer serijski skuteri sa skinutim blokadama idu 60-70 kako koji, a tebe na tehnickom pustaju ako ides i 55, znaci razlika u max brzini je smijesna, a razlika u skuterima sa skinutim blokadama i ne je ogromna i tu su vozaci skutera manje ugrozeniji na cesti
normalno da ce zakon ostati takav kakav je, al trebali su barem dozvoliti skidanje blokada i taj zakon donekle malo izmijeniti a sve naturpijane pod presu
imao sam priliku ovako nesta reci murjaku koji me je poslao na izvanredni tehnicki i nakon moje price nije imao nista pametno za reci jer je znao da sam u pravu, samo je rekao kupi si jaci da te zakon ne zaje...