Eh ovako da pocnem sa romanom......danas se napokon nakanio i zvao frenda da sklopimo skut ...i sve smo mi sklopili ...dodjem do usisa ...dobio karbon plocu polini ...cim god sam je pokuso rezat nemoze ....a i tesko je precizno izrezat...odem ja to jedne firme imaju CNC masine ...nacrto prije toga u corelu pripremu ja kuci i dam liku...lik nemoze ni jednom masinom da izreze ...ajde pokusa on i CNC laserom..medjutim ploca se topi pod laserom i na najmanjoj jacini ..uglavnom zvao frenda jednog i on reko da dodjem do njega..ima neku CNC masinu koja koristi za sjecene dijamantske one kao nozice....uglavnom ostreni su dijamantom i ostrica se pravi od neceg posebno pa se prahom diamanstkim presvuce...kaze lik 5 ostrica kosta 200 eura..izreze on to sve super ispadne ...ja sav sretan odem kuci...postavim lamelice one savrsene ...zatvaraju kako treba ,nema ni trunke da se vidi svjetlost ili sta slicno...a kad puhnes u usis ..trubi hehe ...eh sad dalje sklopimo mi to sve uredu povezem....znaci vakum spojim na blok kod usisa normalno..vakum na karbu je zacepljen....i sad da zaverglan da upalim....vergla ali nece..pokusam skinut filter zraka nece..pokusam zacepit skroz zrak nece....pokusam malo sarafcice na karbu stimat nece..pogledam iskru ...baca ...goriva ima ....eh sad ja vjerovatno znam sto nece da upali ...ja sam na tri litra benzina nasuo jbg mozda 2 deca ulja...uso sam mozda dec ulja kroz usis gore gdje radilica..i usuo sam i malo odozgo kroz rupu za svjecicu...pa zato vjerotavno nece...eh sad ja imam jos pitanja drugih...ovak ...
1.Kad sam ga verglo par puta po mozda 20 sek ....na airbox mi ovamo pocne da gorivo izlazi....a kad sam skino svjecu i stavio ruku gore na rupu ...ne vidim da baca gorivo...??
2.Prije mi je a alnaser normalno palio iz prve....sad kad hocu da upalim nekad se desi samo se cuje ono ko udari tak i to je to..ili zavergla jednom i opet to tak....a nekad par puta za redom normala vergla??
3.Gdje se nalazi vakum ventil i kako mogu provjerit jel otiso ??
4.kako zamjenit lulicu na runneru?? na starom se odvrne samo...ja sam skido cijelu bombinu i alfa mi je reko da se na njoj odvrne kabal..medjutim kod mene ..gore gdje ulazi kabal u bombinu je zaliveno sve..necim zutim..tvrdo ko kamen...pokuso odvrnut nece...jer je nemoguce kad pogledas ...zaliveno...pokuso lulicu okretat nista nece....
5.Imal jos ko kakvu ideju zasto nece upalit ...za svaki slucaj ako ne bude ovo sto sam ja napiso gore...
6.Kad sam postavljo klip ...nikako nisam mogo postavit one malossi osigurace jer nisam imo alat potreban..pa sam uzeo od druga osigurace koji dolaze neznam ni ja na kojim klipovima...uglavnom za runnera su i izgledaju kao slovo e...znaci isti takav oblik...jesul oni ok
Eto to je to....bilo bi lijepo da neko odgovori..Hvala unaprijed