Općenito > Propisi
Krsenje propisa
3alfa3:
--- Citat: igor.sb - 11 Kolovoz, 2013, 15:54:41 ---uvijek se sjetim ove teme, fatac je pisao davno i odtad nitko to nije pokusao napravit
http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,26208.msg396703/topicseen.html#msg396703
--- Kraj citata ---
Pisu i neke nebuloze. Recimo, da je skuplje osiguranje. Ne moze bit skuplje jer osiguranje se placa po ccm, a ako je ispod 50, isto je radilo se o motociklu ili mopedu. Tehnicki sa svim ostalim davanjima moze bit nesto skuplji (100 kuna skuplji?)
Ionako se od 01.07. ove godine dosta toga promijenilo pa prije nego neko to ode napravit, nek se prvo raspita
Da je to sve tako lijepo i krasno, sutra bi kupio polovni NRG Power, deblokirao ga ak ima blokade, "malo" poboljsao i vozio po gradu
skuteri_zg:
--- Citat: Grale - 25 Srpanj, 2013, 13:08:48 ---
--- Citat: 3alfa3 - 25 Srpanj, 2013, 12:51:45 ---
Mislim da je to cak i izvedivo, al ne znam osobno za takav slucaj
--- Kraj citata ---
Izvedivo, ali totalno neisplatvio, jer ispadne skuplja pita nego tepsija, i još ti treba odgovarajuća kategorija.
--- Citat: nomad - 24 Srpanj, 2013, 20:20:54 ---
Gospon policajac je bio malo zagrizao za mene pa je poceo nesta drobit , ako imam el. blokadu i da ako prodjem na valjcima
da mi mogu uzet skut i poslati na vjestacenje.... di oni raskopaju skuter .
Da li je to moguce? i zakonski?
znaci i da sam ja prosao na valjcima danas on bi meni svejedno zapljenio skut???? iako je tehnicki ispravan.
--- Kraj citata ---
Nije tehnički ispravan(da si prošao s el.blokadom).
Jer mora imat blokadu na variomatu i auspuhu, ili kak je već tvornički stavljeno.
Također te mogu srušit na redovnom tehn.pregledu s el.blokadom ako skuter neravnomjerno radi, iako kod mene u postaji, samo upozore na to da nedolaze ubuduće s el.blokadama.
--- Kraj citata ---
prvo mislim da želiš reć da je skuplja tepsija od pite :brushteeth:
a drugo ako sa elektroničkom blokadom prođeš tehnički policija ti ne može zaplijeniti motor osim ako im ti ne kažeš da imaš ne-tvorničku blokadu. Tehnički prolaz znači baš to: tehnički prolaz, i tu po svim zakonima nema diskusije, jedino sa osnovanom sumnjom ti policija unatoč tomu mogu zaplijeniti skuter, a osnovana sumnja bi bila da vide prekidač koji nije serijski, žice koje su random provučene prek pola motora ili nešto treće, inače ako je sve dobro sakriveno ili ako je prekidač blokade na daljinskom, iliti nema osovane sumne, nemaš brige
zašto misliš da su murjaci inače tako napasni i tjeraju te da priznaš pola toga kaj ti je s motor pod prijetnjama prije nego te pošalju na tehnički ili stave na rolice!?
marks19:
Evo i mene sa situacijom. Danas na krizanju Branimirove i D.Svetice sam prosao kroz crveno.Upalilo se zuto smatro sam da ne stignem zakociti prije zebre pa sam produzio. Za minutu-dve me je zaustavio policajac na motociklu i stali smo na autobusnoj stanici.pitao me dali znam sta sam napravio rekao sam da.Kazna 2000kn , 3mjeseca zabrane upravljanja "M" .Dali mi se vrijedi zaliti i pisati da smatram da bi veca mogucnost nastanka stete bila da sam pokusao kociti jer bi vjerojatno zavrsio na pocetku krizanja.Da napisem npr jos da sam bez posla i jos neke stvari.
Valent46:
Zanima me jel su se sta postrožile kazne ako voziš skuter bez vozačke?kolka je kazna i kolko duge nemres onda podici vozacku?
3alfa3:
--- Citat: Valent46 - 02 Travanj, 2014, 16:08:54 ---Zanima me jel su se sta postrožile kazne ako voziš skuter bez vozačke?kolka je kazna i kolko duge nemres onda podici vozacku?
--- Kraj citata ---
Nisu se postrozile. I dalje je minimalna kazna 5.000kn, a maksimalna 20.000kn.
Za voznju skutera bez vozacke - sasvim dovoljno ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju