Općenito > Propisi

Krsenje propisa

(1/80) > >>

filiplatinovicz:
Zanimljiv odgovor u jednom od postova naveo me na razmisljanje koliko je tko spreman olako, svjesno krsiti prometne propise. zasto i kako se sudionici u prometu na to odlucuju? kakva opravdanja (samoopravdanja) za to nalaze?

Pretpostavljam da velika vecina vozaca ne bi nesto otudjila i da se nadje u idealnoj prilicirazlog tome je u odgovarajucim moralnim zasadama. no kada je rijec o prometnim propisima njihovo krsenje kao da ne stvara nikakve moralne dileme...

C.L.:
Prometne propise kršimo (bar mi mladi) jer se uopće ne isplati pridržavati ih se :laughing7:-možeš mislit ić polagat M kategoriju sa 16g a za auto možeš već počet sa 17g,pa to je bacanje novaca,pa onda npr. vožnja do 50km/h sa skuterima od 50ccm-pa aj ti rođo koji si donio taj zakon sjedi na skuter i vozi neku dužu relaciju sa 50km/h-ćeš vidit sramote :laughing11:

AeRRox:
Zanima me, koliko nas vozi po ogranicenju?

IZd:
Ja se u naselju/gradu držim ograničenja. Maxmalno prekoračim 10 km/h više od dozvoljenog...

Propis kojeg sam prekršio dok sam imao 50ccm je skidanje blokade. Na tom skuteru sam se najugodnije vozio pri brzinama 55-65 km/h.

filiplatinovicz:
Suludo je sa 16 god polagat M, kad se za prakticki iste novce moze polozit A1, sto se nakon 18 rodjendana automatski prevodi u A... kasnije testovi vrijede za B.
No, nisam ja postavio to pitanje zbog moralke, soljenja pameti i sl. vec zbog samopropitivanja svih nas. S jedne se strane pozivamo na zakon, kritiziramo provodjenje, s druge ga krsimo, kao da ne postoji u mnogim segmentima...
Naime, siguran sam da ni pod kojim uvjetima ne bih ukrao cokoladicu u ducanu, ali bez grizodusja i osobno vozim cvaju, serijalu, bez blokade... jedina mi je frka da me ne uhvate, ali uz to nemam neki osjecaj krivnje... tako je i kad me ulove u nekom drugom prometnom prekrsaju... onda citam da su drugi jos mnogo ,"hrabriji"... ali, kao da je nas mentalni sklop isti... pa se pitam gdje su granice???
nedostaje li to nama prometne kulture... ili zasto je to tako kada je u pitanju promet??? u krajnjoj konzekvenci, neki i poginu, a pitanje je jesu li trebali...
lani je nas test vozac u statusu mladog vopzaca dozivio prometnu nesrecu s velikim motorom, koji nije smio vozit, prema zakonu. Drugi je vozac skrivio nesrecu, no pitam se bi li do nje doslo da je mladic vozio slabiji motor, nizom brzinom... itd?

inace, svog malog peugeota vozim po gradu koliko ide, 60 - 70 km/h. Kad sam ljetos testirao puno jace skutere, znao sam po gradu spontano zapicit i 80 - 90 na sat, kako to po vecim avenijama cinim i s autom, kako to cine i drugi... dakle, osobno zapravo cesto krsim prometne propise... kako onda mogu bilo sto zamjeriti drugima??? je li represija jedini lijek za takve, kakvi smo pomalo svi??? Kad bi me svakog dana zaustavljali i kaznjavali, vjerujem da bih promijenio ponasanje. to se dogodilo i motociklistima koji su godinama vozili bez kaciga. Onda je policija pocela striktno "inzistirati" na nosenju kaciga... danas ih nose gotovo svi, uz iznimku malobrojnih "buntovnika"... eto... nadrobio sam neke misli koje su mi nadosle...
 :hello:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju