Općenito > Propisi

Krsenje propisa

<< < (63/80) > >>

dhorvat:
Čitam malo postove ovdje, naročito one starije, i vidim da ima dosta nezadovoljnih skuteraša ovdje na forumu na način na koji sam i sam bio nezadovoljan što je ujedno i jedan od razloga zašto sam se rješio "pedesetke".

Po meni bi na neki način trebalo poslat "negdje" prijedlog da se legalizira skidanje blokada na 50-kama, ali uz uvjet da se ima više od "tolko i tolko" godina i naravno da registracija i osiguranje košta više. Ovo je fakat bez veze, vozit se cijelo vrijeme na rubu zakona gdje cijelo vrijeme strepiš dal će te vidjet policija jel se voziš prebrzo. Osobno ne divljam i ne vozim se po pješačkim prijelazima, rizolima, slalome i slično niti toleriram išta od toga. Ali konkretno jedna Yamaha Aerox 50 (bez veze lupam) je sigurna za vožnju do svoje maksimalne brzine sa stock gumama, ovjesom i kočnicama tako da tu nema pogovora.

ivanm:
ja se godinama vozim bez blokada i par puta me murija zaustavila i samo pogledala dokumente i bok - bok..
bit je da se ne divlja po cesti, da se ne vozi bez kacige itd.. onda ne daješ muriji povoda da te zaustavi. ponašaj se kao normalan sudionik prometa i bok.

3alfa3:

--- Citat: dhorvat - 25 Srpanj, 2013, 12:29:56 ---Čitam malo postove ovdje, naročito one starije, i vidim da ima dosta nezadovoljnih skuteraša ovdje na forumu na način na koji sam i sam bio nezadovoljan što je ujedno i jedan od razloga zašto sam se rješio "pedesetke".

Po meni bi na neki način trebalo poslat "negdje" prijedlog da se legalizira skidanje blokada na 50-kama, ali uz uvjet da se ima više od "tolko i tolko" godina i naravno da registracija i osiguranje košta više. Ovo je fakat bez veze, vozit se cijelo vrijeme na rubu zakona gdje cijelo vrijeme strepiš dal će te vidjet policija jel se voziš prebrzo. Osobno ne divljam i ne vozim se po pješačkim prijelazima, rizolima, slalome i slično niti toleriram išta od toga. Ali konkretno jedna Yamaha Aerox 50 (bez veze lupam) je sigurna za vožnju do svoje maksimalne brzine sa stock gumama, ovjesom i kočnicama tako da tu nema pogovora.

--- Kraj citata ---

Nije tako jednostavno.
Takvi skuteri bbi trebali napravit atest (homologaciju?) da su sposobni za takve "brzine" (kocnice, ovjes, bla bla). I onda po zakonu nisu vise mopedi nego trebaju i veliku tablicu.
Mislim da je to cak i izvedivo, al ne znam osobno za takav slucaj

Grale:

--- Citat: 3alfa3 - 25 Srpanj, 2013, 12:51:45 ---
Mislim da je to cak i izvedivo, al ne znam osobno za takav slucaj

--- Kraj citata ---
Izvedivo, ali totalno neisplatvio, jer ispadne skuplja pita nego tepsija, i još ti treba odgovarajuća kategorija.

--- Citat: nomad - 24 Srpanj, 2013, 20:20:54 ---Danas me zaustavili i poslali na valjke, blokade nisam imao pa je uspio nategnut do 94.4 km/h  :)
--- Kraj citata ---
Slabo za jedan naturpijani minarelli, ako jedan ditech nabere 99.8(ubiti 120 :P )

--- Citat: nomad - 24 Srpanj, 2013, 20:20:54 ---
Gospon policajac je bio malo zagrizao za mene pa je poceo nesta drobit , ako imam el. blokadu i da ako prodjem na valjcima
da mi mogu uzet skut i poslati na vjestacenje.... di oni raskopaju skuter .

Da li je to moguce? i zakonski?

znaci i da sam ja prosao na valjcima danas on bi meni svejedno zapljenio skut???? iako je tehnicki ispravan.

--- Kraj citata ---
Nije tehnički ispravan(da si prošao s el.blokadom).
Jer mora imat blokadu na variomatu i auspuhu, ili kak je već tvornički stavljeno.
Također te mogu srušit na redovnom tehn.pregledu s el.blokadom ako skuter neravnomjerno radi, iako kod mene u postaji, samo upozore na to da nedolaze ubuduće s el.blokadama.

--- Citat: ivanm - 25 Srpanj, 2013, 12:43:21 ---ja se godinama vozim bez blokada i par puta me murija zaustavila i samo pogledala dokumente i bok - bok..
bit je da se ne divlja po cesti, da se ne vozi bez kacige itd.. onda ne daješ muriji povoda da te zaustavi. ponašaj se kao normalan sudionik prometa i bok.

--- Kraj citata ---
Također :icon_thumright:
Čak i na području ZG-a, di sam vozil s KC tablicom, niti su me pitali za išta drugo nego za papire.
A u mojoj okolici, nakon pregleda vozačke, samo kažu pozdravi tog i tog :icon_biggrin:

Tomi_ZG:

--- Citat: ivanm - 25 Srpanj, 2013, 12:43:21 ---ja se godinama vozim bez blokada i par puta me murija zaustavila i samo pogledala dokumente i bok - bok..

--- Kraj citata ---
Tak i ja,jedino sam skužil da na 50kama više jebu klince nego nas od 25+g,a nije da baš vozim po propisima samo imam oči širom otvorene.
A za el. blokadu nek dokaže da je imam mada u zakonu nije točno definirano koja vrsta mora bit tak nek lagano prošeće,nekog mulca možda može zastrašit s tim forama al mene ne.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju