Općenito > Propisi
kazna bez vozacke
skky:
dali ti je policajac rekao iznos kazne i članak po kojem si kažnjen? Kad te policija zaustavi imaš 2 opcije, platiti kaznu odmah na licu mjesta i tako izbjeći plaćanje sudskih troškova, ili ići na sud se žaliti! Mislim da nećeš dobit nikakvu kaznu jel nisi ništa potpisao!
Hinjavac:
VIdim da dio ekipe piše nebuloze pa da to riješimo.
Ako ti policajac ne da da potpišeš, to je pretežito jer si arogantan, Tako da ti jednostavno napiše nije htio potpisati ili još gore ako odbiješ potpisati onda ti još nadopiše koju kaznu. Neda ti kaznu u ruke jer samo sa kaznom se ti možeš žaliti. A ovako nemaš kazne, nemaš žalbe unese se u komp i pa-pa idemo na sud. Ako ti kaznu da u ruku imaš u dojnjem desnom kutu PRAVNI LIJEK u kojem ti fino piše da uz predočenje kazne (tj. broja kazne (to ti je ono 511-19-xx/xx-opn-x/09)) ne možeš uložiti žalbu.
Nisam siguran za čl. i st pogledam poslijepodne ali mislim da je to to.
Iz zspc-a 2008 čl.223
1) U vozačku dozvolu upisuju se sve kategorije motornih i priključnih vozila kojima vozač ima pravo upravljati sukladno odredbama ovoga Zakona.
(2) Vozač ima pravo upravljati samo onim vozilima i kategorijama vozila koje su upisane u vozačkoj dozvoli.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja vozilom one kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu.
Kažem napišem još poslijepodne koji točno čl i st ali to bi trebalo biti to. I to ti je pisao po starom 1000kn ako ti je pisao.
deky_vk:
ja nisam nista potpisivao i svejedno mi je nakon 5-6 mjeseci dosao poziv za sud a ja vec zaboravio na to heheh
Drnda:
na svu srecu jos mi nije doslo, a 9 .4. idem polagati B kategoriju( samo jos ispit iz voznje) pa cu se probati izvuci nekako, to znaci da bih za 10 dana trebao imati dozvolu i moliti se da me ne kazne.. jbg ja sam kriv i to priznajem...
Mark:
--- Citat: Hinjavac - 01 Travanj, 2009, 08:40:00 ---VIdim da dio ekipe piše nebuloze pa da to riješimo.
Ako ti policajac ne da da potpišeš, to je pretežito jer si arogantan, Tako da ti jednostavno napiše nije htio potpisati ili još gore ako odbiješ potpisati onda ti još nadopiše koju kaznu. Neda ti kaznu u ruke jer samo sa kaznom se ti možeš žaliti. A ovako nemaš kazne, nemaš žalbe unese se u komp i pa-pa idemo na sud. Ako ti kaznu da u ruku imaš u dojnjem desnom kutu PRAVNI LIJEK u kojem ti fino piše da uz predočenje kazne (tj. broja kazne (to ti je ono 511-19-xx/xx-opn-x/09)) ne možeš uložiti žalbu.
Nisam siguran za čl. i st pogledam poslijepodne ali mislim da je to to.
Iz zspc-a 2008 čl.223
1) U vozačku dozvolu upisuju se sve kategorije motornih i priključnih vozila kojima vozač ima pravo upravljati sukladno odredbama ovoga Zakona.
(2) Vozač ima pravo upravljati samo onim vozilima i kategorijama vozila koje su upisane u vozačkoj dozvoli.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja vozilom one kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu.
Kažem napišem još poslijepodne koji točno čl i st ali to bi trebalo biti to. I to ti je pisao po starom 1000kn ako ti je pisao.
--- Kraj citata ---
:toothy12:
Nije mu dao da potpiše jer ga je najvjerojatnije interventna zaustavila, a oni nemaju papire za pisanje prekršajnih naloga te onda oni zovu prometnu, a prometna policija njima nesmije dat te prekrsajne naloge, nego prometni policajac ispunjava u svoje ime izvjesce o pocinjenom prekrsaju, ali stavlja tog djelatnika intervente kao svjedoka jer je on uocio prekrsaj.
Zato se ne moze pisat prekrsajni nalog i zato se nis ne potpisuje jer se na tom izvjescu nema što potpisati ;)
Tako da se tu ne radi o nikakvoj arogantnosti :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju