Tehnički kutak > Tuning skutera
Minareli AC - LC
tomof10:
@vpucko nikad ama bas nikad nisam prebacivo sekundar sa LC na AC a vidio sam da je clan ovog foruma crazy cure to radio na neosu i dobio je vecu krajnju,a to sto ja slazem setupe to nemora znaciti da sam sv.Petar pa da sve zivo znam nisam svemoguc.
Crazy Kuree:
primar je isti kao u aeroxa, sekundar znači cjeli se mjenja tj. sa osovine točka se skine zupčanik i na primaru ima zupčanik od sekundara, isto se skine i zamjeni s tim od aeroxa ili nekim drugim produljenje bi iznosilo 4.9% ili nekih 5 km/h a ja sam produljio s polini sekundarom za 13.3% nekih 10 veća krajnja a start je neprimjetno odj#bo, cjeli postupak se radi presom, ja sam sa osovine točka jedva skinio pod presom jačine do 12t,,, od aeroxa sekundar ide bez problema (provjereno) govorim o minarelli mašini ne o kopiji jer na kopije ne paše cjela getriba od pravog minarelija al sekundar mislim da paše
DaBo:
--- Citat: sfreak - 04 Ožujak, 2009, 22:17:41 ---jesam ja jedini na svijetu koji je zadovoljan svojom bubanj kocnicom na skuteru?
--- Kraj citata ---
nisiii..ima nas višeee. Ja svoju stegnem do kraja..hvata mala kao ništ :icon_thumright:
ichko:
--- Citat: dhorvat - 04 Ožujak, 2009, 23:46:37 ---Evo jedna stvar.
Ako paše onaj aluminjski poklopac magneta na kojem je vodena pumpa onda sve paše :icon_thumright:
Treba ti taj poklopac, držač crijeva na poklopcu, dihtung između držaća i poklopca, vodena pumpa, LC termogrupa, kiler, crijeva, nešto skemijat da kiler fiksiraš i da je zrak protočan, kantica za vodu, ona 3 šerafića sa gumama (koji se našerafe na magnet i vrte rotor vodene pumpe), šelne i naravno voda (antifriz) :icon_thumright:
Getriba je drukčija, ali to ne igra nikakvu ulogu. Malo će ti krajnja bit manja nego u punokrvnog LC-a :jerk:
--- Kraj citata ---
Taj poklopac i drzac crijeva na poklopcu, jel to ovo oznaceno na slici, i kako sam svatio izmedju ova dva dijela dodje dihtung koji takodje spominjes...Aj mi jos reci gdje dodje vedena popma tacno i kako izgleda i kakvi su to sarafi koji se zasarafe na magnet...
@Robert
Na koju si plastiku mislio (za ono sto si napisao u tvom prvom postu u ovoj temi)
gumy:
znači imaš taj mali poklopac di se spajaju crijeva, između njega i ovog velikog dekla imaš jednu brtvu, unutra imaš propeler koji tjera vodu, pa od njega gledajući prema unutra prema magnetu ti ide: semering, ležaj, jedna podloška debljine nekih 2mm, još jedan ležaj, onda ti ide bolcna kroz propeler, pa ide veliki kotačić preko kojeg se okreće, i onda osigurač na kraju. šarafi što idu na magnet su ti malo duži, i imaju gumicu na sebi da se neošteti kotačić od vodene.
edit: evo bolje slike nemam, s lijeve ti se vidi kak ti šarafi otprilike izgledaju
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju