Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: malossi klip?  (Posjeta: 4439 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Po?etnik

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Županja
  • Moj Skuter: Runnera 50
Odg: malossi klip?
« Odgovori #20 : 03 Ožujak, 2009, 20:49:17 »
vidis li da je on rekao klip za 49 ccm, znaci za 50 kubika skutere, znaci ne 70 ccm nego 50 ccm, mozda neki i odgovaraju, mislim da je christian sa ovog foruma imao tako nesto na roxu, trebalo bi njega pitati da li ima razlike
a pocetnik, pogledaj sto je hac napravio sa novim setupom pa reci je li to fush  :laughing7:

vidis zeznuo sam se... u pravu si ... ja sam mislio da misli napravit 70 ccm od serijskog a da zamjeni samo klip...  :laughing6:

Offline Kemo_nrg

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: BiH
  • Moj Skuter: NRG
  • Moja Kaciga: MTR
  • MojSetup: u garazi
  • MojSpuh: nema ga
« Odgovori #21 : 04 Ožujak, 2009, 10:56:29 »
vidis zeznuo sam se... u pravu si ... ja sam mislio da misli napravit 70 ccm od serijskog a da zamjeni samo klip...  :laughing6:

ma pogresno si me shvatio, ja pitam da stavim klip 49 ccm u serijski cilindar koji je 49 ccm ,  a ne da stavljam 70ccm, zato sto bi mi to npr bilo puno lakse nek da moram nosit brusit cilindar i jeba*** se oko toga,  :toothy9: :toothy9:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #22 : 04 Ožujak, 2009, 11:54:31 »
Gle teoretski je moguće od serijale napravit kit. Zbrusiš cilindar na veličinu klipa od malossi sporta 70ccm i kanale poturpijaš na veličinu i eto ti kita  :jerk:

Samo problem je kaj je to samo teoretski   :icon_biggrin: Zacviko bi dok veliš keks  :laughing7:

Makar lupam napamet, nisam nikad ni pomislio na to a kamoli probat  :violent1: :visi:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #23 : 04 Ožujak, 2009, 12:01:12 »
ma to se ne isplati radit...ja sam imao to 20 km i odmahsam skinuo jer preslabo ide da bis riskirao da zacvika...

Offline kristijanSR70

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: NG
  • Moj Skuter: RUNNER VXR 200
  • Moja Kaciga: N61
  • MojSetup: je jedini sisavac prilađođen životu u prirodi, imaju pluća i mogu disati zrak,množe se aktivnošću testisa.
  • MojSpuh: + cijev + 2 šarafa
« Odgovori #24 : 04 Ožujak, 2009, 12:04:44 »
a sta će dobit ovako.....pa dobit će ništa.....znači on zeli izvadit serijski klip i stavit isti takav ali malossijev i sa time nemože ništa dobit osim sta opet ima novi klip i karike to je samo ubiti neka vrsta generalke koja nije potrebna ako ne misli stavljat kit i ako je mašina ok.....ako misli da mu nije dobra kompresija radije neka kupi nove karike jel ovako ništa od toga.......bar na serijali nema razlike sigurno....jednostavije nagovori staroga da ti kupi kit i gotovo ili štedi novac, pa sad ti je tek 3 mj pa do 7 mj štedi i onda kupi da on neće ni znat... :icon_thumright: i dat će nekih 200-350 kn za to i opet ništa a za nekih 600 kupi kit polovan,,opet ponavljam je li sigurno kupovat takve stvari.......ali da se nać dobar primjerak

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #25 : 04 Ožujak, 2009, 12:21:28 »
Sjećam se jednom davno kad je meni puknulo da idem kupit takav klip. Ali osim izdržljivosti, sa klipom nebi trebalo bit nikakve razlike.

Stvar je u tome kaj cilindar od malossija 50ccm ima drukčije kanale i od jačeg materijala je napravljen pa se bez problema može staviti jači spuh da se vrti na midrace okretajima. Naravno da i klip mora bit jači. A sad kad bi samo taj klip stavio na serijalu, to mi nema baš previše smisla.  :icon_scratch:

Ako uopće paše...  :dontknow:

Offline Kemo_nrg

• forumski skuteraš
« Odgovori #26 : 04 Ožujak, 2009, 13:45:44 »
ma nako pitam jer bi me klip izasao 200 kuna,  :toothy9:  , to meni neki dan nampalo bil se to moglo uradti i bil ista dobio stim,

jer treba mi jos krajnje, sad je oko 105  , ja hocu barem 110 , al bez kita  :toothy9:  i da nemoram mijenjati auspuh da mi ostane zx, jer to je opet trosak  :icon_biggrin: , mora tu biti jos neki jeftin nacin da dobijem na krajnjoj :angry9:   :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #27 : 04 Ožujak, 2009, 13:52:12 »
ma nako pitam jer bi me klip izasao 200 kuna,  :toothy9:  , to meni neki dan nampalo bil se to moglo uradti i bil ista dobio stim,

jer treba mi jos krajnje, sad je oko 105  , ja hocu barem 110 , al bez kita  :toothy9:  i da nemoram mijenjati auspuh da mi ostane zx, jer to je opet trosak  :icon_biggrin: , mora tu biti jos neki jeftin nacin da dobijem na krajnjoj :angry9:   :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin:

Teško ćeš iz serijale izvuč tih 5 km/h. Možda da mijenjaš spuh s nekim ko ima nešto malo jače.

Offline dino_sk

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • 099 /672-1765
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Petrinja
« Odgovori #28 : 04 Ožujak, 2009, 13:53:30 »
nemoj mijenjat klip neg daj hacu cilindar da ti sredi i ici ce ko base setup  :drunken_smilie:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #29 : 04 Ožujak, 2009, 13:54:56 »
nemoj mijenjat klip neg daj hacu cilindar da ti sredi i ici ce ko base setup  :drunken_smilie:

Imaš ti pravo! Samo mu kaže da hoće portirati kanale po ZX-u i stvar rješena  :icon_thumright:

Offline Kemo_nrg

• forumski skuteraš
« Odgovori #30 : 04 Ožujak, 2009, 14:09:23 »
Imaš ti pravo! Samo mu kaže da hoće portirati kanale po ZX-u i stvar rješena  :icon_thumright:

pa da sam u hrv. nebi bio problem al kad sam u bih  :-[  , i de mi objasni ovo  portirati kanale po ZX-u i stvar rješena
 :icon_scratch:

Offline pitaNS

• maxi forumaš
  • samo gas
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Novi Sad
  • Moj Skuter: JeTfOrCe,ApRiLiA SR
  • MojSetup: kako ono - high end?!
  • MojSpuh: prdekalica neka Roost
« Odgovori #31 : 04 Ožujak, 2009, 16:42:12 »
pa da sam u hrv. nebi bio problem al kad sam u bih  :-[  , i de mi objasni ovo  portirati kanale po ZX-u i stvar rješena
 :icon_scratch:

pa ako ima načina da mu pošalješ poštom eto ti....Portiranje kanala znači da bi ti malo čeprko po cilindru, tj proširio ili povisio kanale kako bi u cilindar dolazilo više goriva i isto tako brže izlazilo u skladu sa obrtajima na kojima ti radi scoot...
MHR 70..MHR radlica...Roost Sprint...PWK 21mm...Malossi Selletra...MHR OR prenos...itd itd

Offline Kemo_nrg

• forumski skuteraš
« Odgovori #32 : 04 Ožujak, 2009, 17:47:39 »
pa ako ima načina da mu pošalješ poštom eto ti....Portiranje kanala znači da bi ti malo čeprko po cilindru, tj proširio ili povisio kanale kako bi u cilindar dolazilo više goriva i isto tako brže izlazilo u skladu sa obrtajima na kojima ti radi scoot...

nema od roga nista,  previse je kompicirano da mu ja iz bih saljem u hrv svoj cilindar  :toothy9: ,

ajjj imal jos ko kakvih ideja kako da dobijem na krajnjoj, sta bi jos trebo kupit (osim auspuha i kita) da dobijem jos max. ,imal ko kakvih ideja?  :icon_scratch: :dontknow:

Offline Aleks

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: CPI Aragon
« Odgovori #33 : 04 Ožujak, 2009, 18:51:00 »
duži prijenos, al to tek nakon kita.

Offline Kemo_nrg

• forumski skuteraš
« Odgovori #34 : 04 Ožujak, 2009, 19:01:57 »
duži prijenos, al to tek nakon kita.

napiso sam da da necu stavljat kit znaci od prijenosa nista  :icon_biggrin:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #35 : 04 Ožujak, 2009, 19:06:29 »
mene zanima pucko, zar se sa klipom malossi sa jednom karikom 49ccm ne dobije da skut radi na vecim okretajima ili nesto...
ako nista citaj malo kako prilagoditi squish, malo prosiriti ispuh, postelati sve ok, samo na tome mozes dobiti nesto snage.. iako ni to nije kao kit..
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline vpucko

• maxi forumaš
  • Mjesto: Belisce
  • Moja Kaciga: Nolan N84
« Odgovori #36 : 04 Ožujak, 2009, 20:19:21 »
sa samim klipom nista... cak bi i izgubio,,, jer jedna karika treba visoke okretaje da bi dihtala kako spada... a to nemos samo ovako postic... tj. mozes ali onda ce prevrtavat i u gubitku si... a ako zadrzis iste okretaje pusis na kompersiji znaci opet si na gubitku :)

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #37 : 04 Ožujak, 2009, 20:29:32 »
aha, malo se zeznuo, 1 karika je predvidjena za velike rpm.ove, a ja pisem kao da zbog 1 karike ostvarujemo visoke okretaje LOLCINA  :binkybaby:
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta