Tehnički kutak > Tuning skutera

dulja getriba nekih 40.ak%

<< < (9/10) > >>

fatal1ty:

--- Citat: vpucko - 03 Ožujak, 2009, 12:25:38 ---ma mene zanimalo... jer kupio bi namontirao oso na more vratio se... namontirao staro i cao :)

ne za svakodnevnu upotrebu :)

--- Kraj citata ---

to je nemoguće ;)
na more s highmidrace mašinom...pa dopeljaj si ga s kombijem,ili poštom ga pošalji,doć će to ko gorivo i ulje

vpucko:
pa zato i pitam... mislim u teoriji je ok... dulja getriba, teze rolice... trebalo bi mu pun k*** da dodje do zeljene brzine, ali boze moj, ne zuri mi se nikuda :) a isao bi bash skuticem tako malo :)

pa me zato zanimalo dali se praksa razlikuje :) hehe

OvErLoAd:

--- Citat: fatal1ty - 03 Ožujak, 2009, 15:08:30 ---
to je nemoguće ;)
na more s highmidrace mašinom...pa dopeljaj si ga s kombijem,ili poštom ga pošalji,doć će to ko gorivo i ulje

--- Kraj citata ---

Zakaj bi bilo nemoguće? A za ovo drugo, istina  :) gorivo i ulje te izađe ko prijevoz (samo) skutera vlakom.

3alfa3:

--- Citat: vpucko - 03 Ožujak, 2009, 15:42:40 ---pa zato i pitam... mislim u teoriji je ok... dulja getriba, teze rolice... trebalo bi mu pun k*** da dodje do zeljene brzine, ali boze moj, ne zuri mi se nikuda :) a isao bi bash skuticem tako malo :)

pa me zato zanimalo dali se praksa razlikuje :) hehe

--- Kraj citata ---

U praksi bi dosao do male uzbrdice i vjerojatno upao u rupu u prijenosu iz koje nebi mogao van skroz do ravnice ili cak i lagane nizbrdice. Na takvoj uzbrdici bi bi brzina bila jako smanjena.
Ako je jedini razlog dulje getribe dugacak put, onda ti je daleko najbolja varijanta samo stavit teze rolice. Koliko - isprobavaj i stavi najteze s kojima ces moci do zeljene brzine bez da zaglavis na sredjim brzinama iz kojih neces moci izaci.

OvErLoAd:
Vpucko taj (pre)dugi prijenos bi ti MOŽDA imao smisla kad bi putovao npr autocestom (na koju ionako po zakonu nebi smio izaći), ali ako se ne varam ti bi putovao na more starom cestom prema tome dobro ti je ovako kako je, eventualno stavi neki 15% ili još malo duži prijenos i uživaj u putu. :)

Ja sam prije nekoliko godina išao na more ZG-KRK ravno 200km put (due+ i ekipa) i uglavnom sam vozio 60-70-80 po satu (budala, mislio sam ga štedit, a zapravo ga nisam ništa štedio nego samo skupljao garež na klipu i ispušnom kanalu + trebalo mi je 2 dana jahanja do dole, pred kraj sam poludio od bolova u leđima i po gasu kolko ide hahaha)

Ako ti je dobro poštelan skuter i ako imaš dobru mješavinu, nema te kaj bit strah, jednostavno ga nemoj dugo full gas držat, nego malo pustiš, usporiš pa onda opet po gasu.

I svakako uzmi nešto alata sa sobom, meni je dobro došao kad me ulovio mrak u gorskom kotaru i odšarafio mi se auspuh na cilindru :laughing11:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju