Tehnički kutak > Tuning skutera

dulja getriba nekih 40.ak%

(1/10) > >>

vpucko:
eo zanima me prvenstveno od onih koji su trpali malo duze getribe...

znaci moj setup i sad zanima me jel bi mogao izgurat 40.ak% dulju getribu... u planu je put od 400 km i treba mi neka putna brzina od 100 km/h ono nekih 9 i po t okretaja... da ne silim bash previse...

pa me zanima dali bi izguro to... da znam dal da uopce pocnem ostvarivat tu ideju ili da ju ubijem u startu?

3alfa3:
Cesta greska u razmisljanju....

Ako ce prijenos biti dobro postelan (i ako je sada dobro postelan), nece ti bit okretaji drugaciji nego samo max brzina veca jer termo grupa i dalje ima snagu na istim okretajima i ti okretaji ti trebaju za najbolje ubrzanje (kad max otvoris gas).

Jedino gdje mogu biti manji u ovom slucaju:

ako sada istjeras remen do vrha variomata i ides (na primjer) 100 km/h, a 110km/h ides samo sa vecim okretajima od onih idealnih, sa duljom getribom bi imao nize okretaje pri toj brzini jer bi variomat jos radio i imao bi okretaje kao i prije sa orig. getribom dok jos variomat radi

Ili primjer u brojkama:

Ako ti je max. snaga na 10.000okr, onda kroz ubrzanje trebas te okretaje bez obzira koliko duga getriba bila, a kako variomat kompenzira razliku u duljini getribe dokle god on radi, okretaji ce biti isti bez obzira kakvu getribu imao. Jedino sto bi na istoj brzini sa duljom getribom remen bio u kracem prijenosu, ali okretaji mashine bi i dalje bili isti

ivanm:
on misli da se sa pola gasa vozi brže, ima smisla, ali u biti to ne služi tome nego povećanju krajnje..

3alfa3:

--- Citat: ivanm - 01 Ožujak, 2009, 18:24:18 ---on misli da se sa pola gasa vozi brže, ima smisla, ali u biti to ne služi tome nego povećanju krajnje..

--- Kraj citata ---

nece ici nimalo brze sa pola gasa zbog toga sto ce variomat kompenzirat razliku i skratit prijenos onoliko koliko ce ga getriba produzit tako da ce mu ukupan omjer prijenosa izmedju radilice i zadnjeg kotaca biti isti (a time i brzina)

vpucko:
meni nije bitno da on meni raspolaze sa najvecom snagom... onoo kroz 2 km nek navuce tu brzinu,,, ali mene zanima dali mogu tako izvuc nekih 100 km/h sa nekih 9,5... 10 t rpm?

mislim teoretski je tako... bash zato pitam... :) trebam odg u praksi kako bi to islo :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju