Tehnički kutak > Tuning skutera

dulja getriba nekih 40.ak%

<< < (4/10) > >>

3alfa3:

--- Citat: Crazy Kuree - 02 Ožujak, 2009, 03:21:58 ---Ja kad sam stavio 13% dužu getribu pri 80 km/h kad nabijem gas i držim na 80 km/h obrtaji su bili osjetno manji nego kad je bila seriska getriba

--- Kraj citata ---

Zato i treba postelati prijenos kod stavljanja dulje getribe. Najcesce nesto lakse rolice, a ponekad i meksi federi kuplunga kako bi se proklizavanje na startu smanjilo sto vise.

Sto je skuter slabiji, to je taj efekt izrazeniji jer je na toj brzini vec i otpor vjetra dosta velik kao i otpor kotrljanja kotaca

dhorvat:

--- Citat: 3alfa3 - 02 Ožujak, 2009, 13:34:17 ---Zato i treba postelati prijenos kod stavljanja dulje getribe. Najcesce nesto lakse rolice, a ponekad i meksi federi kuplunga kako bi se proklizavanje na startu smanjilo sto vise.

Sto je skuter slabiji, to je taj efekt izrazeniji jer je na toj brzini vec i otpor vjetra dosta velik kao i otpor kotrljanja kotaca

--- Kraj citata ---

Ako je kuplung djelomično proklizavao sa žutim federima kuplunga na serijskoj getribi, onda će brutalno proklizavat na 15+ produženoj getribi... Isprobano  :icon_biggrin:

kristijanSR70:
Meni skuter ide sa pola gasa 85kmh,i fino tiho radi,uopce se ne muči,bas onak to mu pase,a kad stisnem do kraja,tocno vidim da ide ali pati masina,e sad ti bi htio po isto sa 100kmh koliko sam shvatio.

3alfa3:

--- Citat: kristijanSR70 - 02 Ožujak, 2009, 17:39:44 ---Meni skuter ide sa pola gasa 85kmh,i fino tiho radi,uopce se ne muči,bas onak to mu pase,a kad stisnem do kraja,tocno vidim da ide ali pati masina,e sad ti bi htio po isto sa 100kmh koliko sam shvatio.

--- Kraj citata ---

OK, obzirom da 100 km/h sa serijskom getribom mozes ici samo sa velikim okretajima, mozes staviti dulju getribu pa ces imati manje okretaje na toj brzini ako stavis teze rolice, ali zapravo sumnjam da imas dovoljno snage da bi sa takvom rupom u prijenosu (obzirom na preteske rolice) mogao izgurati tu brzinu.

Najjednostavnije ti je staviti gram-dva teze rolice pa videt kako ti se skuter ponasa i da li mozes doci do neke pristojne brzine sa malim okretajima, ali to me podsjeca na onog lika iz Beograda sto je stavio puno preteske rolice i vozio se 60 km/h na malim okretajima samo sto je trebao 100 godina da dodje do 60 km/h

vpucko:
pa mene upravo to zanima... nebitno kilometar mi trebao... zanima me bi mogao s ovim setupom izgurat 100 km/h sa nekih 9,5 t rpm 10 max... da imam finu putnu brzinu i samo ravno :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju