Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kompresor zraka - preporuke
b_l_a_c_k:
--- Citat: 3alfa3 - 12 Travanj, 2012, 11:19:14 ---
Dobro u svemu je sto nikad nije paljen, pa nije vlaga usla u bacvu jer hrdjava bacva (iznutra) je vrlo opasna - ako takva rokne na 8 bara, to je kao da si aktivirao rucnu bombu (pa i jace)
--- Kraj citata ---
Nadam se da ću te malo rasteretiti kada ti kažem da se pri proračunu posuda pod pritiskom uzima veliki broj faktora koji utiču na materijal, među kojima je i faktor uticaja korozije. Takođe i stepen sigurnosti uzima se minimalno 1.5 (50% više od radnog opterećenja) i više, tako da nemaš brige.
A već dugo i ja slinim za kompresorom, al' ova recesija ubi. :toothy3:
andy:
voda se ispusta od ispod na saraf onaj? Samo ga odvrnem malo sve dok ne krene curit voda iz posude?
robert:
--- Citat: andy - 14 Travanj, 2012, 09:45:04 ---voda se ispusta od ispod na saraf onaj? Samo ga odvrnem malo sve dok ne krene curit voda iz posude?
--- Kraj citata ---
točno
3alfa3:
--- Citat: b_l_a_c_k - 14 Travanj, 2012, 03:41:22 ---
Nadam se da ću te malo rasteretiti kada ti kažem da se pri proračunu posuda pod pritiskom uzima veliki broj faktora koji utiču na materijal, među kojima je i faktor uticaja korozije. Takođe i stepen sigurnosti uzima se minimalno 1.5 (50% više od radnog opterećenja) i više, tako da nemaš brige.
A već dugo i ja slinim za kompresorom, al' ova recesija ubi. :toothy3:
--- Kraj citata ---
Da, na boci pise da se koristi do 8 bara, ali spominje se nesto i 12 bara max (vjerojatno bi nova boca toliko morala drzat). To je mozda tih 50%
--- Citat: andy - 14 Travanj, 2012, 09:45:04 ---voda se ispusta od ispod na saraf onaj? Samo ga odvrnem malo sve dok ne krene curit voda iz posude?
--- Kraj citata ---
Da, to je ventil kojeg se rukom odpusti da izadje zrak i kondenzat sa njim.
A kad smo vec kod ispustanja zraka, jel normalno da zrak ne ide iz boce jednolicno, nego jako, pa onda kao da se smanjuje izlaz na tom ventilu i onda ko da pukne i opet pocne jako prolazit zrak? I tako vise puta...
Izvadio sam taj ventil i nije zastopan, izgleda ko nov (zato jer i je nov)
robert:
malo tvrđi komadi te majoneze koji privremeno začepe ventilj i onda pukne kad izlete van!
bar mi je tako objasnio jedan frend
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju