Ostalo > Razne offtopic teme :)

Kompresor zraka - preporuke

<< < (33/76) > >>

spyke#1:

--- Citat: 3alfa3 - 11 Travanj, 2012, 23:43:42 ---To bi moglo bit ovo. 20 metara, 6mm unutarnji/12mm vanjski promjer

http://www.lidl.de/de/Druckluft/brennenstuhl-Druckluftschlauchtrommel-Standard

--- Kraj citata ---

E to je to. Stvar je u tome da ih nema uvijek, treba čekat i pratit one prospekte ponedjeljkom/četvrtkom.

3alfa3:

--- Citat: spyke#1 - 12 Travanj, 2012, 11:08:54 ---E to je to. Stvar je u tome da ih nema uvijek, treba čekat i pratit one prospekte ponedjeljkom/četvrtkom.

--- Kraj citata ---

Sad je kasno - vec sam spizdio 150 kuna na crijevo  ;D

Kad pogledam, nije me malo kostalo sve ovo.

900+70+150=1120kn (kompresor, ulje, crijevo).
I to za kompresor koji iako je nekoristen, nema garanciju, a na naljepnici na njemu pise da je iz 2005. godine (mzoda je i u ducanu dulje stajao, al svejedno)

Dobro u svemu je sto nikad nije paljen, pa nije vlaga usla u bacvu jer hrdjava bacva (iznutra) je vrlo opasna - ako takva rokne na 8 bara, to je kao da si aktivirao rucnu bombu (pa i jace)

SixPack:

--- Citat: 3alfa3 - 12 Travanj, 2012, 11:19:14 ---Kad pogledam, nije me malo kostalo sve ovo.

900+70+150=1120kn (kompresor, ulje, crijevo).

Dobro u svemu je sto nikad nije paljen, pa nije vlaga usla u bacvu jer hrdjava bacva (iznutra) je vrlo opasna - ako takva rokne na 8 bara, to je kao da si aktivirao rucnu bombu (pa i jace)

--- Kraj citata ---

A šta, nisi uzimao pneumatski za odvrtati?
Hebemti sve, još moraš paziti i u nebo da ne odletiš... Redovito odvlaživat, kao što kažeš na onaj odljevak i to je to  :dontknow:
Samo, kod kineza je rizik da ti nešto grune iz čista mira možda i veći nego grom da te strefi...  :icon_biggrin:
Ćuj, puno ih je pa im nije baš na razini svijesti o sigurnosti  :dontknow:

3alfa3:

--- Citat: SixPack - 12 Travanj, 2012, 11:33:43 ---A šta, nisi uzimao pneumatski za odvrtati?
--- Kraj citata ---

Za sad ne vidim primjenu tog alata - trenutno mi ne treba. Skuter nemam, a na motoru jedino za sad skinem kotace, a to odradim rucno i poslije stegnem kilokljucem

--- Citat: SixPack - 12 Travanj, 2012, 11:33:43 ---Hebemti sve, još moraš paziti i u nebo da ne odletiš... Redovito odvlaživat, kao što kažeš na onaj odljevak i to je to  :dontknow:
Samo, kod kineza je rizik da ti nešto grune iz čista mira možda i veći nego grom da te strefi...  :icon_biggrin:
Ćuj, puno ih je pa im nije baš na razini svijesti o sigurnosti  :dontknow:

--- Kraj citata ---

Oni kojima je to alat za posao moraju svako malo kontrolirat bacvu kompresora (atest ili tako nesto). Puni se vodom pod tlakom ako sam dobro shvatio

Problem je sto nista nije vjecno. Tako i bacva kompresora. Korozija joj je najveci neprijatelj. Cak i guma na autu kad rukne ko pumpanja moze biti smrtonosna, a zamisli metalnu bacvu na 8  bara sa toliko litara zraka.... Ima da srusi garazu.

Vec jedno punjenje bacve zrakom prouzroci dosta vlage u njoj. Treba nakon prestanka koristenja kompresora obavezno ispustit preostali zrak kako nebi boca i ventili trpili nepotrebno, a i kako bi kondenzat izasao. Mene ovih dana kako se igram sa kompresorom svaki put zacudi da toliko vlage izadje nakon samo jednog punjenja. Vjerojatno bi nakon 30tak punjenja zrakom napunio casu. Iako, dosta toga izadje na izlazu kompresora - zato i postoji za one koji zele kvalitetno lakirat i separator ulja i vode koji se spaja na izlazu

3alfa3:
Evo, sredio sam sve kako zelim sa kompresorom.
Podesio sam ga da puni do tocno 8 bara (do sad je punio do 7,5), stavio dulje crijevo, skinuo sa njega naljepnice (jer sa svega skidam naljepnice  ;D ), napravio od flaha kuku za drzat crijevo (zaserafio pod seraf od motora kompresora), Prekontrolirao manometar za pumpat gume (pokazuje tocno).

Sad mi ga je zao gledat jer nemam nista za radit s njim  :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju