Ostalo > Razne offtopic teme :)

Kompresor zraka - preporuke

<< < (32/76) > >>

SixPack:

--- Citat: 3alfa3 - 11 Travanj, 2012, 21:46:25 ---U vezi malih kompresora i alata koji traze puno zraka....
Naravno da ces i sa 24 litre moci odvrnut maticu iako pistolj trazi puno vise zraka nego sto kompresor moze pumpat. Zato i postoji spremnik zraka na kompresoru. Problem je kad tlak u njemu padne, a motor kompresora ne moze dovoljno brzo nadoknadit tlak kako bi ti dalje bez prekida radio nego moras cekat.

Recimo, najcesce sprice za farbanje traze po minuti 300tinjak litara zraka. Ako krenes lakirat vecu povrsinu, ubrzo ces ostat bez tlaka u spremniku i onda imas problem jer ce kvaliteta farbanja pasti, a moze posao bit i upropasten. Tada je potrebno imat ogroman spremnik zraka kako bi uspio polakirat povrsinu bez prekida.
Ako lakiras manje stvari, onda mozda i uspijes to obavit bez prekida.

--- Kraj citata ---

:icon_thumright:

--- Citat: 3alfa3 - 11 Travanj, 2012, 22:00:19 ---Bit ce to OK.

Inace, 99% kompresora su od istih dijelova napravljeni samo su drugacije brendirani. Recimo, moj Mecafer je isti vrag ko i ovaj sa slike samo se zove drugacije.
Pogledas samo na slikama kakav motor imaju i sve ti je jasno

--- Kraj citata ---

Zato sam i mislio uzeti ovog ćajniza od 800kn, sve je to ista šablona, isti princip i možda u nekim segmentima mala razlika u kvaliteti, ali za tu i tamo nešto ispuhat, odvidat, mislim da je sve preko te cifre bacanje love... Jedino ovaj pištolj u pevecu dođe 530kn, a u Merkuru sam gledao kao cijeli set pneumatskih (ima 3-4 pneumatska pištolja za razne namjene) 600kn pa sad nisam siguran šta...

Al kako sam alergičan na ove prodavače po trgovinama, jaooo, seru ga sve u šesnaest, kao sve ono jeftino ne valja ništa, kao nećeš moći, kao puknut će, raspast će se, mojem kumu se raspalo... Uvijek kad uđem u trgovinu, samo kažem "hvala, pogledat ću malo sam"...  :icon_biggrin:

3alfa3:
Probaj kupit neki uljni. Trajniji su i manje skloni kvarovima.
Ali imaju jedan minus - kod lakiranja, hoce pljucnut malo ulja kroz spricu. Ne kazem da pljuje, al zna se desit da malo izleti. Kao uostalom i voda koja se skuplja u bacvi i koju bi trebalo s vremena na vrijeme izvadit (ima dole ventil koji se otpusti i zrak i malo kondenzata izadje).

Jedini lijek za to je kupit dodatak koji se montira na izlaz zraka koji ce sakupljat tu vodu i ulje. Ali tu pricamo vec o cjepidlacenju i to je mozda bitno autolakirerima, air brush umjetnicima i sl.

Za po garazi - ovakvi kompresori su odlicni. Ako mozes, uzmi 50 litreni, nece ti bit zao

3alfa3:

--- Citat: spyke#1 - 11 Travanj, 2012, 13:44:22 ---Ja sam kupio u Lidlu, 20 ili 25m, nisam siguran, armirano, na bubnju za 150kn i super je. Nikad neznas kad ce zatrebat i nije neka prevelika lova(tak dugih crijeva inace ispod 300, 400kn nema)

--- Kraj citata ---

To bi moglo bit ovo. 20 metara, 6mm unutarnji/12mm vanjski promjer

http://www.lidl.de/de/Druckluft/brennenstuhl-Druckluftschlauchtrommel-Standard

SixPack:

--- Citat: 3alfa3 - 11 Travanj, 2012, 23:05:00 ---Probaj kupit neki uljni. Trajniji su i manje skloni kvarovima.
Ali imaju jedan minus - kod lakiranja, hoce pljucnut malo ulja kroz spricu. Ne kazem da pljuje, al zna se desit da malo izleti. Kao uostalom i voda koja se skuplja u bacvi i koju bi trebalo s vremena na vrijeme izvadit (ima dole ventil koji se otpusti i zrak i malo kondenzata izadje).

Jedini lijek za to je kupit dodatak koji se montira na izlaz zraka koji ce sakupljat tu vodu i ulje. Ali tu pricamo vec o cjepidlacenju i to je mozda bitno autolakirerima, air brush umjetnicima i sl.

Za po garazi - ovakvi kompresori su odlicni. Ako mozes, uzmi 50 litreni, nece ti bit zao

--- Kraj citata ---

Da, uzet ću onaj šta sam ti naveo za 800kn: Go/On 50L. uljni 2ks + plavo crijevo 14mm  ;D + LUX pneumatski + nastavci...
Inače, odlična je stvar onaj nastavak za pjeskarenje, npr. za čistiti karbove, uštekaš u sodu-bikarbonu i voila, deri miki...   :icon_biggrin:
Čini mi se da sam vidio u uputstvima da se ulje kao mijenja nakon određenog broja "sati"?

3alfa3:

--- Citat: SixPack - 12 Travanj, 2012, 10:13:47 ---Čini mi se da sam vidio u uputstvima da se ulje kao mijenja nakon određenog broja "sati"?

--- Kraj citata ---

Da. Kako kod kojeg proizvodjaca. Neki navode da se mijenja nakon par sati rada, a onda svakih parsto sati, a kod nekih da se mijenja nakon 100 sati rada pa kasnije svakih 500 sati.
Ja sam ga odmah promijenio jer je kompresor stajao par godina. Stalo ga je skoro litru, dok god nekih (manjih) ide 2-3 dl  :o

KAd ces mijenjat, najcesce se radi o ulju sa ISO VG 100 specifikacijom. Ima ih u BAuhausu, Baumaxu... JA sam kupio u BAuhausu za 70kn

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju