Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kompresor zraka - preporuke
spyke#1:
--- Citat: 3alfa3 - 11 Travanj, 2012, 14:45:02 ---
Ajde izmjeri to crijevo izvana koliko je siroko... Ako je 14 ili vise mm, onda sam se ja danas lagano zajebao ;D
--- Kraj citata ---
12,5mm
3alfa3:
--- Citat: spyke#1 - 11 Travanj, 2012, 15:31:11 ---12,5mm
--- Kraj citata ---
To je onda unutra vjerojatno 6-7mm. Jebiga, da si bar prije napisao. Isao bi po to ;D
SixPack:
--- Citat: 3alfa3 - 11 Travanj, 2012, 14:55:22 ---Te litre u sekundi ti nista ne znace jer je bitno koliko stroj moze davat litara u rasponu u kojem puni bacvu. Svi oni pune do 8 bara, a kad padne ispod 6 bara, dopunjavaju do 8 bara i tako u krug.
Ja sam stopao koliko vremena treba za taj ciklus (od 6 do 8 bara) i ispada 45 sekundi. To bi bilo 135 litara u sekundi sto je za stroj od 2,5KS prilicno dobro (obicno se deklarira za takav stroj 113 litara pri 7 bara tlaka).
Sa takvim protokom se ne moze bas nista konkretno radit jer treba samo pogledat koliko alati trose pa se vidi da 130 litara nije dovoljno. Al za pumpat gume, raspuhivat prasinu i odvrnut pokoju maticu je odlicno.
Za ovaj einhell kojeg spominjes... Jesi siguran da je 50 litreni, uljni sa 2KS? Takav kosta 1200kn. Da nije to mozda 1,5KS beuzljni od 50 litara?
Koliko sam vidio, ovaj od 1,5KS daje 45 litara u sekundi na 7 bara (tako pise na Eihelovim stranicama). Ne vidim na stranicama uljni od 2KS, ali uljni od 2,5KS ima deklarirano 113 litara u sekundi pri 7 bara pa evo da imas neki orijentir po cemu se ravnat
--- Kraj citata ---
Nije u sekundi... piše na kutiji kompresora "125L/min. -->" nije mi jasno za što to stoji, ili je to neka marketinčka fora :dontknow:
A na LUX odvijaču od 320Nm piše "260 L/min. -->" i "-->880L/min.) @6,2Bara :dontknow:
Na onom od 960Nm "min. 180L/min -->" i "--> +260l/min.)
Vidim da tu brdo njih ima ove LUXove od 320Nm i boce 24-50lit. i svima ok radi za ove neke manje matice...e sad kamionsku ili auto sigurno da neće odvidati ali to mi niti ni ne treba...
Uglavnom ovaj sa 50L i 2KS + LUX 320Nm + plavo crijevo 11,5mm > neću se zahebat ako uzmem, to bi trebalo bi to za motore? :icon_scratch:
http://www.bricostore.hr/41070-kompresorivei-strojevi
Go/On 50L 2ks uljni 800kn na akciji nekoj
NuAir 50L sličnih specifikacija 1.400kn
U Pevecu:
uljni 24L 2ks 1.100 a bezuljni 800kn // zračni 50L 2,5ks 1.400kn
U Merkuru: NuAir 24L 2ks 800kn // NuAir 50L preko 1200-1400
--- Citat: 3alfa3 - 11 Travanj, 2012, 14:45:02 ---Kupio sam danas u Pevecu za 150kn 10 metarsko LUX armirano unutarnjeg promjera 9mm, vanjskog 14mm. Nije bilo od 5 metara i sad mi je drago, jer ovo mi je taman duljina da nemoram pazit.
Ajde izmjeri to crijevo izvana koliko je siroko... Ako je 14 ili vise mm, onda sam se ja danas lagano zajebao ;D
Bilo je u Pevec u i 5 i 10 metarskih, ali unutarnjeg promjera 6mm za neznatno manje love od ovog sto sam kupio. Bio sam i u Bauhausu (tamo imaju samo tanka i skupa) i u Baumaxu gdje imaju tanka i jedno od 10m unutarnje sirine 8mm, ali po cijeni kao ovo iz Peveca koje je sire pa sam se vratio u Pevec i kupio
--- Kraj citata ---
Pa piše ti lijepo na deklaraciji, bio i ja jučer u PEvecu: armirano plavo od 10m ima samo od 9+2,5mm = 11,5mm, ima i onih tanjih šta kažeš od 6mm ali njih nisam gledao. Drugih nema sem onih narančastih spiralnih :dontknow:
3alfa3:
--- Citat: SixPack - 11 Travanj, 2012, 21:33:18 ---Nije u sekundi..
--- Kraj citata ---
Lapsus.... Mislio sam (naravno) na minutu
--- Citat: SixPack - 11 Travanj, 2012, 21:33:18 ---...u PEvecu: armirano plavo od 10m ima samo od 9+2,5mm = 11,5mm, ima i onih tanjih šta kažeš od 6mm ali njih nisam gledao. Drugih nema sem onih narančastih spiralnih
--- Kraj citata ---
14mm je debelo crijevo jer je unutarnji promjer 9mm, a stjenka je debela 2,5mm, ali ima stjenku s obje strane kad mjeris pa je zato 14mm ukupna sirina ;D
Vidio sam ista takva LUXova plava armirana i od 5 i 10 metara, ali dimenzije 6mm sto nisam htio jer 10 metara kosta 20tak kuna manje od ovog kojeg sam kupio, a koje je bitno bolje.
U vezi malih kompresora i alata koji traze puno zraka....
Naravno da ces i sa 24 litre moci odvrnut maticu iako pistolj trazi puno vise zraka nego sto kompresor moze pumpat. Zato i postoji spremnik zraka na kompresoru. Problem je kad tlak u njemu padne, a motor kompresora ne moze dovoljno brzo nadoknadit tlak kako bi ti dalje bez prekida radio nego moras cekat.
Recimo, najcesce sprice za farbanje traze po minuti 300tinjak litara zraka. Ako krenes lakirat vecu povrsinu, ubrzo ces ostat bez tlaka u spremniku i onda imas problem jer ce kvaliteta farbanja pasti, a moze posao bit i upropasten. Tada je potrebno imat ogroman spremnik zraka kako bi uspio polakirat povrsinu bez prekida.
Ako lakiras manje stvari, onda mozda i uspijes to obavit bez prekida.
Uglavnom, svi ovi kompresori (pa cak i oni od 100 litara) imaju svoja ogranicenja cak i u amaterskoj upotrebi. Zato treba znat za sto ga trebas pa se raspitat da li ce bit dobar za taj posao.
3alfa3:
--- Citat: SixPack - 11 Travanj, 2012, 21:33:18 ---Uglavnom ovaj sa 50L i 2KS + LUX 320Nm + plavo crijevo 11,5mm > neću se zahebat ako uzmem, to bi trebalo bi to za motore? :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
Bit ce to OK.
Inace, 99% kompresora su od istih dijelova napravljeni samo su drugacije brendirani. Recimo, moj Mecafer je isti vrag ko i ovaj sa slike samo se zove drugacije.
Pogledas samo na slikama kakav motor imaju i sve ti je jasno
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju