Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kompresor zraka - preporuke
pralas:
--- Citat: 3alfa3 - 10 Travanj, 2012, 22:49:15 ---Imam garazu u dvoristu i kad hocu dopumpat gume na autu, 10m ce bit cak i malo prekratko. Al budem vidio. Nije problem ni napunjen kompresor dopeljat u dvorite - ima kotacice ;D
--- Kraj citata ---
kotacici su spas ;D
SixPack:
Sad sam i ja u toj fazi, pa da se vratimo na pneumatski... :icon_biggrin:
Bio malo gledati pevec i ove ostale centre, jedino u Pevecu sam naletio da imaju pneumatski na lageru i kaže za onaj LUX od max.320Nm da je min. potreban protok na izlazu 260 l/min., e sad ovaj uljni koji bi ja uzeo ima specificirano bocu 50L, 2ks, i protok 125 l/min (800kn, inače su svi od 50l od 1200kn+). pa sam malo zbunjen... Čak mi u jednom centru kaže lik za primjerice ovaj od 25Lit. da ti to kao neće raditi, da treba boca 100-200lit. min. :o
Pa šta sad to znači, da ne bude zajeb?
Inače naletio sam u Pevecu na ono plavo crijevo 10m 9×2,5mm 152kn :headbang:
spyke#1:
--- Citat: 3alfa3 - 10 Travanj, 2012, 21:56:55 ---
Sad samo ne znam jel nabavit 5 ili 10 metara crijevo. I gdje nac neko dobro za male novce? Neko sto sire, a da je oko 100tinjak kuna
--- Kraj citata ---
Ja sam kupio u Lidlu, 20 ili 25m, nisam siguran, armirano, na bubnju za 150kn i super je. Nikad neznas kad ce zatrebat i nije neka prevelika lova(tak dugih crijeva inace ispod 300, 400kn nema)
3alfa3:
--- Citat: spyke#1 - 11 Travanj, 2012, 13:44:22 ---Ja sam kupio u Lidlu, 20 ili 25m, nisam siguran, armirano, na bubnju za 150kn i super je. Nikad neznas kad ce zatrebat i nije neka prevelika lova(tak dugih crijeva inace ispod 300, 400kn nema)
--- Kraj citata ---
Da sam bar otisao pogledat...
Kupio sam danas u Pevecu za 150kn 10 metarsko LUX armirano unutarnjeg promjera 9mm, vanjskog 14mm. Nije bilo od 5 metara i sad mi je drago, jer ovo mi je taman duljina da nemoram pazit.
Ajde izmjeri to crijevo izvana koliko je siroko... Ako je 14 ili vise mm, onda sam se ja danas lagano zajebao ;D
Bilo je u Pevec u i 5 i 10 metarskih, ali unutarnjeg promjera 6mm za neznatno manje love od ovog sto sam kupio. Bio sam i u Bauhausu (tamo imaju samo tanka i skupa) i u Baumaxu gdje imaju tanka i jedno od 10m unutarnje sirine 8mm, ali po cijeni kao ovo iz Peveca koje je sire pa sam se vratio u Pevec i kupio
3alfa3:
--- Citat: SixPack - 11 Travanj, 2012, 10:45:20 ---Sad sam i ja u toj fazi, pa da se vratimo na pneumatski... :icon_biggrin:
Bio malo gledati pevec i ove ostale centre, jedino u Pevecu sam naletio da imaju pneumatski na lageru i kaže za onaj LUX od max.320Nm da je min. potreban protok na izlazu 260 l/min., e sad ovaj uljni koji bi ja uzeo ima specificirano bocu 50L, 2ks, i protok 125 l/min (800kn, inače su svi od 50l od 1200kn+). pa sam malo zbunjen... Čak mi u jednom centru kaže lik za primjerice ovaj od 25Lit. da ti to kao neće raditi, da treba boca 100-200lit. min. :o
Pa šta sad to znači, da ne bude zajeb?
Inače naletio sam u Pevecu na ono plavo crijevo 10m 9×2,5mm 152kn :headbang:
--- Kraj citata ---
Te litre u minuti ti nista ne znace jer je bitno koliko stroj moze davat litara u rasponu u kojem puni bacvu. Svi oni pune do 8 bara, a kad padne ispod 6 bara, dopunjavaju do 8 bara i tako u krug.
Ja sam stopao koliko vremena treba za taj ciklus (od 6 do 8 bara) i ispada 45 sekundi. To bi bilo 135 litara u minuti sto je za stroj od 2,5KS prilicno dobro (obicno se deklarira za takav stroj 113 litara pri 7 bara tlaka).
Sa takvim protokom se ne moze bas nista konkretno radit jer treba samo pogledat koliko alati trose pa se vidi da 130 litara nije dovoljno. Al za pumpat gume, raspuhivat prasinu i odvrnut pokoju maticu je odlicno.
Za ovaj einhell kojeg spominjes... Jesi siguran da je 50 litreni, uljni sa 2KS? Takav kosta 1200kn. Da nije to mozda 1,5KS beuzljni od 50 litara?
Koliko sam vidio, ovaj od 1,5KS daje 45 litara u minuti na 7 bara (tako pise na Eihelovim stranicama). Ne vidim na stranicama uljni od 2KS, ali uljni od 2,5KS ima deklarirano 113 litara u minuti pri 7 bara pa evo da imas neki orijentir po cemu se ravnat
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju