Tehnički kutak > Tuning skutera
Light tuning
..::Alf::..:
--- Citat: Mr J - 11 Veljača, 2007, 23:11:57 ---
--- Citat: ..::Alf::.. - 11 Veljača, 2007, 23:11:02 ---
--- Citat: Mr J - 11 Veljača, 2007, 23:07:06 ---
--- Citat: ..::Alf::.. - 11 Veljača, 2007, 23:02:44 ---A radi se o Piaggio NRGu, a vidim da je ovaj variomat zak**ra*, jer nisam skoro ništa s njim dobil na ubrzanju, popuil na krajnjoj,ajd jedino ubrdo malo bolje vuče.
To Mr J : Opruga na kvacilo srednje tvrdoce isto kao i one 3 manje opruge... - kako se to točno zove da znam kupit u trgovini
--- Kraj citata ---
Cuj, malossi zuti imam ja, i kao na serijali je odlican... Kada dodjes u ducan, trazi od malossija oprugu kontrasta (centralna opruga) srednje tvrdoce (mislim da je sport), opruge za ferode dobivas 3 kompleta i otraga na kartonu po bojama pise koliki im je k - koef. elasticnosti. Stavi srednje...
--- Kraj citata ---
Jel ta centralna opruga Sport, bijeli centralni il je žuti
I kolko dođe ta opruga i ovi federi
--- Kraj citata ---
Zuti...
Centralna opruga oko 80kn
Set opruga za kvacilo oko 120 kn
--- Kraj citata ---
Ajd fala. Evo još jedno pitanje i idem u trgovinu.
Recimo da imam RR, TP vario, Red sponge, žuti centralni, centralne federe kvačila srednje tvrdoče, bili ja morao mijenjat rolice il bi bile dobre ove koje sam dobio sa variomatom, ak bi ih trebalo mijenjat koja mi gramaža treba.
I sad koliko bi skuter s tim mogal povuč, sad ide 80ak, a možda bi modao navuč 90, a?
Mr J:
Centralni i multivar su ti za bolju elasticnost, medjuubrzanje... Opruge na kvacilu su ti za bolji start... S tim dakle ne dobivas nista na krajnjoj brzini, samo ako je tvrdja centralna opruga onda ti se mozda smanji za koji km krajnja brzina...
Probaj sa ovim rolicama koje imas... Pa poslije ako nebude u redu onda ih mijenjaj...
--- Citat: Mr J - 11 Veljača, 2007, 23:27:08 ---Centralni i multivar su ti za bolju elasticnost, medjuubrzanje... Opruge na kvacilu su ti za bolji start... S tim dakle ne dobivas nista na krajnjoj brzini, samo ako je tvrdja centralna opruga onda ti se mozda smanji za koji km krajnja brzina...
Probaj sa ovim rolicama koje imas... Pa poslije ako nebude u redu onda ih mijenjaj...
--- Kraj citata ---
A kaj nebi trebale ići gram teže kad dođe ausuh na multivar?
I to je sad složen setup za base kit, koji je u planu jednog dana ( TP Trophy )
Dal ima još koja sitnica koja bi tu dobro legla.
Mr J:
karb, veca dizna?
A usisne lamelice koje se dobiju sa mallosijevim variomatom, dali one isto mogu ić, ako da koliko koštaju ako se mogu kupit odvojeno. I koliko bi išla veća dizna sad na karb?
Bil mogo malo airbox preraddit? Mislim da nije potrebno, ali ak može, zašto ne :icon_scratch: :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju