Tehnički kutak > Tuning skutera

Brtvljenje flandje

<< < (4/6) > >>

dhorvat:
Ajde da pitam budući da neznam:

Koja su prednosti odnosno mane spuhova koji imaju flanđu?

3alfa3:
vuna ce ti izgorit u prvih 20 metara, a moguce i otic u cilindar.
Definitivno nema sto trazit u flandji.

@ Slow:
yasuni ima dihtung na tom mjestu i zato je to tako

3alfa3:

--- Citat: dhorvat - 28 Siječanj, 2009, 15:22:13 ---Ajde da pitam budući da neznam:

Koja su prednosti odnosno mane spuhova koji imaju flanđu?

--- Kraj citata ---

Prednost je brze skidanje/stavljanje spuha i (teoretski) manje vibracije.
Ali na mom zavarenom Nardu su vibracije bile identicne kao i dok nije bio zavaren.

Ionako kod spuha sa odvojenom flandjom i granom spuh bude napet na tom dijelu pa su vibracije neizbjezne. Njih prigushuje silent blok na nosacu spuha

Drnda:

--- Citat: 3alfa3 - 28 Siječanj, 2009, 15:22:31 ---vuna ce ti izgorit u prvih 20 metara, a moguce i otic u cilindar.
Definitivno nema sto trazit u flandji.

@ Slow:
yasuni ima dihtung na tom mjestu i zato je to tako

--- Kraj citata ---
legendo nisi me shvatio u potpunosti, vuna se nalazi sa vanjske strane flandje (cijevi) i unutarnje strane grane ( koja nalijeze na valjsku stranu flandje) tako da mi nije bitno . ono sto stoji vune u grani ce izgoriti a onaj dio koji se nalazi na valjskoj strani flandje ce nadam se ostati... uradio sam to i upalio, zvuk je bas kakav je bio jutros, sada idem djir napraviti prije nego sto pocne kisa pa javim da li je sve ok ili je i ovo rjesenje neslavno propalo :laughing7:

Drnda:
ono rjesenje sa vunom i diht masom opet neslavno propalo, zavario flandju i spuh i sada je kao beba.. zvuk milina.. ne osjete se nikakve vibracije ni nista...hehe sada samo pati za kitom.. da li je moguce da sada lakse drzi okretaje posto ne pusta barem trecinu na flanđi kao prije,jer osjetim da je ovaj cdi sada zaposleniji sa blokiranjem iskre...skoro od starta sada tuce, i skut se lakse razvrtava, viditi cu hoce li se to odraziti na manju potrosnju...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju