Nagovarao sam starog da mi kaže koju je Vespu imao al se ne sjeća. Sjetio se samo kome je prodao (još su u kontaktu). Ni taj se ne sjeća modela al mi je dao kontakt od tipa kome je on prodao. Čovjek je inače iz Banja Luke i sad živi u Švedskoj (broj mi dao srbin koji mu je uzeo kuću - nemreš vjerovat). Ni on se ne sjeća modela al se sjeća da je bila 1963 godište (moj stari ju je kupio 1968) i da ju je prodao nekom srbinu u Petrinju. Uspio sam doć do tog srbina (užasno lako jer je tip radio u Haliburtonu u Iraku i imaju ga u evidenciji po nadimku
a sad živi u Pančevu i radi u rafineriji - bio je JNA inženjerac) i kaže da je lim u lošem stanju al da bi se kladio da će upalit i da ju je ostavio u kući u Perinji. Kuću je prodao jednom vojvođanskom hrvatu koji se odselio u Australiju i prodaje kuću u Petrinji. Naravno da sam i njega zvao, kaže da je u štali neki stari zahrđali motor. Tip je malo sumnjičav i neda mi ni adresu ni kontakt od susjeda koji ima ključeve ali dolazi u 6. mjesecu pa ćemo se naći.
Stari kaže da je bila bijela sa crnim sicem (mama kaže da je 100% bio bijeli sic sa crnim rubom). Srbin kaže da ju je pofarbao u "boju koske". Eto, koji god model bio, ako je stavim u garažu sam ću sebi govorit VI
. Kolko god koštala (već me ustvari koštala i vremena i impulsa)
Prema postovima u "Vespa modeli" od r.e. - brijem da je (molim boga) Vespa 160 GS