Čovječe,probudim se neki dan,upalim bla-blavizor,kad ono Darijo Brzoja kenja kako će narednih dana temperatura porast za 10-15 stupnjeva......
.......ne mogu da vjerujem,pa tek sam uzeo novi bijeli BURTON bord i bijele buce(zlatni vezovi još uvijek aktualni),zgazio sam tek par polarnih vjeverica i nekakvih furbya,nisam se ni izgušto sa šnjim......sredim se,sjedam na koleginog SP-a 180(neću valjda svog vozit po bljuzgi i hladnoći bokte),odem na DILJ brdo(nije platak al može proć) i krenem bordat......nakon što sam se cijeli izlomio(prepisat ću sve svoje motore onoj koja me dobro izmasira) i gadno razočarao jer nisam ništa pregazio s BURTONOM,sjeo sam na koleginog SP-a i zapalio prema kvartu.....stojim na semaforu,taktovi odzvanjaju,kad odjednom ŽBAM! i motor se ugasi....skočim na kurblu,kurbla ni da bi!!!!!...ajmo lijepo BURTONA pod mišku i u kvart......došao kući uzeo alat,skinem dekl,misleći možda se varijator odšarafio i zablokiro radilicu,al ništa,sve na svom mjestu,radilica ni da bi....skinem svjećicu,isto,skinem kapu,pa cilindar,ne mogu da vjerujem,i klip i cilindar bez greške....ovo je već teža matematika za mene,uzmem mob i nazovem svog prijatelja MATIĆA,jer on kako se razumije u šarafanje trebo je ić za mehaničara,i kažem mu da odmah dolazi do mene.....frend je ubrzo došao u svojoj novoj WRANGLER majici koju je izlihvario od KRIKSA,reko mi da skinem plastiku preko magneta,što sam ja i uradio.....on je onako kuulerski kao CLINT EASTWOOD stavio ruku na magnet,procimo ga gore-dolje,lijevo-desno,i hladno odgovorio:"Prijatelju,to ti je to,tebi su otišli ležajevi radilice,a i radilica je popila kavu!".....počeo je kenjat kako on ima specijalan alat za vađenje radilice i upresavanje ležajeva i ako hoću da će im on to promijenit za 100evra....samo sam ga pogledao svojim prodornim pogledom,koji si je on protumačio u stilu glup si,da imam 100evra ne bi se družio s tobom,te sam ga samo zamolio da napusti dvorište dok nisam otišo po ročicu i krznariće.....sav izbediran,počeo sam razmišljat šta ću sad,kako frendu popravit motor?!saberem se uzmem pare iz šteka,i krenem kod svog najboljeg prijatelja Matušenskog,koji inače ima najvejrniju zaručnicu u gradu a cura predobro slaže deke,u moto centar i pitam ga jel ima ležaje i semeringe za sp-180,a on samo odgovori NE RADIM!!!!!šta ćeš sa ljakseom,produžim do svog drugog frenda DENISA u njegov moto centar, i zatražim isto ležaje i semeringe,te da mi provjeri cijenu nove radilice(1400kn,znači tražimo polovnu)on u skladište i donosi mi 1 ležaj i 1semering
reko do jaja brate,a on me krene izbrijavat da sad uzmem 1 ležaj i 1 semering kod njega a druga dva da potražim dalje....nije mi ga se dalo povrijedit te sam samo kuulerski izašao iz trgovine.....sav izmalerisan,duboko razočaran u život,besciljno sam hodao ulicama grada i činilo mi se da mi se svaki prolaznik podsmjehuje,kad me iz crnih misli trgne spoznaja da DRALE možda ima radilicu od SP-a!sav sretan dam petama vjetra i doletim do njegove kuće....ding-dong,pozvonim par puta al nitko ne otvara.....učinilo mi se,da čujem neke glasove u glavi opet,al na svu sreću nisu bili glasovi,bio je to drale i bogaro je i govorio neke teške riječi....primaknem se iza ćoška,kad ono,drale sav izbezumljen pokušava očistiti mrlje od iznutrica sa svog bijelog BURTON BORDA,al mu to baš i ne ide....kulturno ga pozdravim,a on će meni šta je šta si trebo,dolaziš kod mene samo kad nešto trebaš,mrzim te,uvijek si imao lijepšu kosu od mene i počastio me s još nizom uvreda....kad je svršio,pitam ga jel ima možda radilicu za SP-a,on kaže da misli da ima i ode u bajticu....sav zadovoljan izlazi sa šnjom u rukama i kaže eo ti,pogledam ja radilicu,a radilica bez greške,nit ima lufta,navoji odlični,sve 5 samo reno 4!pitam kolko love on kaže 400kn za mene!pitam ga jel bi se mogli šta dogovorit a on kaže šta se imamo dogovarat daš 400kn i nosiš je!pitam jel bi išlo za 300kn,a on će meni ma ni ćut,ona meni ne traži kruva,ak ti je puno kupi novu i ostale klasične priče okorjelog lihvara.....iz principa nisam uzeo radilicu i samo sam išetao iz njegove avlije i uputio se u pravcu kvarta,opičio dijagonalu preko školskog i za cenera sam bio u svom poznatom prirodnom okruženju-KVARTU!!!!prolazim pored budice,kad ono ispred nje DEKY,BENIKA,GOGO,ACA I PALE the ŠTEKER......sjednem na svoju gajbu od pepsya i krenem snimat situaciju,i odmah skužim razrađenu taktiku,koju sam već vidio već barem 100puta....DEKY i GOGO pokušavaju šarmiranjem,odvuć pažnju prodavačice i kažu jo,dobar dan teta marina,kako ste,mi bi htjeli colu od 2litre i čips od paprike.....prodavačica im krene davat robu,a deky kaže joj nemojte tu hladnu iz frižidera,boli me grlo dajte nam onu što nije bila u frižideru.....prodavačica je krenula u drugi dio budice po colu,a u tih 5 sekundi prednosti napravljen joj je manjak robe u vrijedosti cca 300kn!uspio sam samo razabrat ruke i prste kako lete po pultu i po unutrašnjosti budice i dobacit im alo jazavci,zaboravili set lapit onu ronhil plastičnu tacnu za sitniš....,žena im daje robu i kaže 19kn.....BENIKA daje 2cenera i kaže u redu je,kusur vam ostavljam za šminku,iako vama ne treba šminka jer ste prirodno lijepi(bokte!!!!)....za par sekundi HOMEBOYZI su bili na gajbama i iz svoji JUNKYE jakna i džepova vadili plijen....bilo je svega-čokoladica,bijela maša,grickalica za nokte,motopuls,smokvin list,žvakaće,a našao se i jeda RED BULL,koji sam ja zaplijenio da ga mogu zbuksat u jaknu i subotom navečer se kerit sa šnjim u disku(drale jel ti ovo zvuči poznato).....a ograničeni PALE je moju zajebanciju doslovno shvatio i uzeo tu ronhilovu pepeljaru,zbog čega je dobio šamarčinu iz 2 razloga-jer je glup i lakom,a i ja sam autoritet u kvartu!!!!krenulo je ruganje i tračanje,deky je listao smokvin list i uzbudio se kad je vidio osobni oglas u kojem starija žena,nezasitna u sexu traži mladog žigola obrijanih prsa,te je manijak slijepio iza budice stranice sa oglasima,a aci se digo i svi smo shvatili zašto ga trebice po kvartu rugaju da ima glavić ko sijalicu!!!!!i dok je vrijeme odmicalo,osjetim da mi NOKIA N95 ZVONI DŽEPU MOJE KUUL junkye JAKNE....pogledam displej,kad ono zove me DRAŽEN HUBER,javim se i kažem EJ,NEMAM!a on će-ne bi vjerovao,ne treba mi ništa,di si šta ima,sorry što sam bio g#vn% prema tebi,kao svijet mi se raspada,starci se stalno svađaju,buraz mi je u vezi sa wampire girl i još pun k,arc kukavica.....kažem skrati i prijeđi na bitno,a on pita jel sam još zainteresiran za radilicu i išla bi za 300kn!premda sam imao pare,lihvar kakav jesam,reko sam mu da sam imao 300naku ali dok sam se vraćao u kvart stao sam u studio 54 i tamo si za 100kn kupio JEAN KLEBERT kremicu za peeling.....nakon šo se par sekundi predomišljao,kaže ajd dobro može,dolazim do kvarta za 5 min,ja mu kažem iza budice sam a on samo kaže A VAU!za par minuta ulice kvarta je počeo pilit rezonantni zvuk remusa,super kuul nabrijane narančaste draletove opel corse iz 88.tuned by kruno zetović.....sav sretan izlazi iz corse,zadovoljno trljajući ruke i ponavljajući ajmo kiza,ajmo ajmo.....dao mi radilicu,ja njemu pare a on sav sretan kaže a večeras vodim curu na večericu,neke lazanjice a rođo kaki smo.....POUKA OVOG TEKSTA NIJE NIKAKVO ŠIRENJE SA BURTONOVIM I OSTALIM FENSY STVARIMA,i molim da likovi sa kroničnim nedostatkom humora jednostavno zaobiđu ovaj post,VEĆ ČINJENICA DA SE SA DRALETOM ISPLATI TRGOVAT!OSTALO MU JE DOSTA DIJELOVA OD NJEGOVOG SP-A,NE NA KOMADE VEĆ NA DESETKE,A IMA I DVOTAKTOLA NE NA LITRE VEĆ NA HEKTOLITRE,PA AKO KOME ŠTA FALI,NEK ZNA KOME SE TREBA OBRATIT!!!!...........šta sam ja sad htio...e da da...završit post sa STAY TUNED!